Kāds sakars Baumanim ar nakteniekiem? Ne jau viņš bij tas prātvēders, kas to lietu likumā iebīdīja, jo ja būtu Baumanim 100 % teikšana naktenieki vispār būtu no MEDĪBĀM pa gabalu turēti. Oskar D. kā jaunam medniekam ar "pārgudru" komentāru rakstīšanu attiecībā uz gudriem cilvēkiem gan tā prātīgi.... ka nesanāk šmuce :) Sveicini Veco!
(3) Medīt aizliegts:
1) pilsētu teritorijā;
2) kapsētās;
3) vietās, kur nav reģistrēts medību iecirknis, izņemot nelimitēto medījamo dzīvnieku medības, kurās piedalās medību tiesību īpašnieks vai tā rakstveidā pilnvarota persona, kā arī nelimitēto medījamo dzīvnieku medības publiskajās ūdenstilpēs un to tauvas joslā;
3. punkts - nu kas var būt labāks par šo!!!
Ja sieva jautā - ko šovakar gribi vakariņās? , tad atbildi - Nezinu, iešu ko salūkot.
Uzvelc iztabas krokšus, aiz apenēm aizspraud dokumentus,
paņem plinti un izej no mājas pastaigāt pa saviem hektāriem.
Es šad tad ar kādu pīli vai zaķi atgriežos.
Sajūta neaprakstāma, tāda viegla nepiespiesta pastaiga, būs būs, nebūs nebūs.
Vai nav forši?!
Kas tur slikts?
Cien. Fēliks Prauliņš! Ja Tu ar vardiem "pasveicini veco" domaji manu teevu, tad vinsh ir mans miiljais teetis un nekaads vecais, un sauc savu teevu par veco, ja Tev un vinjam taa tiik (vulgaris).
Aigar - visu cieņu, bet šoreiz Tu galīgi ne pa tēmu! Pirms ko raksti, maazliet palasi, kas ir direktīvas un kāda ir to juridiskā vieta un nozīme ES dalībvalstu normatīvo aktu struktūrā. Sāc ar šejieni: http://europa.eu/eu-law/index_...
PS. Lai kāds necitētu aplamības - ņemiet vērā,ka ***direktīvas dalībvalstīm ir obligātas un saistošas***, vienīgi tās, izņemot atsevišķus gadījumus, netiek piemērotas tieši! Tātad, direktīvas nosaka minimumu, kas ir jāiestrādā normatīvajos aktos katrai dalībvalstij. Tas nozīmē - mēs varam neļaut, piemēram, ar nakts tēmekļiem, medīt vispār. Bet NEDRĪKSTAM ar nakts tēmekļiem ļaut medīt briežus, jo tad tiktu pārkāptas direktīvas noteiktās robežas. Tieši tādēļ uz direktīvu pamata izdotais regulējums katrā valstī atšķiras - Latvija uz tā fona līdz šim nepatīkami izcēlās ar to, ka direktīvu prasības - vēlamās padarīja par likuma prasībām - obligātajām, bet tā ir cita opera.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
13.01.2014. 14:58
Aigar - visu cieņu, bet šoreiz Tu galīgi ne pa tēmu! Pirms ko raksti, maazliet palasi, kas ir direktīvas ...
Arni - ir mums LV problēma ar bebriem vai nav???? Kā tā sanācis medību likumā, ka lai izpildītu LVM "norādījumus" bebru sakarā, ir jānodarbojas ar "malenēm"???? Neesmu naktinieku piekritējs, nav man viņa un nebūs...bet vismaz lukturi legāli izmantot bebru postījumu vietās, mednieks iekš LV, būtu pelnījis. TIE, KAS VĒL NEZIN, BEBRS IR NAKTS DZĪVNIEKS.
Vēl mēs neesam pieķērušies klāt suņu jautājumam, kuru izmantošana medībās arī balansē uz likuma pārkāpšanas robežas. Ar katru no manis iepriekš pieminētiem kungiem esmu runājis (izņemot Strīpnieku) atsevišķi, it kā saprot problēmas būtību, bet kā šie sanāk kopā darba grupā papļāpāt....tā par rezultātu brīnās visi, un galvenais ARĪ PAŠI.
Gribētu teikt, ka problēmas ar bebriem ir lokālas. Neticu, ka jebkurā vietā, kādos 3 gados, ar aktivitāti, suņu un slazdu kombinētu lietošanu var panākt rezultātu un turēt populāciju kontrolētā stāvoklī. Ja netiec galā, aicini ciemos, martā :)
Nu Arni kā pagajušā gada marts bija tad tikai bebra aktivitāte sākās aprīļa vidū!!! Protams ja ir agras pavasaris tad jā pat martā jau veiksmīgi var medīt bebrus. Otrs par pavasara iestāšanos, Kurzemē un Zemgalē pavasaris agrāk iestājas, bet Latgalē un Vidzeme vel var būt pat sniega sega un ledus pat nedomā kust.
