Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Iesakiet kaadas aktiivaas austinas labaak pirkt, un kaapeec!!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 13 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 23.03.2015. 15:19

Uldis
Pēdējo reizi manīts 2018-10-10 18:46
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: VALMIERA
Medību stāžs: NO 2007
Aprīkojums: HEYM SR 21 N .3006 ,SIMSON 16 CAL.
Medību trofejas: 4
27.08.2013. 11:46
Jāni,krievu žurnālā Masterryze[www.master-gun.com]2013.g. jūnija numurā ir ļoti labs raksts-"Medības ar aktīvajām austiņām".
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
27.08.2013. 12:06
krievu žurnālā Masterryze[www.master-gun.com]2013.g. jūnija numurā ir ļoti labs raksts-"Medības ar aktīvajām austiņām"

Uldi, protams ka mums visiem šis žurnāls ir pasūtīts, atliek tik atšķirt vajadzīgo lappusi :)). Diemžēl saitā neatradu iespēju šo rakstu izlasīt.
Varbūt Tev ir cita pieeja un iedod arī pārējiem.
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2021-04-20 07:24
Lietotāja statuss: Lietotājs
27.08.2013. 13:48
Starp citu- IWA izstādē kopā ar austiņām nopirku no Mepablu arī ieroču tīrīšanas ķīmiju. Komplekts no trīs šķidrumiem nejauki dārgs, Ls25-, taču arī sasodīti labs, īpaši pusautomātu faniem. Ieroču eļļai klāt teflons, kurš ielien vissmalkākajās spraugās un novērš jebkuru berzi. Lietoju to pistoles aizslēga neizjaucamajām kustīgajām detaļām, manuprāt neaizstājams jebkuram pusautomātam. Tik jāatceras, ka ar šo eļļu nedrīkst eļļot stobra kanālu. Kanāla tīrīšanai ir sava ķīmija, manuprāt ļoti efektīga- kad pēc citām ķīmijām prapķis nāk ārā balts, pēc šīs atkal melns....,tik jāatceras, ka pēc tīrīšanas kanālu vajag ieeļļot ar ieroču eļļu. Trešā ķīmija ir margarīna konsistences, arī ar teflona piedevu un paredzēta laides un stobra kopšanai no ārpuses- aizsargā koku, ielien starp pasobri un stobru un pasargā no mitruma.
Ja kādu interesē- man daži komplekti vēl ir, taču šis nav mans business.
Slēpts
27.08.2013. 13:56
Uldi! varbuut vari paaris teikumos aprakstiit galveno domu par mediisanu ar aktiivajaam austinaam,ko rakstija tajaa krievu zurnaalaa? :) buutu interesanti palasiit..mums afganistaanaa nav pieejams sis zurnaals :D
Krišs
Krišs
Pēdējo reizi manīts 2020-01-28 10:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: trikataskaleji.blogspot.com
Medību stāžs: no 2001
Aprīkojums: 3 stroķi
Suņi: krievu eiropas laika
Medību trofejas: 17
29.08.2013. 23:22
man arī radās jautājums!tad kad tās austiņas ir uzliktas,kā ir ar dzirdes koordināciju?teiksim ja kreisajā pusē tālu mežā atskan krakšķis,vai var saprast,ka tas bija kreisajā pusē,vai atskan abās ausīs vienādi?
Slēpts
30.08.2013. 09:36
Kriš.
Ar Peltorenēm, var saprast visu, kurā pusē troksnis bija, protams, ja gadās iebāzt vienā ausī telefona austiņu, lai klausītos radio , tad jau ir grūtāk.
ir austiņas , kam katras auss pastiprinājumu var regulēt atsevišķi.
Ir problēmas ar austiņām vējā- tad i liels troksnis, bet arī caur to zaru lūšanu var sadzirdēt labāk.
Kā es parasti sakot , rekomendējot austiņas, ja es sadzirdu zvēru kaut pusssekundi ātrāk, tad tas ir to vērts...
Ingus
Ingus
Pēdējo reizi manīts 2016-01-16 09:40
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Saldus
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: Labs
Medību trofejas: 1
01.09.2013. 10:45
Esmu testējis dažādzas(IWA,Dortmundē mežā gan ne)laikam Sordin būs tās pieņemamākās ja skatam cenu un kvalitāti.Peltor dārgākā gala ražojumiem ar nav ne vainas.Pats lietoju Sordin jau 6-to gadu bez problēmām.Iegādājos www.veicis.lv,Azurā arī ir.
Slēpts
01.09.2013. 11:06
Sordin pastiprina 4x smalkaas skanas bet MePaBlu Target Comfort pastiprina 10x..vieniigais kas man biedee ka MePaBlu ir katrai ausij sava ieslegsanas poga..nezinu kuras lai nem :)
Slēpts
23.03.2015. 12:52
OK lai nepied***tu klusinātājus ;)
Ģirt.
nav gluži te par tēmu- klusinātāji.
Virzienu noteikt var. vismaz aptuvenu- vai nāk no labās , vai kreisās puses- vai no priekšas vai aizmugures.
Nezinu kā citiem- bet man kaut vai trīs sekundes ātrāk sadzirdēt dzīvnieku ir daudz:)

Kādā veidā ar austiņām var panākt, lai izsķirtu priekšu no aizmugures? tur ir vairāki skaļruņi iekšā?
ja jau austiņas spēj atšķirt priekšu/aizmuguri, tad jau nebūtu jābūt problēmai precīzi noteikt skaņas virzienu
Slēpts
23.03.2015. 15:19
Ģirt.
vairāki skaļruņi nav iekšā- ir tikai stereo:)
Nezinu- varbūt lauka apstākļu dēļ un redzamās info dēl- smadzenes māk izskaitļot , no kurienes tas troksnis nāk...
Ausis cilvēkam jau jau ar ir tikai divas:)