Apvienot var šādu paņēmienu, kuru pats lietoju jau sen - vajag salasīt mazus akmentiņus (mazi, tātad - nav smiltis un nav arī tādi, kurus pacelt var ar grūtībām :)). Vai arī ~1-3cm zaru sadalīt gabaliņos pa ~30cm. Ideja tāda - atnākam, ja ir tēja, tad to pielietojam uzreiz, ja tējas nav, tad vienkārši nogaidam lai viss nomierinās. Un pēc tam mierīgi metam akmentiņus vai zariņus ūdeni. Nevajag pārspīlēt, ideālākais variants - ja ir ne ļoti skaļš, bet arī ne ļoti kluss "plunkšķis". 3-5 iemetam un minūtes 10 gaidam. Pēc tam atkārtojam.
Ja apvienojumā ar šo izmanto tēju, bebrs nesit ne ar kādu asti vairāk - tur ir tiešais peldējiens.
Šādi, pat bez tējas, esmu nomedījis ne vienu vien bebru - daži ir izniruši tik tuvu, ka pat nav bijusi iespēja šaut.
Ja ir sniegs, akmentiņu/zaru vietā var izmantot sniega pikas. Ja galīgi slikti - nelielus velēnas gabaliņus, bet viņus ir neparocīgi mest, jo mešanas procesu nevajag darīt ar plašu un spēcīgu vēzienu - tomēr bebrs var būtu turpat tuvumā un asu kustību ievērot.
Par to kaut ko mešanu pats esmu tā darījis, jo bebrs ir ieinteresēts lai viņa teritorija neviens cits neuzturētos un otrs viņu vienkārši interesē kas tur ko dara bez viņa atļaujas. Bet tēju vajag sakt lietot nekādi ruki nedohodatj lai to teju sagatavotu :)
Es arī uztaisīju tēju, aizvakar aizgāju un netālu no būdas krastā uz celma uzpilināju tēju. Ap septiņiem kad jau normāli sāk krēslot viens pēc otra izlīda četri bebri un visi sāka grauzt, bet nelaime tāda, ka otrā krastā :D Laikam mana tēja šiem pie pakaļas :D
Man tāds jautājums, līdz kuram datumam drīkst medīt bebrus?
Slēpts
25.03.2014. 07:12
to redzēsi, tad kad būs jaunie noteikumi, it kā 1. aprīlī būtu jabūt
Slēpts
26.03.2014. 15:49
ir kāds provējis kā amīši "castor mound"? ķipa uztaisa tādu kā noslidinātu izeju ar smakas čupiņu galā + nomizoti zariņi un lamatas priekšā, ķipa varot bebru noķert tur kur gribi, nevis tur kur viņs pats domā iepeldēt. No info sapratu, ka bebrs ierauga to noslidināto vietu + smaka + nomizoti zariņi(varot arī nolikt baltu cauruli) un peld nočekot, kas viņa teritoriju pārzīmē
Slēpts
26.03.2014. 19:04
Kā ar bebriem puiši? Ķeras/šaujas ar ar vai aktivitāte švaka?
Tikko atbraucu no bebriem - iznāca līdz ar tumsu, un vienu dabūju, bet tas arī bija viss. Biju svētdienas rītā aizbraucis, bet līdz ar gaismas iestāšanos bebri vairs nebija redzami.
Man šodien "zaļās" medības. Šoreiz melnā diena man, šāvu pa 2, bet pats saputrojos ar 22lr trajektoriju, protams ka abi pēc šāviena paņēma "fraku" ar vieglu izbīli. Kopā redzēju 4 bebrus un ūdru, kas turpat starp bebriem plunčājās. Lielākā aktivitāte bija ap 18:40. Ar tiem bebriem bieži ir tā, ka tajās vietās kur šie tiek trauceti, tur nāk ārā līdz ar tumsu.
Ja apvienojumā ar šo izmanto tēju, bebrs nesit ne ar kādu asti vairāk - tur ir tiešais peldējiens.
Šādi, pat bez tējas, esmu nomedījis ne vienu vien bebru - daži ir izniruši tik tuvu, ka pat nav bijusi iespēja šaut.