Latvija nav liela, bet laika atškirības ir ļoti jūtamas.
Piemēram rada gabali kas dzīvo Liepāja nekad dzīve nav redzejuši ausktumu -30. Bet mūsu pusē reizi gadā kādu nedēļu pasaldē līdz -30 vismaz.
Cien. Fēliks Prauliņš! Ja Tu ar vardiem "pasveicini veco" domaji manu teevu, tad vinsh ir mans miiljais teetis un nekaads vecais, un sauc savu teevu par veco, ja Tev un vinjam taa tiik (vulgaris).
Fēliks, izdari labojumu komentārā - "Vecā" vietā uzraksti "mīļo tēti". Būsiet kā brāļi. :)))
1) pilsētu teritorijā;
2) kapsētās;
3) vietās, kur nav reģistrēts medību iecirknis, izņemot nelimitēto medījamo dzīvnieku medības, kurās piedalās medību tiesību īpašnieks vai tā rakstveidā pilnvarota persona, kā arī nelimitēto medījamo dzīvnieku medības publiskajās ūdenstilpēs un to tauvas joslā;
3. punkts - nu kas var būt labāks par šo!!!
Ja sieva jautā - ko šovakar gribi vakariņās? , tad atbildi - Nezinu, iešu ko salūkot.
Uzvelc iztabas krokšus, aiz apenēm aizspraud dokumentus,
paņem plinti un izej no mājas pastaigāt pa saviem hektāriem.
Es šad tad ar kādu pīli vai zaķi atgriežos.
Sajūta neaprakstāma, tāda viegla nepiespiesta pastaiga, būs būs, nebūs nebūs.
Vai nav forši?!
Kas tur slikts?
Nu, mani mīļie tēti, sasdien tiekamies medībās un vakārā medniekmājā.
Laikam tā jaunatne viens otru šodien uzrunā.
:)))))
PS. Lai kāds necitētu aplamības - ņemiet vērā,ka ***direktīvas dalībvalstīm ir obligātas un saistošas***, vienīgi tās, izņemot atsevišķus gadījumus, netiek piemērotas tieši! Tātad, direktīvas nosaka minimumu, kas ir jāiestrādā normatīvajos aktos katrai dalībvalstij. Tas nozīmē - mēs varam neļaut, piemēram, ar nakts tēmekļiem, medīt vispār. Bet NEDRĪKSTAM ar nakts tēmekļiem ļaut medīt briežus, jo tad tiktu pārkāptas direktīvas noteiktās robežas. Tieši tādēļ uz direktīvu pamata izdotais regulējums katrā valstī atšķiras - Latvija uz tā fona līdz šim nepatīkami izcēlās ar to, ka direktīvu prasības - vēlamās padarīja par likuma prasībām - obligātajām, bet tā ir cita opera.
Arni - ir mums LV problēma ar bebriem vai nav???? Kā tā sanācis medību likumā, ka lai izpildītu LVM "norādījumus" bebru sakarā, ir jānodarbojas ar "malenēm"???? Neesmu naktinieku piekritējs, nav man viņa un nebūs...bet vismaz lukturi legāli izmantot bebru postījumu vietās, mednieks iekš LV, būtu pelnījis. TIE, KAS VĒL NEZIN, BEBRS IR NAKTS DZĪVNIEKS.
Vēl mēs neesam pieķērušies klāt suņu jautājumam, kuru izmantošana medībās arī balansē uz likuma pārkāpšanas robežas. Ar katru no manis iepriekš pieminētiem kungiem esmu runājis (izņemot Strīpnieku) atsevišķi, it kā saprot problēmas būtību, bet kā šie sanāk kopā darba grupā papļāpāt....tā par rezultātu brīnās visi, un galvenais ARĪ PAŠI.
Latvija nav liela, bet laika atškirības ir ļoti jūtamas.
Piemēram rada gabali kas dzīvo Liepāja nekad dzīve nav redzejuši ausktumu -30. Bet mūsu pusē reizi gadā kādu nedēļu pasaldē līdz -30 vismaz.
Martā,Aprillī paši, pa gaismiņu, NEPĀRKĀPJOT medību noteikumus. Tagad gan....
Fēliks, izdari labojumu komentārā - "Vecā" vietā uzraksti "mīļo tēti". Būsiet kā brāļi. :)))