Ne jau tikai tajā atšaušanas summā lieta. Nesen raksts bija, ka cilvēki pamet valsti ne tikai zemo algu dēļ, bet arī deļ DD attieksmes, īsāk pazemošanas. Ne vella nemaksā un vēl ņirgājas. Tas pats attiecas arī uz valsti. Nodokļi, nodevas u.t.t. un viss obligāti. Protams sataisa nevainīgu sejiņu un klārē, ka mēs jau neko, ja tev grūti maksāt, tad met to lietu pie malas. Sēdi mājās un nekur neej ārā. Pirms gadiem škiet, ka tas bija sakarā ar dzelzceļa biļetēm, kad žurnālists jautāja, kāpēc tāda cena, cilvēki nespēs maksāt, tad atbilde bija vienkārša, mēs paskatīsimies un ja mazāk pirks - nedaudz cenu nometīsim. Tātad nekāda pamatojuma paaugstināšanai nebija vienkārši, kāds tā sagribēja. Šodien paaugstina, rītdien pazemina. Un tā visi kantori, nu kas ta jums tā latiņa žēl vai? Tas tak tāds sīkums un tā tie sīkumi pamazām paņem ievērojamu algas daļu. Cik reizes gadā tiek mainīti likumi attiecībā uz ieročiem? Un vēl te uzpeldējušais jautājums par X stundu. Vai mednieku organizāciju bosiem nevajadzētu šo jautājumu pacelt? Vai NA nevarētu painteresēties? Kas būs ar datu bāzi iebrukuma gadījumā? Tas jau skars visus ieroču īpašniekus, ne tikai medniekus.
Kāda X stunda? Pamostieties . Mēs te tā mierīgi dzīvojam pateicoties Krievijas žēlastībai. Gan pirmo, gan otro reizi neatkarību ieguvām pateicoties jukām Krievijā (ļoti lielā mērā). Kad krieviem apniks šī spēlīte, tad arī viss beigsies. Un nekāds NATO nepalīdzēs.Vienkārši nepaspēs atbraukt. Stipri apšaubu, ka mūsu bruņotie spēki ir spējīgi pretoties austrumu kaimiņam ilgāk par pāris stundām atsevišķos iecirkņos. Ne mums nopietns tehniskais nodrošinājums ,ne pieredzējuši, apmācīti un bruņoti rezervisti. un tās pāris patruļlidmašīnas ,kuras it kā nodrošina mūsu gaisa telpas drošību. Ha,Ha! Kāds partizānu karš? Mūsu valsts teritorija(ģeogrāfiski) un mūsdienu tehnoloģijas tādu nepieļauj.Atcerieties ko pirms gadiem 18 mums mēģināja iestāstīt? Latvija būs banku un tranzīta valsts. Ha,ha.Šodien nav ne nopietnas nacionālās bankas ne ceļu. Viss ir nozagts.Un kas vēl nav nozagts ,tas jānozog. Jo krievi nāks un tad būs par vēlu.Un tie muļķi, kas pie zagšanas netiek, vai nemāk, paši vainīgi.Un pats labākais ,ka mūsu valstī visas nelikumības var pabāzt zem politiskās atbildības jēdziena un palikt nesodīts.(Rūpniecības sagraušana, banku štelles, nac. bibliotēka, dienvidu tilts,Liepājas metalurgs u.t.t)Es par algu nestrādāju un par naudas trūkumu sūdzēties nevaru, esmu paēdis un siltumā.Ja sagribas ko īpašu vairāk pastrādāju, bet kā saka tie paši krievi " Za ģeržavu obidna"( par valsti sāp.}Par tiem kam neiet tik labi, kam katrs latiņš ir uzskaitē. Neba jau tie 45 lvl kaut ko izšķir, tā sistēma(vienas sabiedrības daļas visatļautība un "pārgudrība" ) vienkārši izbesī.
P.S. Kaut kā sakāpa emocijas.
Jā, Mārci, ļoti līdzīgas emocijas arī man.
Vienīgi, nepiekrītu par partizānu karu. Tieši pilsētās tas ir iespējams diezgan efektīvi, vismaz, ierobežotu laiku. Protams, ka bez nopietnas pretgaisa aizsardzības iznīcināt militāros objektus ir kā pirkstu ap*, bet lai kontrolētu teritoriju, tomēr vajag ievest dzīvo spēku un pret to ir iespējams cīnīties. Doma tāda - ja reiz tāpat game over, tad vismaz kādu slikto var paņemt līdzi...
Taču es neticu, ka Krievija varētu ko tādu atļauties - jo tad pati vienā brīdī tieši to pašu dabūs no sava Austrumu kaimiņa kas krievus ar cepurēm varētu nomētāt...starptautiskās tiesības ir diezgan vājas, taču kaut kādas tomēr ir - ja tās pazudīs, tad pie mūsdienu tehniskās attīstības, baidos, ka cilvēce vai nu izzudīs vai pati sevi iesviedīs akmens laikmetā. Bet mēs taču varētu visi kopīgi apgūt Visumu, tur ir tik daudz vietas un lietas, ka cilvēcei ko darīt būtu savus mijons gadus, lai kaut mazliet tur izplestos. Tam traucē naudas un varas kāre. Bet cerams, ka saprāts tomēr uzvarēs...:(
Nu sākās mūsdienu fantastika :) X stunda un vēl sazin kas.
