Šodien vārdadienu svin Uvis, Gints, rītdien - Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - medību likums 01.01.2014

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 61 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.08.2014. 23:01

Slēpts
21.01.2014. 18:06
Situācija par staltbriežu medīšanas termiņiem darba grupā bija sekojoša: lauksaimnieku organizācijas (sevišķi Zemnieku Saeima) prasīja staltbriežu termiņu pagarināt līdz aprīlim (buļļus ieskaitot). Arguments postījumi, galvenokārt rapša sējumos. Kā kompromisa variantu ZM piedāvāja 31.janvāri. Atzīstu, mednieku organizācijas pret to asi neiebilda. Saprotams, ka neviens normāls mednieks govi janvārī nešaus, tā kā ir izvēles iespējas. Ja briežu blīvums atļauj, tad janvārī nomedīt teļu ir pieļaujams, bet tas jādara gaides medībās, lai izslēgtu kļūdas.
Vēl jau nekas nav beidzies, man ir informācija, ka zaļo organizācijas asi iebildīs pret šo pagarinājumu starpministriju sanāksmē.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
21.01.2014. 19:16
Un kāpēc asi neiebilda? Nu vismaz par tām "govīm" - Arni, kur Tu esi - atbildi!
Es saprotu, ka normāls mednieks šajā laikā "govi" nešaus, bet tad kāpēc tiešām par to pagarinājumu nevienojās tikai teļiem? Vai arī šis zemnieku lobijs ar visām no tā izrietošajām sekām spēj "izgrūst cauri" pilnīgi absurdas lietas!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
21.01.2014. 19:55
Saprotot briežu blīvuma un nepareizās dzimu- un vecum-struktūras izmaiņas - jā droši viņus var medīt līdz 31.01.XXXX - tādēļ arī neiebilda. Jo tiem, kas analizē ir skaidrs - briežu šur un tur ir par daudz. Un tieši govju un teļu.
Un jā - ak tad redz, briežu govis janvārī vairs neir feini medīt, a teju atnesties gatavās bebru mātītes - viss bumbās? Tāda kā dubultmorāle mazliet nesanāk? :)
Ar to es, protams, nesaku, ka vajag speciāli un īpaši šaut briežu govi(s) janvārī. Jo tā atšķirība starp "drīkst" un "darīt" ir tajā blīvē, kas tur ieroci un kontrolē uz sprūda uzlikto pirkstu...
Arnis
Arnis
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
21.01.2014. 19:56
PS. par bebriem, protams, runa ir par aprīli, nevis janvārī :)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-04 10:59
Mednieku organizācija: .I.
Atrašanās vieta: Īdeņa
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
21.01.2014. 20:12
tas vispār ir dir.a mums parasti aprīlī tikai viss atlaižas sanāks ka vispār nemedīsim
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
21.01.2014. 20:33
Kurš ir tas, kurš analizē??? Es ar vienu šādu pētnieku runāju un viņš teica, ka kaut ko tik fantastiski var izdomāt tikai tie kas pēta sēžot pie datora un mežu redz tikai bildēs + vēl arī Māris B. neizskatās, ka īpaši atbalsta šādu scenāriju (lai gan īsti vēl nesapratu)... Bet nu gan jau, ka tā ir, ka briežus vajag apsist par katru cenu, bet bebri, lai dzīvo. Jā un te jau čaļi rakstīja, ka bebru mammas nošauj retu reizi tajā aprīlī, bet nē ir redz pētnieki - es tikai neredzu pētījumus - smieklīgi!!!
Arnis
Arnis
21.01.2014. 22:01
Ir tāds onkulis J.Baumanis, kas ne reizi vien ir publicējies. Pietiekoši autoritatīvs un atzīts - un viņa spriedumiem par stalto populācijas nepareizo dzimum- un vecumstruktūru, cik es zinu, visi uzticas. Neviens īsti nekad nav apgalvojis, ka tur viss ir kārtībā.
