Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
08.10.2014. 12:41
Bez medību produkcijas-gaļas vel ir arī ragi un āda.Interesanti būs ar tiem marķieriem, kad visas šīs lietas no nomedīšanas vietas dosies katra uz savu pusi.Nomedījot limitējamo dzīvnieku var dalīt arī uz vietas,kur nomedīts....
Apturēja mani "ceļinieki" šogad ar šādu kravu, nu neko parunājām....par medībām. Vienā dienā nomedīju abus. Licenču augšējās daļas devās ar gaļu uz pārstrādi, apakšas palika mežniecībai uz vietas Kurzemē, trofejas vedu Babīti bez nekā.....
Slēpts
08.10.2014. 12:50
Vēl par sezonas kartēm. Sezonas kartes vienīgā funkcija ir tā, ka tā kalpo par pierādījumu, ka nomaksāta gada nodeva. Tikpat labi kabatā varētu būt bankas apstiprināts maksājuma uzdevums vai kārtība, kāda ir makšķerniekiem. Darba grupā pret to asi iebilda VMD, jo viņi, lūk, citādi nevarot saskaitīt reāli darbojošos medniekus un izķert mirušās dvēseles
ha ha nu gan VMD nodevis.
Tad kad jābaksta planšete, tad pāris sekundēs redz platības un līgumus, bet gada nodevas nomaksa laikam ir kautkas nereāls :D
Ivar, runa ir par Administratīvo pārkāpumu kodeksu. Jā, un paldies.
Slēpts
08.10.2014. 13:28
Jā, APK
ir pants
80.1 pants. Medību produkcijas pirkšana, pārdošana, pārstrāde, pārvadāšana un glabāšana bez medību produkcijai atbilstošas medību atļaujas (atļaujas kopijas)
Par medību produkcijas pirkšanu, pārdošanu, pārstrādi, pārvadāšanu vai glabāšanu bez medību produkcijai atbilstošas medību atļaujas (atļaujas kopijas)- uzliek naudas sodu no simt četrdesmit līdz četrsimt trīsdesmit euro, konfiscējot nelikumīgi iegūto medību produkciju.
(15.10.2003. likuma redakcijā ar grozījumiem, kas izdarīti ar 26.09.2013. likumu, kas stājas spēkā 01.01.2014.)
Teorēiski, ja kāds jauns inspektors gadās- var sanākt bēdas:), lai gan ir minēts "NELIKMĪGI iegūto"- ja iegūts ir LIKUMĪGi tad konfiscēt nevar:) .
Mūsu kolektīvā problēmas nav bijušas- lai gan, tik ko nodevām uz pārstrādi - un tur pirmais noteikums bija ka jābūt obligāti licecei:)
Nu re, tomēr atradi. Ka tikai nesanāk kā pats teici "Medību inspektors paskaidros:)".
Slēpts
08.10.2014. 13:57
Jurģi
Atšķirībā no tevis man nav grūti nocitēt konkrēta dokumenta pantu.
Primārais ir Medību likums tad Medību noteikumi.
Ja tos pārkāpj, tad iestājas vai nu administritatīvā vai arī kriminālā atbildība.
Domāju, ka APK nav gluži pielabots atbilstoši esošajai Medību likuma un Noteikumu redakcijai.
Jo šajos dokumentos es neatradu , ka "medību atļaujai (atļaujas kopijai)" būtu jāatrodas pie katras porcijas.
Vismaz,tur kur es esmu piedalījies- medniekmājā kopētājs nestāv:)
Vai tu vari nocitēt kādu medību likuma vai noteikumu punkts tiek pārkāps braucot no medībām mājās?
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
08.10.2014. 17:19
patronas veikalā bez atļaujas un Pases, vai ID kartes nenopirksi- jo autovadītāja apliecību neņem pretī...
Mazliet offtopic, bet kaut kā neloģiski sanāk, ka VALSTS IESTĀŽU izdoti dokumenti ar fotogrāfiju (un personas kodu) netiek uzskatīti par personu apliecinošiem dokumentiem (nerunāju par tenisa kluba biedra karti, darbavietas caurlaidi vai santehniķa apliecību). Tad jau tagad sanāk, ka visu laiku pase (vai ID karte) jānēsā līdzi, jo pēc šīs loģikas autovadītāja apliecība tikai apliecina personas Jāņa V. tiesības vadīt attiecīgās kategorijas transportlīdzekli, bet, lai apliecinātu, ka apliecības uzrādītājs tiešām ir Jānis V, tur jau pase vajadzīga... (tas pats par mednieka apliecību un šaujamieroča atļauju)
Slēpts
08.10.2014. 21:57
ir noteikts likumos/noteikumos, kas ir personu apliecinošs dokuments un ko tas satur, ja valsts iestādes izdotais papīrs tiem neatbilst, tad tas nav personu apliecinošs dokuments
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
08.10.2014. 22:12
ja valsts iestādes izdotais papīrs tiem neatbilst, tad tas nav personu apliecinošs dokuments
Tādēļ vēlreiz atkārtoju jautājumu: VAI IR JĀNĒSĀ LĪDZI pase/id karte, lai apliecinātu, ka es esmu autovadītāja apliecībā, mednieka apliecībā, šaujamieroča atļaujā norādītā persona???
