Šodien vārdadienu svin Viola, Vizbulīte, Vijolīte, rītdien - Ģederts, Ģirts
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Nakts redzamības binokļi, optikas.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 68 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 21.11.2016. 23:56

Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
23.09.2013. 13:15
Vācu militāristu izvēle ir šāda.
P.S. Balto ekrānu ciparnieki apžilbina tā, ka pēc viņiem acis ilgi nevar tumsā adaptēties.
Juris
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2023-12-28 13:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: oksalis.lv
Atrašanās vieta: Austrumlatgales virsmežniecība
Medību stāžs: 3 gadiņi
Aprīkojums: mazs, mazs nazītis...
Suņi: Taksis - Lara
23.09.2013. 13:25
Tas 1500 bij tikai tā teikts... Ja nu es teiktu 2000?? Kāds tad būtu Tavs ieteikums, Normund? Kopumā gribu labu aparātu par attiecīgu cenu. Nevajag uz 500m skatīties, vajag uz metriem 150, lai kvalitatīvi var medīt.
Niks
Pēdējo reizi manīts 2018-06-12 19:52
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 1
23.09.2013. 14:25
Konkrēti neskatos ne uz ko, jo neko nesaprotu, man vajag lai sagremotu un ar karoti ielietu mutē :)! Sak - ņem tieši šis markas, šīs klases un šādas komplektācijas un tas tieši šijā klasē ir labākais! Nu ko Jūs man ieteiktu?
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
23.09.2013. 15:53
http://youtu.be/rRwy9Hk6kjM Norādīto PS 22 var dabūt par kādām 1500 naudiņām.
Slēpts
23.09.2013. 15:56
tātad, cik noprotu, ja grib ciparnieku, tad tik jānopērk tas 940nm lukturs pa 67 Ls un jāpaņem no mājas digifočiks/videokamera - lieta darīta un ieekonomēti n-tie simti :)
Niks
23.09.2013. 16:54
http://www.ss.lv/msg/lv/entert... Vai šis ir variants, jeb mārketinga fufelis?
Nu Zariņa un Krūmiņa kungi apgaismojiet mani lūdzu un es esmu dikti sabriedis kko no ieteiktā nopirkt!
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
23.09.2013. 17:23

Nik, Izlasi diskusiju vēlreiz no sākuma. Bet rūpīgi piedomājot.
Tu neesi pareizi sapratis, vai neesi iedziļinājies iepriekš rakstītajā. Ja esi sabriedis pirkt tad pacenties un izlasi.
Džeki tā centušies, tik daudz labas info iedevuši, bet Tu......
Niks
23.09.2013. 17:58
Tēmu pats izveidoju un ik pēc pusstundas ieskrienu, lai svaigo info ar karoti noēstu! Tikai lasot visādus SS.lv piedāvājumus un šeit sniegto info, nu pavisam grūti kko izlemt lietās par kurām esmu pilnīgs diletants! Negribas nopirkt mantu par 500Ls kopā ar labu reklāmu, ja reāli zinātājs - Krūmiņa kgs un Zariņa kgs pateiks ka vina nav vērtāka par 300Ls. Tapēc arī noformulēju savu vēlmi - man ir laba dienas optika, bet vēlos daudzmaz labu nakts monokli, jeb binokli medījuma atrašanai, pieejot kontrolēt kur viņš ir utt.!Un ceru ka šie kungi pateiks kādu tieši marku izvēlēties, ka viņa būs laba manām vajadzībām - ar redzamību 350-400m robežās.
