Var rakstīt kādus noteikumus grib, galvenais lai medniekiem nebūtu jānes atbildība par to ka kāds izbēris ābolus mežā blakus jaunaudzei. šoruden pats redzēu kā cilvēki iebrauc mežā un labu domādami(būs dzīvnieciņiem ko ēst) izbēra piekabi ar āboliem uz stigas pie jaunaudzes. Kur šei ir mednieku vaina?
Tiem, kuri te tik varonīgi taisās visus administratīvi sodīt un saukt pie tiesas iesaku izlasīt Administratīvo pārkāpumu kodeksu. Tur ne ar vienu vārdu nevienā pantā nav paredzēta atbildība par šādu "pārkāpumu". Līdz ar to, kamēr nav grozīts APK, šie noteikumi būs kaķim zem astes. Vienīgais reālais risinājums ir tas, ko dara LVM - piebarošanas kārtība tiek pielīgta medību tiesību nomas līgumiem.
Piebarošana jau nav vainīga,ka Siliņa kungam cūkas noēd labību-piebaro vai nepiebaro viņas nāks tā pat! Gudri jau ir bļaut un vainot citus,bet vai Tu pats Lauri esi veicis kādus pasākumus uz sava lauka,lai viņas nenāktu-droši vien jau ka nē,jo savādāk jau Tu nevarēsi vainot cūkas un to barotājus un tad noteikti Tu nevarēsi atrast iemeslu ar ko patiesāties,nu kaut kā tā!
Tātad ,ja es esmu zemnieks un mednieks,medīju vietējā kolektīvā,bet zemes īpašums robežojās ar Latvijas valsts mežiem,vai citu īpašnieku,kur taisni mana lauka malā ir jaunaudze,kura nav sasniegusi 5 m augstumu,tātad es nevaru papildus piebarot ar graudiem ,sakņaugiem, kā arī izvietot sāli,kas vajadzīgs mājlopiem?Lai tāds Saliņš piešuj man bumbas.
Citāta tekstsNu Žanna, nevajag demogoģiju.
Ir izbērta graudu krava 50m no mana labības lauka - administratīvs pārkāpums ar protokolu un bezžēlastīgu sankciju pret veicēju. Un tad lai viņš tiesā pierāda pretējo, ka novembra lietū viņam tur graudu noliktava.
Un ja otrādi, Tev būs protokols par to iesēto labību pie manas graudu glabātavas.
Lauris S. nožēlojams tipisks ZS pārstāvis. Mednieks ir tik tāpēc, ka sava biznesa aizstāvībai vēlas iznīcināt mežacūkas kā sugu. Visu cieņu Žannai Zariņai!
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
13.10.2013. 09:14
Lauri!
Nu nevajag braukt , lūdzu, man virsū ;) Ne es Tev kaimiņos dzīvoju, ne manas cūkas ēd Tavus graudus ;)
Un, palasot Tavus postus dažādās tēmās, man gan rodas iespaids, ka Tu gribi pakašķēties ;)
Palasi, lūdzu, manu pēdējo postu bez emocijām, var būt sapratīsi, ko es gribēju teikt!
Es, Žanna ne ar vienu nekašķējos un man tas nav vajadzīgs. Es vienkārši cūku nošauju. Neesmu vienīgais lauksaimnieks Latvijā.
Bet kautko Tu neesi sapratusi līdz galam.
Apdomā vēlreiz situāciju, veic tās analīzi, ganjau pieleks. :)
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
10.10.2013. 10:59
Lauri, nu pirms raksti kaut ko forumā, pakonsultējies ar juristu. Tieši TEV tiesai būs jāpierāda, ka kaimiņš ir vainīgs, nevienam sava nevainība nav jāpierāda, jāpierāda ir VAINA! ;)
Saproti, es nekādā gadījumā neatbalstu to Tavu iedomāto kaimiņu, kaut kādai cieņai vienam pret otru ir jābūt un ētikai arī. Bet mēs te tagad apspriežam (ceru) iedomātu situāciju. Un aizdomāties jau var pat tik tālu, ka kaimiņš teiks, ka nevis viņš pie Tava lauka cūkas baro, bet Tu savu piebarošanas lauciņu esi izveidojis pie viņa graudu glabātuves un rezultātā viņam cūkas visus krājumus noēd :D :D :D
Runa jau ir par savstarpēju cieņu, nevis par to, ka nu tik tiesāsies! Normāls cilvēks jau tāpat kaimiņam lauka malā barotavu netaisīs. Ir jāsarunā savā starpā, citādi kašķi vien sanāks.
Ir izbērta graudu krava 50m no mana labības lauka - administratīvs pārkāpums ar protokolu un bezžēlastīgu sankciju pret veicēju. Un tad lai viņš tiesā pierāda pretējo, ka novembra lietū viņam tur graudu noliktava.
Un ja otrādi, Tev būs protokols par to iesēto labību pie manas graudu glabātavas.
Nu nevajag braukt , lūdzu, man virsū ;) Ne es Tev kaimiņos dzīvoju, ne manas cūkas ēd Tavus graudus ;)
Un, palasot Tavus postus dažādās tēmās, man gan rodas iespaids, ka Tu gribi pakašķēties ;)
Palasi, lūdzu, manu pēdējo postu bez emocijām, var būt sapratīsi, ko es gribēju teikt!
Bet kautko Tu neesi sapratusi līdz galam.
Apdomā vēlreiz situāciju, veic tās analīzi, ganjau pieleks. :)
Saproti, es nekādā gadījumā neatbalstu to Tavu iedomāto kaimiņu, kaut kādai cieņai vienam pret otru ir jābūt un ētikai arī. Bet mēs te tagad apspriežam (ceru) iedomātu situāciju. Un aizdomāties jau var pat tik tālu, ka kaimiņš teiks, ka nevis viņš pie Tava lauka cūkas baro, bet Tu savu piebarošanas lauciņu esi izveidojis pie viņa graudu glabātuves un rezultātā viņam cūkas visus krājumus noēd :D :D :D
Runa jau ir par savstarpēju cieņu, nevis par to, ka nu tik tiesāsies! Normāls cilvēks jau tāpat kaimiņam lauka malā barotavu netaisīs. Ir jāsarunā savā starpā, citādi kašķi vien sanāks.