Šodien vārdadienu svin Didzis, Gaidis, rītdien - Henrijs, Jete, Henriete
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Meža kameras

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 57 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 23.01.2024. 22:08
Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Jēkabs
Jēkabs
Pēdējo reizi manīts 2022-08-03 17:32
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Ir
Atrašanās vieta: Ozolnieki
Medību stāžs: no 2008. gada
Aprīkojums: IŽ 43EM, Weatherby Vanguard .30-06 SPRG
Medību trofejas: 1
21.08.2013. 09:46
Tēmu izveidoju, lai apkopotu kolēģu pieredzi par meža kamerām. Ir vēlme tādu iegādāties, bet kā pirms katra pirkuma ir vēlme visu nomērīt. Lūdzu, mednieki, kuri lieto kameras, uzrakstiet par savu pieredzi. Uzvedinoši jautājumi, kuri interesē:
1) Spēja darboties salā,
2) MMS funkcija, kas sūta bildes caur mobilo tīklu, cik noderīgi tas ir, vai ir vērts?
3) „Neredzamās” zibspuldzes, tās tiešām ir neredzamas?
4) Pieredze ar zagļiem, kā sargājat savus aparātus,
5) Kur iegādājāties?
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2024-12-16 23:47
Atrašanās vieta: Talsi
Aprīkojums: CZ 550, ИЖ-27, CZ 455 varmint evolution
21.08.2013. 11:05
man ir šitāda http://www.aliexpress.com/stor...
problēma ir ar to kustības sensora aizturi. Parādās "ātrs" zvērs, sensors to piefiksē un paiet kautkādas n sekundes tad kamera nofočē un bildē, labākajā gadījumā, ir redzama lapsas aste.
Labākas esot kameras ar trijiem kustības sensoriem.
Iekšā lieku 2 gb. baterijas 3.7V 1200mAh ICR 14500 AA Li-ion (jebajā var atrast) atlikušās divas vietas savienoju ar vadiņu un voltāža pietiek un iet ilgi (līdz pilnīgai izlādei nēsmu nolaidis, nezinu cik tur, bet nedēļu točna)
Slēpts
21.08.2013. 11:46
Kaspar, kamerām ar 3 kustības sensoriem ir arī trūkums, tās reaģē uz garas zāles kustību. Mana kamera, šovasar trijās dienās, piefilmēta pilna( 16 GB atmiņas karte), bet kadrā dzīvnieka ne viena, skatos, kas par vainu, vienīgā kustība, vējā viļņojoša zāle.
Kristaps
Pēdējo reizi manīts 2015-09-29 09:42
Medību stāžs: Nesūdzos
Aprīkojums: Latvijas Dzinēji
Suņi: Čalis un Puika
21.08.2013. 12:39
Lietoju Moultrie ražojuma kameru parasto uz IR zipeni. Pasūtīju no ASV iznāca 55,00 ls par 1 gb. Šī ir pārbaudīta salā lietū un utt. man nav nekādu sūdzību. Baterijas 12 pirkstiņi izvelk gandrīz gadu. Lieku 5 min intervālu bildēm... MMS funkcija laba štelle,bet sāļi iznāks, jo parastās iznāks vismaz 3 par to pašu cenu. Kad iegādāsies iesaku pačekot arī Eiropā pazīstamās iepirkšanās vietnes kā Amozone piemēram, jo reizēm tur ir labas atlaides. Nu ar tiem zagļiem ir tā ka tu nekad nezini kur viņi uzrodas, bet necenšos likt tuvu pie ceļiem vai stigām, pagaidām ir bijis bez gadījumiem.... Bet ar MMS kamerām ir stāsts par zagli, kurš to nocēla un saimniekam atnāca bilde, kur viņš viņu atpazina....:)
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2024-10-25 18:38
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
21.08.2013. 12:47
Man ir Ltl Acorn 6210MM. Variants ar "neredzamo" zibspuldzi un MMS. Esmu ļoti apmierināts.
Atbildot uz taviem jautājumiem:
1) pagājušo ziemu nostrādāja bez problēmām. Pie - 25 turpināja sūtīt. Pie lielākiem mīnusiem problēma varētu būt ar bateriju/akum. darbību, bet tas visām kamerām būs vienādi.
2)MMS funkcija ir "must have". Tagad pirkt kameru bez tās ir tas pats, kas nopirkt laptopu ar floppy disku lasītāju DVD vietā :) Bilde pienāk uz telefonu/e-mailu ~ 1-2 min laikā no uzņemšanas brīža. Uzreiz var redzēt operatīvo situāciju. Vari sēdēt pie TV, pienāk bilde ar rukšiem - brauc un šauj (protams, diennakts gaišajā laikā utt, utt :)
Vienīgais - katra bildīte maksā. Laikam - 3 sant. Var uzlikt ierobežojumu, piem. dienā sūta tikai 5 bildes..
3)Neredzamā zibspuldze tiešām ir neredzama. Mīnuss - tuvāks darbības attālums. Naktī labas bildes sanāk tikai līdz ~ 5-7 m.Jāliek tuvu barotavai.
Dienas laikā uzņemtie video - kvalitāte teicama; arī skaņa.
4)Ar zagļiem pieredzes paldies dievam nav. Ir nopērkamas speciālās kastes. Bet kā jau visas atslēgas - tās ir domātas godīgiem cilvēkiem un varbūt kādam sēņotājam. Kurš gribēs - nozags tāpat. Ja uzstāda ar prātu, nemaz tik viegli to pamanīt nav..
5)Iegādājos e-bay. Atsūtīja ~ 2 nedēļās. Paveicās - neuzrāvos uz PVN :))
Vēl:
a)Baterijas:- vienkāršākais un lētākais veids: nopērc moča aķīti 12V (7-10 Ls); uztaisi štekeri un pievieno. Man kā 1,5 gadu atpakaļ uzliku tā neesmu lādējis !!! Jānopērk arī viens komplekts ar lētākajām AA baterijām, tās vajadzīgas uz to brīdi kad gribi attaisīt un apskatīties kameras displejā; arī mainot parametrus - jo tad aķa vads uz laiku ir jāizrauj.
b)Ja mobilais signāls tajā vietā kur uzstādīsi ir tikai ~3 kubiki, ziemā kad riktīgi piesnigs mežs - visdrīzāk pazudīs zona un vairs nesūtīs mms. Tas ārstējas uztaisot antenas pagarinājumu un pakarot to kokā (man ir 4 m augstumā). Izmaksas - ~ 10-15 Ls. Kabeli vajag labu...
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
21.08.2013. 15:49
nopērc moča aķīti 12V (7-10 Ls