Normunds
Normunds
Pēdējo reizi manīts 2014-08-01 09:14
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 100 gadi
Aprīkojums: IZ-27M, Tikka Finnclassic 512S 3006, BRNO 502.3 7x65R
Suņi: Labradors
23.09.2013. 23:04
- Par zaļo lukturi. Veči, tas ir parasts lukturis, kuram ir zaļš gaismas stars. Ļoti jaudīgs, tāpēc ka lāzers. Man tāds ir. Atdeva vien mednieks no mūsējā kolektīva. Lukturim bija norauts "tālvadības" vads, saremontēju un pamēģināju to. Brīnumi nenotika. Zvēri no viņa baidās kā no jebkuras gaismas :))
- Andra piedāvātais amerikāņu ATN PS-22 nav slikts verķis. Kā izrādijās, tas ir ražots krievijā pēc ATN pasūtījuma. Krievu analogs saucās COT-80. Tādus piedāvā tirgoņi iekš ss.lv par ~1500Ls Kad runa aiziet līdz iegādei - izrādās ka adapteris nav iekļauts un ja tu gribi drusku labāku EOP'u. tad vēl nedaudz jāpiemaksā. Tā mans kolektīva kolēģis samaksāja par COT-80 1700Ls. Ķīķers bez luktura palīdzības neslikti rāda zvaigžņu gaismā. Ja ir pie tam apmācies, ar redzamību ir tā pašvakāk. Faktiski prasās ieslēgt lukturi. Ar neredzmajiem lukturiem kopā nestrādā. Ar manējo LED 940nm lukturi rāda 10m attālumā :)
Ražotāja mājaslapa:
http://www.nightvision-cot.ru/daynightsystem/nm80rus.php
Speciālisti runā, ka 3-šās paaudzes uzlika kopā ar dienas optiku "rādīs" kā normāla 2-rā paaudze nakts optika. Un vēl, tie paši speci saka, ka lai nečakarētu dienas optiku, uzliku kopā ar optiku nepieciešams stiprināt uz garās pikatīni sliedes (foto zemāk). Bet ne visiem speciālistiem vajag ticēt :) Speciālisti ir pārāk piekasīgi :) Viens man zināms mednieks ar COT medī jau vairākus gadus un nesūdzās. Bilde ar uzliku nav tāda pati kā mājas televizorā, bet priekš zvēra lokalizēšanas un izpētīšanas pietiek atliku-likām.
- Agriežoties pie ciparniekiem. Iečekojiet šo video. Video ir 20min garš. Tajā var redzēt kā ciparnieks Pulsar 750 rāda bez luktura krēslā un ar lukturi tumsā. Var redzēt kā tumsā no luktura gaismas spīd zāles stiebri un aiz tiem faktiski neko nevar redzēt. Video pierāda, ka ciparnieku ar lukturi faktiski var lietot tikai no torņa. Tad netraucēs zāle un krūmi. Video arī var redzēt, ka ciparnieka bilde ir graudaina, bet tomēr tajā zvēru var redzēt ļoti skaidri. Pietiek lai saprastu kas tas ir par zvēru. Vai viņš ir viens un cik tas ir liels. Tā kā principā ciparnieks savas funkcijas pilda.... Protams ka ja zvērs būtu 50m attālumā bilde būtu daudz labāka.
Ja jāmedī tādā tumsā, ka neredzi tālāk par savu degungalu, tad otrā paaudze bes luktura rādīs tāpat kā ciparnieks bez luktura, tas ir - NEKĀ :) Ja ieslēgsim ciparnieka neredzamo lukturi zvēri prom nebēgs, bet no otrās paaudzes 805nm bēgs kā no leišu luktura. Sanāk, ka pilnīgā tumsā ciparnieks pat ir nedaudz labāks. No otras puses otrā paaudze būs labāka visas pārējās 90% jaktis, kad strādas bez luktura, kur ciparniekam faktiski vienmēr būs jāslēdz lukturs. Nekas jau traks nebūtu ka jālieto lukturis, ja vien lukturis strādātu migliņā un no krūmiem/no pļavas.
Tātad ar otro paaudzi nevar medīt pilnīgā tumsā, bet ar ciparnieku nevar medīt miglā, un jāmedī faktiski tikai no torņa. Kaut gan naktī medīt atļauts tikai no 2,5m paaugstinājuma.... Ciparniekam ir 3x mazāks "laukums" kā EOP' otrajai paaudzei.... Pētot mežu caur 2-ro paaudzi mēs sktamies it kā caur atvērtu virtuves logu, to pašu pētot no ciparnieka mēs skatāmies it kā caur atvērtu virtuves vēdlodziņu :)) Bet ja ilgāk papēta mezu caur vēdlodziņu var saskatīt visu to pašu, - ko no loga :)))
Youtube video
Normunds
Normunds
Normunds
Pēdējo reizi manīts 2014-08-01 09:14
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 100 gadi
Aprīkojums: IZ-27M, Tikka Finnclassic 512S 3006, BRNO 502.3 7x65R
Suņi: Labradors
23.09.2013. 23:12
P.S.
Es laikam nebūšu tik drosmīgs lai Nikam ieteiktu - ņem šo te.... Tev pašam jāizlemj. Galvenais nesteidzies. Iztaujā Andri un uzraksti tēmā, ar kādiem EOP'a parametriem to ATN'u var dabūt. Iespējams, varbūt var ņemt pilno optiku, jo tai būtu jāmaksā tik pat.