Šodien vārdadienu svin Didzis, Gaidis, rītdien - Henrijs, Jete, Henriete
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - ķeršana ar slazdiem!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 78 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 13.08.2019. 21:14

Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
09.03.2014. 09:28
Jā, Valdi, es esmu medniece un eksāmenu esmu kārtojusi.:)
Egil, man sižets vaļā neveras, parādās tikai apraksts, no kura es nevaru secināt, vai rāmenes bija noliktas vertikāli, vai horizontāli. Var jau būt, ka tās tika novietotas pareizi un sunim principā nebija iespējas tajās iekļūt.
Es sēņojot suņus uz mežu līdzi neņemu, bet bērnus gan vienmēr esmu ņēmusi, ne jau mežā atstājusi, bet, ja sīkais ir 20 m no manis, es to lamatu taču droši vien neredzēšu!
Bet vienu varu pateikt, kad būsiet izaudzinājuši kaut vienu īstu medību suni, ielikuši viņa audzināšanā laiku, naudu, sirdi un dvēseli, tad sapratīsiet, par ko es te runāju!
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
09.03.2014. 09:32
PATS lielās rāmenes uz zemes mežā neesmu licis, bet ir dzirdēts ka to dara un noteikti ka nejau speciāli uz āpšiem ,cik zinu āpsis uz sasmakušām paikām neiet viņš ir ļoti tīrīgs un kārtīgs ,pat savā dzīvoklī vajadzības nekārto ,tam viņiem ir tualetes vieta tālāk no alām, lapsas un jenoti nereti to izmanto pietaisot āpsim alas lai tiktu pie dzīvokļa ,jo āpsis tādu cūcību nepacieš un ar laiku alas pamet.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
09.03.2014. 09:42
Goda vārds, ir vienkāršāki veidi, kā noķert jenotu! ;)
Egils
Pēdējo reizi manīts 2023-09-23 19:56
Medību trofejas: 1
09.03.2014. 09:46
Es ejot sēnēs arī suni nevedu pavadā un suns atrodas ap mani, bet vai tad man jālūr visriņķī vai kāds āzis nav uzlicis lamatas?

Sēņu laikā mežā uz zemes neviens lamatas neliek. Bet , ja ziemā kāds āzis savu šakāli palaidīs patrenkāt zvērus pa mežu, tad jau tā būs viņa problēma. Un tad varēs ņaudēt un smirdēt internetā.
Vai tad tu,gudriniek, neesi mācījies, ka āpši ziemā guļ ziemas miegu?
Valdis
Valdis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
09.03.2014. 09:56
Par sunīša ROKO jagterjērīša zaudējumu medībās varu pastāstīt,bijām blakus Aizputes kūdras purvam (GRāBSTē) uz alām ,alās bija lapsa kura viltīgi bez šāviena izbēga ārā roko pēc brīža arī ārā pato caurumu un pakaļ lapsai pa mežu gaidijām saucām suni nekā sākam meklēt ,satikām tuvejās mājas saimnieku kurš pastāstija redzēto ,pa priekšu redzējis lapsu pa lauku no meža aizskrienam pēc tam divi lieli vilku sugas suņi ar mazu melnu sunīti zobos aizgājuši pār lauku uz poļa dīķa pusi ,braucam skatīties un netālu no vienām mājām atradam uz ceļa nosviestu sunīti ,bet abi vainīgie braši rēja pie mājas ,starp citu pie beigtā suņuka bija cilvēka pēdas kas no sētas bij atnesis un viņu tur nosviedis.ROKO SESTO DZIMšANAS DIENU NEPIEDZīVOJA.Mājas kur atradam šuneli no tā meža 4km.
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2017-10-20 23:27
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Liepāja
09.03.2014. 10:03
mums ir tādi privātie, kas slēdzot līgumu uzstāda nosacījumus, ka viņa suns jebkurā laikā var brīvi pa mežu dauzīties. No ši sižeta var idejas smelties... Suņi mežā ļoti daudz.
Viens mūsu mednieks meiģināja risināt problēmu, sašāva suni, tas aizvilkās mājās un nobeidzās runas par visu pagastu panesās par sliktiem medniekiem, medniekiem suņu šāvējiem.
Slēpts
09.03.2014. 10:23
Pēteri pasmelies idejas, vairāki šādi gadījumi un lamatas bebram varēsi aizmirst
Jā Egīl, laukā ir drūmā ziema :D
Neatbalstīšu šādu lamatu izvietošanu uz zemes.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
09.03.2014. 11:05
Izteikšu tikai savu personisko viedokli.
1. Rāmenieču izmantošanu varētu ierobežot ar izmantošanu tikai:
- iegremdetā stavoklī
- kastēs uz zemes ar izmēra (maksimālā) ierobežojumiem
- kastes pie kokiem ar augstuma ierobežojumu no zemes (ne zemāk, kā piemēram 1,5 metri)
2. Lapsu un jenotsuņu ķeršanai izmantot tikai dzīvķeramās lamatas.
Tas arī būtu labs kompromis ar sabiedrību.
Egils
Pēdējo reizi manīts 2023-09-23 19:56
Medību trofejas: 1
09.03.2014. 11:18
Esi redzējis cik kvalitatīva dzīvķeramā kaste maksā pie Baloža Valgā? Un vai tu zini cik jenotsuņa āda maksā?
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
09.03.2014. 11:32
Frankonia dzīvķeramā kaste maksā 160 euro. Jenota āda līdz 15 euro . Tātad lai atpelnītu investīciju nepieciešams noķert 11 jetijus. Tālāk sākas tas ko sauc par peļņu! :D
Bet ja nopietni, tad nedomāju, ka vienīgā motivācija lapsu un jenotu populācijas ierobežošanā ir ādas cena. Kur tad paliek mednieka pienākums un ieinteresētība ierobežot infekciju un sērgu izplatītājus? Vai tas nav ieguldījums paša medību saimniecībā?