Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
10.01.2014. 22:01
Vēl TO BEBRUKU SAKARĀ.
Var būt kāds man var atbildēt uz jautājumu (un domāju ne tikai man ir šāds jautājums)- Kāpēc ruksi ar "nočņiku" ješku ar "nočņiku" kūmu ar "nočņiku", BET BEBRU, KAUT VAI, POSTĪJUMU VIETĀS NĒ??? Kur te loģika???
Aigar, tādēļ, ka "nočņiki" ir atļauti jeb pareizāk nav aizliegti tikai uz 5 sugām starptautiski - lapsas, ješkas, rukši, ondatras, Amerikas ūdeles. Tas taču jau ir skaidrots šepat vismaz vairākdesmit reizes :)
Māri, es piekrītu, ka ierēdņi pie mums ir pārlieku subjektīvi. Bet mūsu ir tikai ~1% sabiedrības. Un tikai pēdējos gados vismaz lobisma līmenī esam aktīvi sākuši kopīgi rīkoties. Un tam ir panākumi! Atceries, kad atvēra likumu, kāds satraukums bija medniekiem, ka var sačakarēt visu saimniecību? Taču kopīga aktīvā darbošanās ir finalizējusies ar labu rezultātu medniekiem. Tātad mēs varam panākt diezgan daudz ko, galvenais-atklāti nekonfrontēt ar nemedniekiem. Jo tad mūs brutāli "paņems uz masu"...
Bet par bebriem-kā jau rakstīju turpinājums sekos.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
12.01.2014. 09:46
pajauta lielajam speCukam J.Baumanim?.
Oskar - pajautāšu netikai J.Baumanim, bet arī Haraldam B., Anrim Z. un Jānim B. no ZM,Sripniekam no LVM.Vasarā došos apciemot māšeli uz Vācijas rietumiem nebūšu slinks un iegriezīšos Briselē un apjautāšos arī tur.
Aigar, tādēļ, ka "nočņiki" ir atļauti jeb pareizāk nav aizliegti tikai uz 5 sugām starptautiski - lapsas, ješkas, rukši, ondatras, Amerikas ūdeles. Tas taču jau ir skaidrots šepat vismaz vairākdesmit reizes
Arni- šitas arguments mani nepārliecina.Kaut ko atļaut vai aizliegt ir pašas valsts ziņā.Direktīvas nav nekas vairāk KĀ IETEIKUMI NACIONĀLAJAI LIKUMDOŠANAI.
Esmu piedalījies pie Dīvnieku aizsardzības likuma grozījumiem, un ne bez grūtībām,BET AR SPĒCĪGIEM ARGUMENTIEM, dabūjām iekšā normu, ka Latvijā drīkst kupēt astes noteiktām suņu šķirnēm, KURAS Latvijā IZMANTO MEDĪBĀS.... A- EIROPAS DIREKTĪVAS TO AIZLIEDZ.Tākā viss ir pašu rokās.
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
12.01.2014. 11:47
Kā ar naktinieku atškirt Amerikas ūdeli no Eiropas? Naktinieks veiks izsmalcināto DNS analīzi? Vai Eiropā vispār ir Eiropas ūdeles? Pēc kā inspektors nosaka ūdeles piederību , ja visās zvēraudzētavās 30% no ūdelēm pēc ārējā izskata ir līdzīgas Eiropas ūdelēm?
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
12.01.2014. 11:49
Vispār jau naktiniekus sākotnēji gribēja legalizēt tikai uz cūkām. Medniekiem.lv nostāja bija , jau sākotnēji, atļaut uz visām piecām sugām ko atļauj direktīva. Arī argumenti, ka tad ondatru vietā mūsējie šaušot bebrus mums likās smieklīgi un liekulīgi. Jo ja gribēs, tad gaidīs mežacūku pie grāvja un lieta darīta....
