Jāatbalsta Intars. Ja svina skrotis uz pīlēm, tad Nr.6 un Nr.5.Vēlā rudenī Nr.4. Uz celšanu ar laivu stumjoties, vislabākie rezultāti bija ar apaļā stenda bisi un ar tranšeju stenda patronām Nr.7.
Ar dzelzenēm gan par numuru vai diviem vajag rupjākas.
Nr.5, rudenī Nr.4 un pašlādētās -papīra čaulīte, ževello kapsele, pulveris Sokol( vakara uzlidojumam ir speciāli salādēts ar dūmenieku:) ), valcējums ar zvaigznīti. Dažreiz ielādēju arī konteinerā, bet tas atkarībā uz kādiem uzpludinājumiem, pārlidojumiem utt. utjp.
Kā izteicās par Sokol-u Rēzeknes med.veikalā, tad esot jāpasūta bez maz vai dzelzceļa vagons ar pulveri. Ar mazām partijām negribot piegādātājs niekoties. No vienas puses tā arī ir - cik tad to pašlādētāju medību patronām ir? Ikdienas steiga un darba ritums ievieš savas korekcijas, vieglāk jau ir nopirkt gatavas un miers mājā. Bet uz pīlēm piekrītu Laimonim - pavisam cits smeķis.... :):)
Aprīkojums: bise 16. kal. bise 12. kal. karabine 30-06 kal.
Suņi: Krievu eiropas laikas nu jau divi pus invalīdī.
Medību trofejas: 1
11.07.2013. 14:09
Nu jā es laikam esmu viens no tiem nelielajiem kuram laiks ir pa pilnam un lādēju pats, bet varu teikt tā ka man personīgi arī bija sākumā tāds niķis šaut ar 6 un 5 nr visu sezonu, bet man pēc 2 sezonām nācās pārdomāt mana prakse rāda ka es varu šaut pīli tikai 35 m attālumā! Tālāk nav ko stobru cilāt un pēc pieredzes nēesmu labs šāvējs, bet vai es aizšauju garām ar 6 vai 3 nr nav starpības, bet ja trāpu ar 6 un nenokrīt tad gan nākas padomāt par problēmu, jo trāpot ar 4 un 3 krīt bet 6 nekrīt! Tādēļ pašā sezonas sākumā kad baloži vēl izraisa interesi un vietējās jaunās pīles atļaujos pašaut ar 5 bet pamatā ar 4 un 3. un tas ir līdz 35 m.
"Lādēju pats"
Es arī lādēju, tāpēc gribās painteresēties, kā saka pieredzes apmaiņai:
Kāpēc ?
-lētāk?
-labāks blīvums? Cik? Piem. ar pusčoku 35 metros
-labāka caursišana? Kāds ātrums?
-labāks skrošu kūļa vienmērīgums?
-labāka stabilitāte (blīvuma (arī ātruma)aptšķirības % 5 šāvienu grupā)?
-labāka ātruma un blīvuma "korelācija" (piem. saglabājot labu blīvumu, pietiekami augsts ātrums..)?
Ja Tu būsi tik laipns un padalīsies ar šo info, es pateikšu kāpēc ( iespējams) Tev nekrīt ar Nr.6
Vēl svarīgs jautājums -
Kāds ierocis un čoks?
Aprīkojums: bise 16. kal. bise 12. kal. karabine 30-06 kal.
Suņi: Krievu eiropas laikas nu jau divi pus invalīdī.
Medību trofejas: 1
12.07.2013. 15:08
Nu jā Intar man diemžēl nav ar ko nomērīt ātrumu, bet ja man sanāks laiks es lapbprāt pēc tavas metodes izanalizēšu savu veco Simson bisi 16 kalibra un atbildēšu uz taviem jautājumiem. Vienīgie mani testi pēc patronu uzlādēšanas ir atvērta avīze kurā tad es no 30 m izšauju patronas, lai vizuāli redzētu kā lapai pārklājas skrotis un mani interesē tas, lai lapas vidū būtu vismaz 6 - 7 cm skrots no skrots, lai būtu droš ka ja es precīzi izšauju tad kristu runa ir par 4 Nr skrotīm. Vienīgais jāatdzīst ka abiem stobriem sašaurinājums ir 0.8 un es diemžēl konteinerī nelieku, jo man pietiek filca rezerves vēl gadiem 5 uz priekšu. Bet dīvaini man liekas tas ka mēģinot konteinerus jūtamu atširību blīvumā atkārtošos vizuāli nesaskatu un tādēļ šai bisei neuzskatu par nepieciešamu. Es apzinos ka man ir savi tarakāni kurus esmu izaudzinājis savā galvā bet tādēļ jau es nenoniecinu citu viedokli.
Ar dzelzenēm gan par numuru vai diviem vajag rupjākas.
Es arī lādēju, tāpēc gribās painteresēties, kā saka pieredzes apmaiņai:
Kāpēc ?
-lētāk?
-labāks blīvums? Cik? Piem. ar pusčoku 35 metros
-labāka caursišana? Kāds ātrums?
-labāks skrošu kūļa vienmērīgums?
-labāka stabilitāte (blīvuma (arī ātruma)aptšķirības % 5 šāvienu grupā)?
-labāka ātruma un blīvuma "korelācija" (piem. saglabājot labu blīvumu, pietiekami augsts ātrums..)?
Ja Tu būsi tik laipns un padalīsies ar šo info, es pateikšu kāpēc ( iespējams) Tev nekrīt ar Nr.6
Vēl svarīgs jautājums -
Kāds ierocis un čoks?