Zinātniski var pamatot kādu dzīvnieku blīvumu var atļauties katrā konkrētajā vietā, lai nenodarītu videi ievērojamus postījumus. Mežs tiek bonitēts (noteikts labums un barības daudzums)un aprēķināts kādu dzīvnieku daudzumu tas panes neradot lielus postījumus. Jau šogad saņemot LVM rēķinus, katram meža nogabalam ir noteikta bonitāte un aprēķināta nomas maksa atkarībā no šīs bonitātes. Tā kā medību iecirknis nesastāv tikai no valsts meža tad kopējo optimālo medījamo dzīvnieku skaitu noteikt var tikai ļoti aptuveni. Lai to izdarītu precīzi būtu jāveic medību ierīcība visam medību iecirknim, nosakot bonitātes un, galvenais, pareizi organizējot medību saimniecību. Jautājums atduras, kas to darīs un kas par to maksās.
Ir arī citas metodes. Arī es gaidu Silavas projekta gala secinājumus un to vai tie dos reāli izmantojamus rezultātus.
Vēl par ĀCM. Lietuvā pēc slimības konstatēšanas pārbaudītas 4516 nomedītās mežacūkas un ĀCM nav konstatēts NEVIENAI! Gribētos skaidrojumu, piemēram, no PVD.
Nu es taču jau teicu, ka tas mēris ir stellēti zābaki, fufelis, ko noorganizējuši lauksaimnieki!
Nepanāca likumdošanā gribētās izmaiņas, tad bija nepieciešama ārkārtas situācija.
Nu kāda tur problēma noorganizēt divas slimas cūkas no Baltkrievijas un uzreiz ES ir ĀCM! Kādas Šausmas!
Uz savu iepriekšējo komentāru, kurā arī vainoju pašus lauksaimniekus, nekādu komentu no viņu puses!
Bet parasti tik bļaustīgi, aktīvi.
Nu ja, domāja, ja sūdu nekustina, tas nesmird, ka neviens nepamanīs.
ES kā arī daudzi man pazīstami mednieki to saprata uzreiz ,un uztraucāmies ne jau ka cūkas kritīs no āCM ,bet ka piespiedīs viņas bez žēlastības izšaut ,bet nu nav sliktuma bez labuma vismaz piespiež cūku audzētāju kolektīviem atšaut limitu .
Māri!
Es tikai nesaprotu vienu par to bonitāti. Tiko veica kailcirti, nepalika ne krūma ne zales. Pirmajā gadā tur pilnīgi nekas neaug, pamazam tikai kaut kas sāk augt otrajā gadā. Bet pašu augstāko bonitati tieši skaita kur tika veiktas kailcirtes. Es piekrītu ka otrajā gadā un talāk bonitāte tikai pieaug, bet kā var būt augstākā bonitāte kailcirtē pirmajā gadā. Ta pat ir vēl sliktāka nekā līdz šim bija. Tur otrādi ne ogas tad aug pirmajā gadā, ne tās pašas sēnes, tur nekas neaug pirmajā gadā, bet ja vel ar meža arkliem pāar visu tad vispār pat tuvākos 2 gadus tur nekas neaug!!! Kur logika pasaki. Jo pats zini jo augstāka bonitāte vairāk jāmaksā par to!!!
Ir arī citas metodes. Arī es gaidu Silavas projekta gala secinājumus un to vai tie dos reāli izmantojamus rezultātus.
Vēl par ĀCM. Lietuvā pēc slimības konstatēšanas pārbaudītas 4516 nomedītās mežacūkas un ĀCM nav konstatēts NEVIENAI! Gribētos skaidrojumu, piemēram, no PVD.
Nepanāca likumdošanā gribētās izmaiņas, tad bija nepieciešama ārkārtas situācija.
Nu kāda tur problēma noorganizēt divas slimas cūkas no Baltkrievijas un uzreiz ES ir ĀCM! Kādas Šausmas!
Uz savu iepriekšējo komentāru, kurā arī vainoju pašus lauksaimniekus, nekādu komentu no viņu puses!
Bet parasti tik bļaustīgi, aktīvi.
Nu ja, domāja, ja sūdu nekustina, tas nesmird, ka neviens nepamanīs.
Es tikai nesaprotu vienu par to bonitāti. Tiko veica kailcirti, nepalika ne krūma ne zales. Pirmajā gadā tur pilnīgi nekas neaug, pamazam tikai kaut kas sāk augt otrajā gadā. Bet pašu augstāko bonitati tieši skaita kur tika veiktas kailcirtes. Es piekrītu ka otrajā gadā un talāk bonitāte tikai pieaug, bet kā var būt augstākā bonitāte kailcirtē pirmajā gadā. Ta pat ir vēl sliktāka nekā līdz šim bija. Tur otrādi ne ogas tad aug pirmajā gadā, ne tās pašas sēnes, tur nekas neaug pirmajā gadā, bet ja vel ar meža arkliem pāar visu tad vispār pat tuvākos 2 gadus tur nekas neaug!!! Kur logika pasaki. Jo pats zini jo augstāka bonitāte vairāk jāmaksā par to!!!
Nu,..... tik tālu aizdomāties.... Tā ir šizofrēnija vai Jehovas liecinieku ietekme?
Precīzi teikts! Ne tur mēris nekā.
Māri - Tu esi vnk tik tuvredzīgs, vai viens no tiem lauksaimniekiem? :D