Nu re, vakar vakarā atkal ekscess.
Viņa vakar klāt jau bija 22.30, suņi sacēla bardaku un kaimiņš zvanīja teica ka esot redzējis viņu nākam pie manis, tad izmeklēju dārzu nekā, bet pēc pusstundas, kad atkal suņi ierējās, izgāju klusu ārā un ieslēdzu lielos lukturus, tur nu viņa bija, sēdēja uz manas sētas, kur kaimiņš savus hlamus salicis, tad nu gan es skrēju aurodama un mesdama viņai pakaļ dēļus. Tā arī vairāk neparādījās. Bet nu liela gan bija augumā, nav brīnums ka 6 putnus vienā naktī aizstiepa. Barošu es viņu ar antifrīzu un man vienalga, ko te teiks un cik tas ir humāni.
Man noteikti būtu vienkāršāk to vai tās lapsas nomedīt tradicionālā veidā,ar slazdiem vajag kādu lapsu slazdošanas spečuku.Papētītu apkārtni,kur tā lapsa vazājas un vakarā,pirms tumsas iestāšanās novaktētu.Lapsai tāpat kā vilkam patīk pasēdēt kādā augstākā vietā ar labu pārredzamību un pavērot apkārtni.Lapsu taciņas arī nav grūti atrast-parasti gar meža vai lauka malu,kur zāles aizsegs.Tur arī jāpavaktē,pāris vakaros būs rokā.Var vēl kādu reizi uzpīkstināt ar zāles lapu,tikai nevajag pārcensties-pati atskries.
Šitā nāk pāri sētai, no kaimiņu puses nav problēmu pāri tikt, bet ārā viņai bij problēmas tikt, tāpēc viņai nācās pa ābeles zemajiem zariem, kas aug tieši blakus sētai, pāri žogam kāpt. Starp citu, lapsa, tā pat kā šakāļi, vilki, koijoti kucēniem atvemj barību, tāpēc arī ēda un vietas, aiznesa gan pilnu kuņģi, gan vēl zobos barību.
Un tieši tādu būri ar dzīvu klukstētāju es gribu dabūt, jo šeit viņa jūtās gana droši, lai iekristu tādās lamatās.
Interesanti gan par lapsas uzvedību , šinī laikā lapsai bērni un ne reizi nav dzirdēts ne redzēts ka kūmiņš ēd sētā ,viņas nes prom visu nomedīto un labi tālu ,sētā tikai paliek medību pierādijumi(spalvas)kuriem pasekojot var nonākt pie kūmiņa mītnes,rakstu šo visu no pieredzes, pašam putni aiz žoga 1,6m augsta un ar vēl gadās ka kūmiņš apciemo ,bet pa augšu nekāpj pāri, bet rokas pa apakšu iekšā nu ārā deviņdemist procentos es viņas iznesu pa vārtiņiem, kastē lapsu noķert kas vecāka par gadu diez vai izdosies tad vajg lielo kasti ar dzīvu klukstētāju ,tad var būt.
Slēpts
14.05.2014. 13:34
iesitam google "homemade live trap" skatamies bildes, lasam, smeļam info un kaste gatava ;) nekā tur ārprātīga nav
Edgar, ja dzīvo meža vidū tad jau var gaidīt un šaudīties pa savu sētu, tik apmierinot paša interesi var palikt vēl bez pāris galvām :D
Jā!
Tāda meitene bet tā izrunājas par nabaga lapsiņu :)
Jā laikam nepajokam šī nabaga lapsiņā ir izbesījusi Antru :)
Bet kāpēc nevar pavaktēt un no kātiem nogazt. Pašam interesanti būs vai nebūs un pie reizes patrenēties pašaut varētu :)
Sen nebiju smējies par tādu lapsas nosaukumu :)
Mārtiņ, nu nav gan, visa sēta ir spalvās un var redzēt pēdas, dažas ir ēdusi uz vietas un pārējās ir meklējusi kā iznest, kāpusi pāri sētai izmantojot ābeli, zemos zarus un šis nav vienīgais gadījums. Tā lapsa katru ritu pāri kaimiņu sētai iet medībās ap vienu un to pašu laiku no 5-6 rītā. Kaimiņienei 2 mēnešus atpakaļ, runci no palodzes bij nocēlusi, bet tas bij pa spēcīgu un pēc pāris dienām atvilkās ar sakostu dibenu mājās.
Viņa vakar klāt jau bija 22.30, suņi sacēla bardaku un kaimiņš zvanīja teica ka esot redzējis viņu nākam pie manis, tad izmeklēju dārzu nekā, bet pēc pusstundas, kad atkal suņi ierējās, izgāju klusu ārā un ieslēdzu lielos lukturus, tur nu viņa bija, sēdēja uz manas sētas, kur kaimiņš savus hlamus salicis, tad nu gan es skrēju aurodama un mesdama viņai pakaļ dēļus. Tā arī vairāk neparādījās. Bet nu liela gan bija augumā, nav brīnums ka 6 putnus vienā naktī aizstiepa. Barošu es viņu ar antifrīzu un man vienalga, ko te teiks un cik tas ir humāni.
Un tieši tādu būri ar dzīvu klukstētāju es gribu dabūt, jo šeit viņa jūtās gana droši, lai iekristu tādās lamatās.
Edgar, ja dzīvo meža vidū tad jau var gaidīt un šaudīties pa savu sētu, tik apmierinot paša interesi var palikt vēl bez pāris galvām :D
Tāda meitene bet tā izrunājas par nabaga lapsiņu :)
Jā laikam nepajokam šī nabaga lapsiņā ir izbesījusi Antru :)
Bet kāpēc nevar pavaktēt un no kātiem nogazt. Pašam interesanti būs vai nebūs un pie reizes patrenēties pašaut varētu :)
Sen nebiju smējies par tādu lapsas nosaukumu :)