Rebļu Jōni, ja TEV iespēja dabūt "Sokol original", dod ziņu privāti. Man Sokol krājumi jau uz beigām. Dūmenieks pīlēm vēl der, bet ja bebram konteinerā tad ir par "garu"... :):) Arī Poļevam labāk Sokol.
Slēpts
17.03.2014. 23:08
To Mārcis ,..
Teikšu godīgi vienas lodes dēļ negribās Hornady grāmatu pirkt, bet vai ir iespējams ielūkoties sadaļā par 150gr GMX lodi priekšs .308win.... ?
Slēpts
17.03.2014. 23:09
Sorry saujaucu, tā ir NORMA grāmata tur par GMX nekā nebūs. Jautājums atceļās!
Vismaz tad, kad šī lode jau bija, bet Hornady grāmatā vēl nebij info (laikam 9th edition parādījās) - Hornadijs teica, lai lādē tāpat kā SST lodes (attiecīga svara).
Kas tieši interesē? Kaut kāda info ir salasīta (sakačāta) :)
Slēpts
18.03.2014. 08:04
Man arī dažāda info un it kā lietoju datus no SST, bet vēlme ir salīdzināt ar to ko ražotājs jaunajā manuālī raksta...
Nu tad jāšķirās no ~40$.
Vai arī jāuzzvana Gatim B. - iespējams palīdzēs:)
Bet, ko tur salīdzināt - GMX 308-ā jādzen līdz knopkas sāk lidot ārā :)
p.s.
Cik es esmu saskāries ar Hornady manuāli - tad max lādiņa dati tur ir ļoti rezervēti.
Neesmu gan baigi pētījis, bet paši amerikosi saka, ka citos manuāļos min sākas tur kur Hornadijam max :)
Slēpts
18.03.2014. 14:23
:) Tas jau tiek darīts, pēc aprēķiniem jābalansē uz max pieļaujamā robežas.
Man gan tieši otrādi sanāca, ka dzenājot aprēķinus QL tas, kas uzrādīts pie SST max load datiem hornady 7ed QL uzrādās kā liels perebors. Sava stobra un čaulu reālo tilpumu arī esmu QL salabojis. Vienīgais ko neesmu mainījis aprēķinos ir max pieļaujamais psi. QL stāv pēc default 60191psi, bet pēc SAAMI max skaitās 62000psi.
Tādēļ jau tā interese rodās, ko tad uzrāda jaunie dati pēdēja manuālī.
Laikam nekur ,jo redzi eiropa ir tāda štelle ka jāpērk gatavās patronas no spānijas itālijas kuras vēl var mūsu baleliņi atļauties zemāko cenu dēļ ,par to nevienam eiropā zaļam galvas sāpes nerada ka no desmit medītām pīlēm pāris aizlido neskartas ,bet parejās aizlido kautkur adot galus ,ir jau vācu municija ,bet ceiņiks paliels,nu tad ar te forumā bij satraukums ka pīļu arvien mazāk ,pareizi mājās pie jostas pārnestas medītās nav un liekas ka viņas ir dzīvas, spāņu munīciju pārsverot sapratu ka ar 1,5gr pulvera devu nu nevar pīli kurai vēl atklāšanā spīgas zem spalvām nomedīt,šī municija ar ko mēs cenšamies medīt pīles nu nav tam domāta un arī ne mūsu klimatam.
Tā varētu būt,pats pamējģināju Zala Arms pīļu patronas ar miksētajām skrotīm uz atklāšanu krita labi!Pirms tam uzvilku pa papīru ilgi nebiju redzējis tik vienmērīgu izkliedi!
Teikšu godīgi vienas lodes dēļ negribās Hornady grāmatu pirkt, bet vai ir iespējams ielūkoties sadaļā par 150gr GMX lodi priekšs .308win.... ?
Kas tieši interesē? Kaut kāda info ir salasīta (sakačāta) :)
Vai arī jāuzzvana Gatim B. - iespējams palīdzēs:)
Bet, ko tur salīdzināt - GMX 308-ā jādzen līdz knopkas sāk lidot ārā :)
p.s.
Cik es esmu saskāries ar Hornady manuāli - tad max lādiņa dati tur ir ļoti rezervēti.
Neesmu gan baigi pētījis, bet paši amerikosi saka, ka citos manuāļos min sākas tur kur Hornadijam max :)
Man gan tieši otrādi sanāca, ka dzenājot aprēķinus QL tas, kas uzrādīts pie SST max load datiem hornady 7ed QL uzrādās kā liels perebors. Sava stobra un čaulu reālo tilpumu arī esmu QL salabojis. Vienīgais ko neesmu mainījis aprēķinos ir max pieļaujamais psi. QL stāv pēc default 60191psi, bet pēc SAAMI max skaitās 62000psi.
Tādēļ jau tā interese rodās, ko tad uzrāda jaunie dati pēdēja manuālī.
kur pašlaik var iegādāties pulveri priekš gludstobra.
paldies :)