Nu tad tā. Visu pēc kārtas. Iepazinos ar to kupci Rolandas. Viņš strādā ar to ādu fabrīķi.Fabrikā izstrādāšana maksā 15EUR gabalā. Vidēji par bebra ādu dod 10 EUR, par caunas 25, par ješku,lapsu 15. Kas attiecas par kvalitāti. Fabrikā atdot taisīt var jebkuru sūdu, ka tik maksā. Tā pat ,kā Daugmalē pie Ērika. Kupcis ņem tikai ziemas ādas. Tas ir tās ,kurām ,ja pavelk pret spalvu ar pirkstu, skaidri redzama balta pavilna. Tā lūk ir galvenā pazīme pēc kā nosaka vai āda aizies tirgū vai ne."Vasaras"ādiņas arī var izmantot paklājiņiem, dekoriem utt, taču kažokiem neder un kupčus neinteresē.
Tāpēc ,ja ir vēlēšanās ādiņas nodot ,jega sākt krāt ir no decembra mēneša līdz marta beigām, kamēr ir šī biezā pavilna.Arī glabāt sasālītās ādiņas vajag izklātā veidā ar spalvu pret spalvu un otrādi vienā kaudzē ,lai tie sūdi tek pa malām lejā, vēsā vietā. Tā kā skola maksā naudu , šogad naudina par ādiņām sanāks tikai lodēm un pulverim.
Rolandas sakarīgs ir, es ar viņu jau divus gadus pazīstams esmu, un nu vismaz man viņš dod biku lielāku ciparu nekā Mārcis nosauca. Bet nu es katru mēnesi šim kautko aizvedu.....
Mani bebrs tikai kaitina, pēc stundas nosēdēšanas kā štikam pie mājas, bebrs ālinģī parādījās un tā mēs abi viens otram acīs skatījāmies minūti. Nesadūšojās izlīst virs ledus. Interesanti tie bebri...
Es no šiem sirdi plosošajiem acu skatiem esmu atradinājies, un nu ar nospiedienu nekavējos, kaut šamēj's vēl ūdenī.
Ja pa rokai būs ķeksis un kājas nebīsies dažu veiklu soļu, tad pa to sekundi viņš nekur nepaliks, un pagūsi saķert agonijas dancī.
Tāpēc ,ja ir vēlēšanās ādiņas nodot ,jega sākt krāt ir no decembra mēneša līdz marta beigām, kamēr ir šī biezā pavilna.Arī glabāt sasālītās ādiņas vajag izklātā veidā ar spalvu pret spalvu un otrādi vienā kaudzē ,lai tie sūdi tek pa malām lejā, vēsā vietā. Tā kā skola maksā naudu , šogad naudina par ādiņām sanāks tikai lodēm un pulverim.
Ja pa rokai būs ķeksis un kājas nebīsies dažu veiklu soļu, tad pa to sekundi viņš nekur nepaliks, un pagūsi saķert agonijas dancī.