(3) Medīt aizliegts:
1) pilsētu teritorijā;
2) kapsētās;
3) vietās, kur nav reģistrēts medību iecirknis, izņemot nelimitēto medījamo dzīvnieku medības, kurās piedalās medību tiesību īpašnieks vai tā rakstveidā pilnvarota persona, kā arī nelimitēto medījamo dzīvnieku medības publiskajās ūdenstilpēs un to tauvas joslā;
Kā lai saprot augstākcitēto? Vai tad tagad katrs privātīpašnieks savā īpašumā, bez medību pieteikšanas, varēs slaktēt visus nelimitētos?
tiessi taa tagad tika nonnemta birokraatijas barjera un visi mednieki kam ir zeme vai vienossanas ar kaiminnu kuram ir zeme un tie kam nav sava kolektiiva vai izmesti no kolektiviem par parkapumiem vares bez probleemaam mediit tur nelimiteetos agraak vajadzeja reggistreet iecirkni tagad nekaa.un izkontroleet ko ssauj nevarees.tas bus uz mednieku kolektivu pleciem.vis jau ir labi bet no drossiibas viedoklla tas galiigi neder.bet domaju ka dikti daudz vairaak to ssaaveeju nebus jo visi normaali mednieki jau ir klubos un kolektiivos pareejos ganjau pieskatiisim pa visiem.par garajaam aptvereem un noccnikiem neredzu cepssanaas iemeslu arii pirms likuma piennemssanas gaaja ar divaam aptvereem uz masta un ar nakts redzmiibaam kas gribeeja un ssaava taapat visu ko vajadzeeeja tagad ir panaakts pretiim super:):)stresam nav pamata
Jo ja gribēs, tad gaidīs mežacūku pie grāvja un lieta darīta....
Šis nu, Andri, ir kā kulaks uz acs! Perfekti pateikts.
Nevajag sarežģīt to kas vienkāršs. Kā man savulaik daži naži apgalvoja - problēmas ir lokālas. Nu tad arī lokāli jārisina - stāviet pie grāvjiem un gaidiet cūkas
Var būt kāds man var atbildēt uz jautājumu (un domāju ne tikai man ir šāds jautājums)- Kāpēc ruksi ar "nočņiku" ješku ar "nočņiku" kūmu ar "nočņiku", BET BEBRU, KAUT VAI, POSTĪJUMU VIETĀS NĒ??? Kur te loģika???
Māri, es piekrītu, ka ierēdņi pie mums ir pārlieku subjektīvi. Bet mūsu ir tikai ~1% sabiedrības. Un tikai pēdējos gados vismaz lobisma līmenī esam aktīvi sākuši kopīgi rīkoties. Un tam ir panākumi! Atceries, kad atvēra likumu, kāds satraukums bija medniekiem, ka var sačakarēt visu saimniecību? Taču kopīga aktīvā darbošanās ir finalizējusies ar labu rezultātu medniekiem. Tātad mēs varam panākt diezgan daudz ko, galvenais-atklāti nekonfrontēt ar nemedniekiem. Jo tad mūs brutāli "paņems uz masu"...
Bet par bebriem-kā jau rakstīju turpinājums sekos.
Oskar - pajautāšu netikai J.Baumanim, bet arī Haraldam B., Anrim Z. un Jānim B. no ZM,Sripniekam no LVM.Vasarā došos apciemot māšeli uz Vācijas rietumiem nebūšu slinks un iegriezīšos Briselē un apjautāšos arī tur.
Arni- šitas arguments mani nepārliecina.Kaut ko atļaut vai aizliegt ir pašas valsts ziņā.Direktīvas nav nekas vairāk KĀ IETEIKUMI NACIONĀLAJAI LIKUMDOŠANAI.
Esmu piedalījies pie Dīvnieku aizsardzības likuma grozījumiem, un ne bez grūtībām,BET AR SPĒCĪGIEM ARGUMENTIEM, dabūjām iekšā normu, ka Latvijā drīkst kupēt astes noteiktām suņu šķirnēm, KURAS Latvijā IZMANTO MEDĪBĀS.... A- EIROPAS DIREKTĪVAS TO AIZLIEDZ.Tākā viss ir pašu rokās.
1) pilsētu teritorijā;
2) kapsētās;
3) vietās, kur nav reģistrēts medību iecirknis, izņemot nelimitēto medījamo dzīvnieku medības, kurās piedalās medību tiesību īpašnieks vai tā rakstveidā pilnvarota persona, kā arī nelimitēto medījamo dzīvnieku medības publiskajās ūdenstilpēs un to tauvas joslā;
Kā lai saprot augstākcitēto? Vai tad tagad katrs privātīpašnieks savā īpašumā, bez medību pieteikšanas, varēs slaktēt visus nelimitētos?
Šis nu, Andri, ir kā kulaks uz acs! Perfekti pateikts.
Nevajag sarežģīt to kas vienkāršs. Kā man savulaik daži naži apgalvoja - problēmas ir lokālas. Nu tad arī lokāli jārisina - stāviet pie grāvjiem un gaidiet cūkas