Ta kārtējais murgs! Pasi rādīju pie mednieka eksāmena, lai redzētu ka īstais purns ir uz eksāmenu atnācis, pases kopiju atstāju mežniecībā lai tiktu pie mednieka apliecības, pēctam ar pases kopiju un mednieka apliecības kopiju vērsos policijā lai tiktu pie ieroča atļaujas, un ja pēc tā visa man pērkot patronas pie ieroča nēsāšanas atļaujas vēl klāt pase jāparāda! Laikam par mazs laiks dots lai dienesti saprastu ka pasē, mednieka apliecībā un ieroča atļaujā ir viens un tas pats purns. Jāiet ar pasi un pārējiem dokumentiem pie saimas un visiem 100 deputātiem jāļauj salīdzināt fotogrāfijas, lai turpmāk neizdomā vēl jaunas prasības, kur vēl pasi rādīt.
Apturēja mani "ceļinieki" šogad ar šādu kravu, nu neko parunājām....par medībām. Vienā dienā nomedīju abus. Licenču augšējās daļas devās ar gaļu uz pārstrādi, apakšas palika mežniecībai uz vietas Kurzemē, trofejas vedu Babīti bez nekā.....
ha ha nu gan VMD nodevis.
Tad kad jābaksta planšete, tad pāris sekundēs redz platības un līgumus, bet gada nodevas nomaksa laikam ir kautkas nereāls :D
ir pants
Par medību produkcijas pirkšanu, pārdošanu, pārstrādi, pārvadāšanu vai glabāšanu bez medību produkcijai atbilstošas medību atļaujas (atļaujas kopijas)- uzliek naudas sodu no simt četrdesmit līdz četrsimt trīsdesmit euro, konfiscējot nelikumīgi iegūto medību produkciju.
(15.10.2003. likuma redakcijā ar grozījumiem, kas izdarīti ar 26.09.2013. likumu, kas stājas spēkā 01.01.2014.)
Teorēiski, ja kāds jauns inspektors gadās- var sanākt bēdas:), lai gan ir minēts "NELIKMĪGI iegūto"- ja iegūts ir LIKUMĪGi tad konfiscēt nevar:) .
Mūsu kolektīvā problēmas nav bijušas- lai gan, tik ko nodevām uz pārstrādi - un tur pirmais noteikums bija ka jābūt obligāti licecei:)
Atšķirībā no tevis man nav grūti nocitēt konkrēta dokumenta pantu.
Primārais ir Medību likums tad Medību noteikumi.
Ja tos pārkāpj, tad iestājas vai nu administritatīvā vai arī kriminālā atbildība.
Domāju, ka APK nav gluži pielabots atbilstoši esošajai Medību likuma un Noteikumu redakcijai.
Jo šajos dokumentos es neatradu , ka "medību atļaujai (atļaujas kopijai)" būtu jāatrodas pie katras porcijas.
Vismaz,tur kur es esmu piedalījies- medniekmājā kopētājs nestāv:)
Vai tu vari nocitēt kādu medību likuma vai noteikumu punkts tiek pārkāps braucot no medībām mājās?
Mazliet offtopic, bet kaut kā neloģiski sanāk, ka VALSTS IESTĀŽU izdoti dokumenti ar fotogrāfiju (un personas kodu) netiek uzskatīti par personu apliecinošiem dokumentiem (nerunāju par tenisa kluba biedra karti, darbavietas caurlaidi vai santehniķa apliecību). Tad jau tagad sanāk, ka visu laiku pase (vai ID karte) jānēsā līdzi, jo pēc šīs loģikas autovadītāja apliecība tikai apliecina personas Jāņa V. tiesības vadīt attiecīgās kategorijas transportlīdzekli, bet, lai apliecinātu, ka apliecības uzrādītājs tiešām ir Jānis V, tur jau pase vajadzīga... (tas pats par mednieka apliecību un šaujamieroča atļauju)
Tādēļ vēlreiz atkārtoju jautājumu: VAI IR JĀNĒSĀ LĪDZI pase/id karte, lai apliecinātu, ka es esmu autovadītāja apliecībā, mednieka apliecībā, šaujamieroča atļaujā norādītā persona???