Kā būs ta būš, no mums tas nav atkarīgs, ja kāds izlems karot neko tur nepadarīsi, mēs esam mazi un nekas attiecība pret to pašu krieviju.
Bet Mārcim piekrītu ka besī ārā viss kas notiek mūsu Latvija, par ko cīnījāmies, bet rezultātā paši ziniet kā viss notiekās :( Es ar paēdis paldies Dievam esmu, bet cik tadu gimeņu kuri nevar vienkārši reāli atrast darbu Latvijā un ir spiesti doties prom lai varētu ikdienas maizīti nopirkt. Diemžēl ar tādu atteiksmi paliks valstī tikai veci cilveki, kas kaut cik labi pelna un deputāti, pārejie vienkārši pametīs šo valsti :(
Paskataties kas notiek pilsētas, ne Rīga, bet patalāk no Rīgas un redzēsiet ka pilsētas ir tukšas. un paliek aizvien vairāk un vairāk tuksākas :(
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
10.10.2013. 07:06
Latvijas aizsardzība vispār ir veidota uz bezperspektivas (no militārā viedokļa) bāzes! Profesionāla armija ir laba, ja jāsūta savi algotņi dalībai svešos karos, bet ne savas teritorijas totālai aizsardzībai. Latvijas aizsardzībai vienīgais piemērotais ir Šveices totālās aizsardzības modelis kurā katrs virietis ir aktivs rezervists, kur ieroči nav noliktavās, bet uz rokām! Pat haubices stāv privātās garāžās. Mācības katru gadu (attaisnoti darba kavējumi un apmaksāti). Utt. Principā arī ZS Latvijā par tādu varēja izveidot, ja tikai epohālais "nacionālis" Ģ.V. Kristovskis nebūtu ZS atbruņojis un nolēmis aizmirstībai... Tā lūk bija nodevība!
Visas tās partizāņu cīņas utt. ir galīga figņa mūsu apstākļos, visu noteiks tas, ko Vovčiks ar mikimausi sarunās. Ja būs vajadzība, tas pats NATO mūs uzmetīs tā ka maz neliekas. Te nu kā reiz viss ir relatīvs.
palasot komentārus tā vien liekas ka daļa ir jau (p)ieņēmusi domu ka lielzābaku Vaņu valsts mūs okupēs un padodas liktenim :@
nu bļāviens kamēr man ir stobrs (lai arī šobrīd bise) pie sāniem un kaut vai viena patrona (tas nekas ka piektā numura skrotis) vismaz pāris tos okupantu pižikus līdzi paraušu kas mēģinās Latvijā ienākt!!!
bet tos kas šobrīd notiekt Latvijā un ko dara paši latvieši, puslatvieši un kārklu latvieši ar mūsu tautu neatbalstu!!!
Tur jau tā lieta - sabiedrības vairums ir pieņēmis, ka mēs esam pseido-valsts, ka pastāvam tikai īsu laiku un ka drīz arī pseido-valsts nebūs, ka kāds mūs noteikti aprīs, ka neko nevaram, nekad neesam varējuši un nevarēsim...
Tas ir mērķtiecīgi potēts visu šos "neatkarības" gadus, gan ar masu mediju, gan izglītības sistēmas, gan varas oficiālās politikas starpniecību.
Aizmirsti ir mūsu sasniegumi pagātnē - tehnikā, demokrātiskā valsts iekārtā, dzimumu līdztiesībā - nedz arī kaut vai šodienas mūsu unikalitāte - tik maza valsts spēj LABI startēt tik daudzos sporta veidos, konkurējot ar 10 un pat 100 reižu blīvāk apdzīvotām lielvalstīm. Noklusēti tiek patiesie mūsu veiksmes stāsti, ar lielu naudu tiek "glušīti" tie, kas vēlas šo visu mainīt...
Faktiski vienīgais ko mēs varam darīt - audzināt savu bērnus, iemācīt viņiem atšķirt graudus no pelavām, patiesas vērtības no plastmasas spīguļiem - tā ir vienīgā reālā un patiesā investīcija, ja gribam labāku (un vispār) nākotni šai valstij, tautai un arī medniecībai šeit.
Par autora sākotnējo tēmu:
Vai kāds zin, kādas ir ieroča uzturēšanas izmaksas Lietuvā un Igaunijā?
Vai nav līdzīgi kā ar autotransporta nodokli un citiem maksājumiem! Ja man reizi piecos gados jānoliek 135LVL par atsaušanu + komisjas un sazin vēl kāds maksājums!
tād:
1. man firma jau ir Igaunijā
2. man visi auto jau ir reģistrēti Igaunijā
3. Draugu Igaunijā daudz (arī mednieku)
Malači NA mednieku aktīvisti par aktivitāti! Vairāk būs pašiem kur medīt!