Lētākais, bet vien no dranķīgākajiem enerģijas avotiem. Aķis bieži apgāžas, sulo, skābe visu saēd....
Ja pērk aķi, tad tikai gēla aķi(apm. 20-25ls).
Tālāk - kameras baro ar dažāda sprieguma aķiem. Man pašam ir bijušas gan 12v, gan 6v kameras.
Tagad lietoju 9 v kameru, kurai gēla aķi ievieto pašā kamerā.
Kas ir "neredzamā" zibspuldze??? Esmu lietojis gan parasto, gan IR zibspuldzes. Abas ir redzamas, abas zvēri redz. Dumjākie nereaģē, bet gudrākie pazūd momentā.
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2024-10-25 18:38
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
21.08.2013. 16:11
Par to moča aķi :
1)nu ja to koku, kur uzstādīta kamera un apakšā nolikts vai piesiets ar stropīti aķis, nosmērēsi ar kādu pievilinātāju, lai cūciņas to izmanto kā berzēšanās koku - toč apgāzīsies :))
2)pat ja sulo - ko tad skābe tur saēd? Sūnas? Nu ja pieiet kritiski - tiešām, no "zaļajiem" sabiedriskais fui !
3)12V vs 6V - es rakstu par savu kameru, kuru var barot gan ar 6 V gan 12 V.
Man pat pavasarī aķis uz kādām 2 nedēļām bija zem ūdens - kamera turpināja sūtīt. Fantastika bet fakts :))
Neredzamā zibspuldze : IR ar 940nm . Parastajām - 850 nm. Kad pats pirku arī šaubījos, bet uzstādot un naktī aktīvi tai staigājot garām tipa fočējot sevi - nu pilnīgi nekas tur nemirgo. Tumšs kā nēģera pak-ā :)
Slēpts
21.08.2013. 18:11
Man ir kamera MOULTRIE I45 -riktīgs klucis,:) tik es lieku sārminieku akumulātoru.Iekšā liekas 4 lielās apaļās baterijas.Rakstīts bija līdz 100 dienām turot,bet pa ziemu knapi nedēļu novilka.Problēmu nav bijušas ne salā ne saulē pēc akumulātora pievienošanas.Vienīgais zāle gan janopļauj-savādāk ar tukšās bildes vairumā.MMS var pielikt atsevišķi-kā jau Latvijā pieņemts,visu pārdot par atsevišķu samaksu,kaut ar citur ir komplektā.Tapēc ar nēsu iegādājies.
Slēpts
21.08.2013. 18:14
Un pret zagļiem-nu esmu pielicis ar trosīti un atslēgu ap koku bet pagaidām(cerams arī turpmāk) ar zagļiem nav bijusi darīšana.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
21.08.2013. 20:37
2)pat ja sulo - ko tad skābe tur saēd? Sūnas? Nu ja pieiet kritiski - tiešām, no "zaļajiem" sabiedriskais fui

Man kādreiz bija kaimiņš, kas strādāja ar sūdu vedamo mucu. Kad bija "ieķēris", tad uzlocīja piedurknes un ar plikām rokām vilka mēslus no trubas laukā. Nekas sevišķs, viņš jutās labi.
Tāpat ar skābes notecējušu aķi - rokas noslauka humpalbodē pirktās biksēs, slapjo aķi iemet 200ls vērta opelīša bagažniekā vai uz grīdas. Nekas jau slikts - pāris caurumu vairāk vai mazāk....