Vismaz Dienvidkurzemē VMD ir izsniedzis klubiem tik daudz mežacūku atļauju ka dod dievs tās visas atmedīt. Tā ka arguments par to ka, neceļas roka norakstīt atļauju ja nomedūts sivēns neiztur nekādu kritiku.
Arnold, es nesaku ka netiekam galā, sanāk sešas atļaujas uz medenieku kas ir vairāk kā pietiekami lai nevajadžētu štukot visādas shēmas kā mežacūkas pataisīt par nelimitētajiem dzīvniekiem. Drīzāk jāuztraucas vai pēc tik intensīvas medīšanas šosezon, nākošajā sezonā arī būs ko medīt.
Kāpēc jacīnās ar sekām (sivēniem), ja var cīnīties ar cēloni (sivenmāti)? Tur kur cūku tiešām ir par daudz,
atšaujam daļu sivēnmāšu, nebūs arī žēl licenci norakstīt, cūku skaits samazināsies. Turpmāk atliks tikai uzturēt
normālu populācijas blīvumu. Populācija arī atjaunotos, tiktu pie šprices arī jaunās sivēnmātes.
Protams, var jau "slimīgi tradicionāli" nešaut sivēnmātes, iekasēt soda naudas un cīnīties ar sekām.
Saudzējot sivēnmātes ir divi varianti -
- sivēnmāšu par daudz, sivēni dzimst nejēgā, cūku par daudz,
- kuilīši atšauti, nav kas drāž sivēnmātes, pašiem medniekiem jādrāž, cūku maz.
Nu mani nomētās .....,
bet es tankā....
atšaujam daļu sivēnmāšu, nebūs arī žēl licenci norakstīt, cūku skaits samazināsies. Turpmāk atliks tikai uzturēt
normālu populācijas blīvumu. Populācija arī atjaunotos, tiktu pie šprices arī jaunās sivēnmātes.
Protams, var jau "slimīgi tradicionāli" nešaut sivēnmātes, iekasēt soda naudas un cīnīties ar sekām.
Saudzējot sivēnmātes ir divi varianti -
- sivēnmāšu par daudz, sivēni dzimst nejēgā, cūku par daudz,
- kuilīši atšauti, nav kas drāž sivēnmātes, pašiem medniekiem jādrāž, cūku maz.
Nu mani nomētās .....,
bet es tankā....