Slēpts
10.10.2013. 13:37
Edgar.
Nu gan Tu esi kruts:)
Ik pa pieci gadi taisies 3(trīs) JAUNAS karabīnes pirkt?
kaut es tā varētu..
Brauc gan uz Igauniju...
P.S. Kaut kā sakāpa emocijas.
Vienīgi, nepiekrītu par partizānu karu. Tieši pilsētās tas ir iespējams diezgan efektīvi, vismaz, ierobežotu laiku. Protams, ka bez nopietnas pretgaisa aizsardzības iznīcināt militāros objektus ir kā pirkstu ap*, bet lai kontrolētu teritoriju, tomēr vajag ievest dzīvo spēku un pret to ir iespējams cīnīties. Doma tāda - ja reiz tāpat game over, tad vismaz kādu slikto var paņemt līdzi...
Taču es neticu, ka Krievija varētu ko tādu atļauties - jo tad pati vienā brīdī tieši to pašu dabūs no sava Austrumu kaimiņa kas krievus ar cepurēm varētu nomētāt...starptautiskās tiesības ir diezgan vājas, taču kaut kādas tomēr ir - ja tās pazudīs, tad pie mūsdienu tehniskās attīstības, baidos, ka cilvēce vai nu izzudīs vai pati sevi iesviedīs akmens laikmetā. Bet mēs taču varētu visi kopīgi apgūt Visumu, tur ir tik daudz vietas un lietas, ka cilvēcei ko darīt būtu savus mijons gadus, lai kaut mazliet tur izplestos. Tam traucē naudas un varas kāre. Bet cerams, ka saprāts tomēr uzvarēs...:(
Kā būs ta būš, no mums tas nav atkarīgs, ja kāds izlems karot neko tur nepadarīsi, mēs esam mazi un nekas attiecība pret to pašu krieviju.
Bet Mārcim piekrītu ka besī ārā viss kas notiek mūsu Latvija, par ko cīnījāmies, bet rezultātā paši ziniet kā viss notiekās :( Es ar paēdis paldies Dievam esmu, bet cik tadu gimeņu kuri nevar vienkārši reāli atrast darbu Latvijā un ir spiesti doties prom lai varētu ikdienas maizīti nopirkt. Diemžēl ar tādu atteiksmi paliks valstī tikai veci cilveki, kas kaut cik labi pelna un deputāti, pārejie vienkārši pametīs šo valsti :(
Paskataties kas notiek pilsētas, ne Rīga, bet patalāk no Rīgas un redzēsiet ka pilsētas ir tukšas. un paliek aizvien vairāk un vairāk tuksākas :(
nu bļāviens kamēr man ir stobrs (lai arī šobrīd bise) pie sāniem un kaut vai viena patrona (tas nekas ka piektā numura skrotis) vismaz pāris tos okupantu pižikus līdzi paraušu kas mēģinās Latvijā ienākt!!!
bet tos kas šobrīd notiekt Latvijā un ko dara paši latvieši, puslatvieši un kārklu latvieši ar mūsu tautu neatbalstu!!!
Tas ir mērķtiecīgi potēts visu šos "neatkarības" gadus, gan ar masu mediju, gan izglītības sistēmas, gan varas oficiālās politikas starpniecību.
Aizmirsti ir mūsu sasniegumi pagātnē - tehnikā, demokrātiskā valsts iekārtā, dzimumu līdztiesībā - nedz arī kaut vai šodienas mūsu unikalitāte - tik maza valsts spēj LABI startēt tik daudzos sporta veidos, konkurējot ar 10 un pat 100 reižu blīvāk apdzīvotām lielvalstīm. Noklusēti tiek patiesie mūsu veiksmes stāsti, ar lielu naudu tiek "glušīti" tie, kas vēlas šo visu mainīt...
Faktiski vienīgais ko mēs varam darīt - audzināt savu bērnus, iemācīt viņiem atšķirt graudus no pelavām, patiesas vērtības no plastmasas spīguļiem - tā ir vienīgā reālā un patiesā investīcija, ja gribam labāku (un vispār) nākotni šai valstij, tautai un arī medniecībai šeit.
Vai kāds zin, kādas ir ieroča uzturēšanas izmaksas Lietuvā un Igaunijā?
Vai nav līdzīgi kā ar autotransporta nodokli un citiem maksājumiem! Ja man reizi piecos gados jānoliek 135LVL par atsaušanu + komisjas un sazin vēl kāds maksājums!
tād:
1. man firma jau ir Igaunijā
2. man visi auto jau ir reģistrēti Igaunijā
3. Draugu Igaunijā daudz (arī mednieku)
Malači NA mednieku aktīvisti par aktivitāti! Vairāk būs pašiem kur medīt!
Nu gan Tu esi kruts:)
Ik pa pieci gadi taisies 3(trīs) JAUNAS karabīnes pirkt?
kaut es tā varētu..
Brauc gan uz Igauniju...