Jautājums lietpratējiem, cik lielas ūdens svārstības bebrs pamana? Cik daudz jānojauc dambis, lai bebrs saprastu ka tur ir jāaizpeld un jāpaskatās? Nojaucot dambi pavisam ūdens ir ļoti sekls un slazdu nav kur īsti paslēpt. Šonakt bebrs slazdā sastūmis zarus bet slazds nav nostrādājis, iespējams dēļ tā ka ūsas ir no drāts un var palocīties, bet 2 bebri ir viņā pabijuši, kad ar savu rumpi aizķēruši ūsas.
Sveiki slinkie mednieki, Te Antra, kā sokās ar lapsu medībām? Kā jau teicu, man padlas vazājās gar māju pa nakti n..tās reizes, par cik sētā nav ko zagt vismaz viegla medījuma nav, tad nezinu vai kāpj sētā, izlaidu savvaļā pāris nūtrijas, bet tās tik tusē, laikam pa lielu medījums. Vakar biku ar drušku pasēdēju, iestājās tumsa un dzirdu lapsas rej, nolēmu paeksperimentēt, paņēmu akitu pavadā, viena izvazāja pa visu rajonu, uzreiz aizveda līdz mežam, bet iekšā negāja, laikam grūtniece:) (nav ko pa naktīm pa mežiem šlindāt) Pāņēmu otru, tā pa taisno mežā iekšā, tā nu es klupdama krisdama, pa piķa melnu tumsu, kājas lausdama klunkurēju pakaļ, neticēju, bet... pēc 200=300 metriem pie lapsas alas klāt gan, smuki rudā ieriktējusies, grāvī mūžam nepateiktu, pat ja katru dienu garām ietu. Tā nu varu uzlikt Jums vietiņu uz paplātes, tik gribētos lai kāds kaut ko dara lietas labā, kaimiņiem kaķēni piedzima, tikko sāka staigāt, tā rudā aizstiepa.
Jauku dienu!
Kaut kā tēma strupceļā iegājusi. Acīm redzot nav neviena ,kas kaut ko saprastu no lapsu lamatošanas. Žēl. Vajadzēs parakņāties globālajā tīmeklī.Tur viss ir atrodams. Neticu ,ka nav kāda paņēmiena kā šo lietu atrisināt.Cita lieta ir laiks un gribēšana. Lamatošanā nav nekādu noteikumu. Katrā vietā jārīkojas citādi, atbilstoši konkrētai vietai un situācijai.Un šajā gadījumā, es, neieciklētos uz šī pasākuma likumīgo pusi lamatu izvēles ziņā.Un paskaidrošu kāpēc. Tāpēc ,ka visai sabiedrībai, sākot no pašvaldības beidzot ar vietējiem medniekiem, pa lielam ir nospļauties uz tavu bēdu. Un tavā īpašumā nevienam nav jālien. Ne lapsām ,ne pārbaudītājiem.Turklāt pārbaudītājiem jo īpaši,tā kā privātīpašums ir svēts.Tā kā ielien vien youtubē sadaļā Fox trapping un noteikti sameklēsi ko noderīgu.
Jāni, lapsas lec pāri sētai, jo no kaimiņu puses hlami sakrāmēti, viņām kā taciņa, tik atpakaļ jāpārlec pāri pa metram. Un vēl es uz nakti spundēju putnus piemājas šķūnītī, tur iekšā netiek, dzelzs durvis:) Bet diez vai arī es gribētu riskēt ar saviem putniem. Kaut vai arī tagad neesmu manījusi pēdas no kaimiņu sētas puses, bet pa ceļu katru vakaru drasē.
Ko saka "slazdinieki", ja to kasti ieraktu taa, ka gandriiz visa kaste atrastos pie putniem ?
Nu taa, ka piiles staigaatu pa kastes sietu.
Vai arii kasti pie putnim un zjogaa caurumu kastes "mutes" lielumaa.
Pat eesmu nevajadzeetu, tikai taadu izturiigaaku sietu.
Kuums priecaatos, ka kaads jau ir izracis eju pirms tam :)
Tajā kastē kas man stāv lāci var iebāzt, tā kā pa mazu nekas nevar būt! Un vispār varbūt Ģirts mums ir tik pat nasks uz darīšanu, nevis tik ar muti braukšanu:) Nāc un noķer:)
Jauku dienu!
http://www.muleyfreak.com/wp-c...
Nu taa, ka piiles staigaatu pa kastes sietu.
Vai arii kasti pie putnim un zjogaa caurumu kastes "mutes" lielumaa.
Pat eesmu nevajadzeetu, tikai taadu izturiigaaku sietu.
Kuums priecaatos, ka kaads jau ir izracis eju pirms tam :)