Šīs nepareizās struktūras dēļ lauksaimniekiem ir lieli postījumi, tātad, skaits ir jāsamazina un tātad, janvārī medīt ir OK (problēmreģionos, ja nu tas nav zināms - kārtība, ka govis un teļus medī līdz 31.01. un sāk jau jūlijā, de facto ir jau vairākus gadus).
Tātad, nesaprotu, par ko tāds satraukums? Grūsna briežu govs janvarī nav vairāk grūsna kā decembrī - jo grūsnība vai nu ir, vai nu nav :)
Par bebriem - rakstīju - ka vajag pagaidīt atbildi no oficiālajām struktūrām, kuru vietu nesaprati?
Bet skaidrs, ka tā ir liekulība šie savādie sašutumi par briežu govīm janvārī (prakse, kas de facto jau ir atļauja vismaz vairākus gadus šur un tur), vienlaikus aizstāvot grūsnas bebrenes medīšanu aprīlī - viss Ok, te gudrojam argumentus, ka tur maz bebrenes tiek nomedītas un tamlīdzīgi. Bet situācijas taču pa lielam ir absolūti identiskas!
Ja reiz M.Bērziņš saka, ka zaļo organizācijas protestē pret briežu govju medībām janvārī un ka tas ir labi un atbalstāmi - tad jau ar to pašu arī tiek pateikts, kāds ir mednieku oficiālais uzskats par bebriem aprīlī :) Nu to taču visi spēj saprast, ka situācijas ir vismaz līdzīgas :)
Ja man jāsaka personīgais viedoklis - man tādas morālas dabas problēmu nav (esmu par briežu govju medību iespēju janvārī un par bebru medību iespēju aprīlī) un ja ierēdnis man būs melojis un tādējādi atturējis no oficāla viedokļa sniegšanas tajā 18.decembrī, tad viņš ir kretīns. Gan jau viņš pats zinās, kurš tas ir.
Ja melots nav un tas bebru jautājums ir dēļ starptautiskajām tiesībām un pienākumiem - nu tad tur katrs var sarauties, izstiepties vai pat nošauties - diemžēl neko ietekmēt nevar. Varbūt tādēļ, ka man medības pirmkārt tomēr ir veselīgas pārtikas sagādes avots (arī bebrs ir pārtikas avots), nevis prestiža, izklaides vai hobija jautājums (ragi pie sienas - tas ir forši, bet ne primāri), visu uztveru pragmatiski nevis emocionāli.
Respektīvi, par briežiem viedoklis man ir tāds - sezona līdz 31.01. ir OK. Savukārt par bebriem - es gaidu oficiālo atbildi, ar kuru dalīšos un tad arī būs skaidrs vērtējums.
Viena mācība gan man ir - NEKAD NEUZTICĒTIES IERĒDŅIEM ja informācija tiek sniegta mutvārdos. Visu tikai rakstvedā un labāk lieku reizi dubultā, nekā šādi.
Vilnis
Pēdējo reizi manīts 2019-08-20 07:00
Lietotāja statuss: Lietotājs
22.01.2014. 06:58
šie likumi nekam neder..... zvēru ir tik daudz un dara postijumus !!! drīz zvēri medīs medniekus!!!
Slēpts
22.01.2014. 07:15
pa tiem briežiem ir drīzāk tā, ka nevēlas nomedīt visu limitu laikā, nu nevar tā būt, ja brieži dahuja, bet nomedīt nevar, ka pat jāļauj mēnesi ātrāk sākt un vēlāk beigt
Vilnis
Pēdējo reizi manīts 2019-08-20 07:00
Lietotāja statuss: Lietotājs
22.01.2014. 08:05
drīzāk vajadzētu likumu par zvēru postijumu nodarijumu kompensāciju no medniekiem par zvēru neizšaušanu !!! kas notiek mežā jaunaudzēs !? jaunos kokus apskādē!!! un ko jūs nidat ka zvēru nav !!! pastaigājat pa mežu pilns ar pēdām .....