Vakar vakarā aizgājām ar suni apskatīties , vai bebri ir izlīduši no migām. Nogājām vairākus kilometrus gar grāvjiem , kuros šie mīt, bet nevienu bebri tā arī nepamanījām. Laikam jau bebriem ir lieldienu brīvdienas un šie koku un krūmu graužšanai uzlikuši mīksto.:)))
Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
22.04.2014. 15:18
Vairākus vakarus nosēdēts un nostaigāts. Viens dabūts un vēl viens redzēts. Izskatās, ka finišs, jo kokus/krūmus vairs negrauž un tāpēc nevar atrast galdus. Vienu pa gabalu papētīju optikā... tikai gar krastu čāpstina zāli/ūdensaugus, upei pāri tikai nirstot, krastā saprātīgā diennakts laikā vairs nelien. Lamatnieki vēl jau dabūs, bet gaidenieki tikai nopietnās bebrainēs, kur viņu tā kā fermā :)
5d aizgāju, 5 min laikā divus no noslīkšanas izglābu, tā kā - bebri ir, tikai manuprāt viņi jau ļoti agri aiziet ģēlās no mītnes vietas.
Tomēr, ir ļoti liela atšķirība - vai bebraine ir tāda, kurā bebri ir pilna saime, vai tāda, kur tie ir kaut vai iepriekšējā gadā paretināti. Tomēr, ja mani nebūtu pārņēmusi "dabas vērošanas mānija" būtu 6d dabujis arī vienas apmetnes šķiet, ka pēdējo mohikāni. Respektīvi, ja krustā ir bebra galva - vajag spiest sprūdu, nevis vērot dabu :)
Šovakar bebri bija ļoti aktīvi. 3 nomedīti, divi no tiem pēc atspirdzinošas peldes dabūtu krastā un gatavi nedēļas nogales barbecue burgeriem, viens diemžēl noslīka, bet redzēti vēl vairāki bebrīši, kurus mēģināsim dabūt atlikušajā nedēļā :) Šaujiet garām.
Oho, bārbekjū burgeri skan labi. Vai "pliku" bebru mal vai kopā ar kādu "mājas zvēru"?
Vai ciskas mīkstumu pielieto vai bez izšķirības visu, ko atkaulo?
Principā es nešķiroju liemeņa daļas. Galvenais ir dabūt nost mīkstumus un caur gaļasmašīnu caur pašu rupjāko sietiņu. Vēlams izvairīties no baltajām plēvēm un taukiem ap gaļu, jo tie ir baigi piesātināti ar to specifisko bebra aromātu un izmaina garšu.
Maltajai gaļai jāliek klāt mazliet treknuma, lai būtu sulīgāki, bet tā kā es ēdu burgerus vidēji ceptus (iekšā mazliet sarkanīgi), tad speķi klāt nelieku.
Masā lieku klāt sāli, piparus, koriandru, ketčupu, sinepes, vostešeras mērci, olas, rīvmaizi, sarkanos sīpolus, daudz ķiploku, paprikas pulveri, ķimenes.
To iekārtoju apaļās formiņās pārtikas plēvē un tad, lai diennakti iemarinējas. Tad protams grilēšana, maizītē iekšā ar ledus salātiem, tomātu, marinēto gurķi, un zilo sieru. Šausmīgi garšīgi sanāk :)
Tomēr, ir ļoti liela atšķirība - vai bebraine ir tāda, kurā bebri ir pilna saime, vai tāda, kur tie ir kaut vai iepriekšējā gadā paretināti. Tomēr, ja mani nebūtu pārņēmusi "dabas vērošanas mānija" būtu 6d dabujis arī vienas apmetnes šķiet, ka pēdējo mohikāni. Respektīvi, ja krustā ir bebra galva - vajag spiest sprūdu, nevis vērot dabu :)
Vai ciskas mīkstumu pielieto vai bez izšķirības visu, ko atkaulo?
Maltajai gaļai jāliek klāt mazliet treknuma, lai būtu sulīgāki, bet tā kā es ēdu burgerus vidēji ceptus (iekšā mazliet sarkanīgi), tad speķi klāt nelieku.
Masā lieku klāt sāli, piparus, koriandru, ketčupu, sinepes, vostešeras mērci, olas, rīvmaizi, sarkanos sīpolus, daudz ķiploku, paprikas pulveri, ķimenes.
To iekārtoju apaļās formiņās pārtikas plēvē un tad, lai diennakti iemarinējas. Tad protams grilēšana, maizītē iekšā ar ledus salātiem, tomātu, marinēto gurķi, un zilo sieru. Šausmīgi garšīgi sanāk :)