Da labi, aļņus arī vajag svērt - 500 bullis - mīts vai realitāte Latvijā? :D un vismaz publikai jautri :)
Slēpts
30.04.2014. 11:01
kapēc vēl neviens staltos nesver? bebru sver arī kuilim mēģina svarus pierakstīt, bet stalais?
Slēpts
30.04.2014. 09:45
Par svēršanu.
otrs hobijs mman ir makšķerēšana un protams ir vēlme noķert trofeju. Tā nekad vēl neesmu izvilcis līdaku virs metra. Arī citu drauugu ķertās zivis vienmēr izraisa interese.
Tā vienu gadu no Daugavas atnāca ziņa , ka vecākais vīrs mūsu kompānijā noķēris 13.5 kg līdaku. Tā kā pierastas izmērs bija ap 7- 8 kg tad ziņa uzrunāja.
Pēc pāris stundām zvans no viņa dēla- nu nav gan 13.5 kg.
Aizbraucis pie tēva- skatās laivā- tur tāda normāla līdaciņa. Prasa :"Kur ta LIELĀ?" Tēvs uz to pašu līdaku vien rāda.
Beigās izrādījās , ka tēva svari pārslēgti uz mārciņām- un 13.5 kg vietā - sešiniece...
Vai alkohols gadījumā nav obligāts atribūts pie desām? Cik esmu piedalījies (kā novērotājs un ļoti maz) procesā - parasti kāds brendijs tiek klāt pieliets, ar ideju, ka tas ir kā pagaidu konservants līdz kūpināšanas procesā stafeti pārņem dioksīni.
Labāk pastāstiet kādas receptes un kā vislabāk sataisīt bebra desas... Vienu recepti atradu
Uz 10kg gaļas liek:
vismaz 3 kg cūkas speķi, 170g sāls, 70g cukura, 30g malto piparu, 1,5 litrus ūdens, ķimenes un ķiplokus gan pēc savas izvēles un garšas.
Garšvielas sajauc ar ūdeni, lai cukurs un sāls pilnībā izkūst un tikai tad pievieno gaļas masai. Kad gaļa samalta un visas garšvielas ir pievienotas, to visu ļoti rūpīgi ar mikseri samaisa un liek vēl vismaz uz 24 stundām ievilkties. Tad pilda izskalotās zarnās un liek kūpināt.
Ko teiksiet par šo recepti? Un varbūt kāds pieredzējušāks kaut ko vairāk par kūpināšanas procesu? Gribētos jau kko nedaudz cietāku, lai ilgāk stāv, kko uz salami pusi.
Protams ka lieli bebri ir retums bet monstri vispār liels retums. Mēs savā praksē nomedījām tikai vienu bebru 42 kg un viens bija nedaudz pāri 30 kg. bet pārejie pārsvarābija līdz 30 kg. Tāpēc no kādiem 200 nomedītiem bebriem par šiem 5 intensīviem medību gadiem ļoti lieli bija tikai 2. Bet kur notiek intensīvas bebru medības tur pat 25 kg jau ir retums.
Tāpēc ka nav tādu.......... Tāpat kā kuiļi uz 300 kg.... ja ir tad viens uz tūkstoti. Bet visi acu mēri utt. ir ļoti mānīgi. Esmu nomedījis daudz, pat ļoti daudz... gribās jau domāt ka tas jau jā ir milzis n sver tik un tik, bet kad uzliec uz normāliem svariem tad aina ir cita un tads bebrs kā bildē ir aptuveni uz 25-29 kg un otrs mazākais 20-25 kg un kamēr neredzēšu uzliktu uz normāliem svariem kādu no tiem "monstriem" tikmēr neticēšu......
Aprīkojums: Tikka T3 Hunter 308 win., FinnClassic 12/76
Suņi: Inkija, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 11
29.04.2014. 13:59
Tādēļ arī uzdevu šō jautājumu , jo pašam virs 25 kg nav izdevies sastapt.Nostāstos un it sevišķi pēc grādīgā esmu dzirdējis kā stundas laikā bebrs pieņēmās svarā atbilstoši pudeles iztukšošanās tempam.Proti pirms 0.7 litriem 28kg,pēc 0.7 litriem ptaktiski 35 kg.
otrs hobijs mman ir makšķerēšana un protams ir vēlme noķert trofeju. Tā nekad vēl neesmu izvilcis līdaku virs metra. Arī citu drauugu ķertās zivis vienmēr izraisa interese.
Tā vienu gadu no Daugavas atnāca ziņa , ka vecākais vīrs mūsu kompānijā noķēris 13.5 kg līdaku. Tā kā pierastas izmērs bija ap 7- 8 kg tad ziņa uzrunāja.
Pēc pāris stundām zvans no viņa dēla- nu nav gan 13.5 kg.
Aizbraucis pie tēva- skatās laivā- tur tāda normāla līdaciņa. Prasa :"Kur ta LIELĀ?" Tēvs uz to pašu līdaku vien rāda.
Beigās izrādījās , ka tēva svari pārslēgti uz mārciņām- un 13.5 kg vietā - sešiniece...
vismaz 3 kg cūkas speķi, 170g sāls, 70g cukura, 30g malto piparu, 1,5 litrus ūdens, ķimenes un ķiplokus gan pēc savas izvēles un garšas.
Garšvielas sajauc ar ūdeni, lai cukurs un sāls pilnībā izkūst un tikai tad pievieno gaļas masai. Kad gaļa samalta un visas garšvielas ir pievienotas, to visu ļoti rūpīgi ar mikseri samaisa un liek vēl vismaz uz 24 stundām ievilkties. Tad pilda izskalotās zarnās un liek kūpināt.
Ko teiksiet par šo recepti? Un varbūt kāds pieredzējušāks kaut ko vairāk par kūpināšanas procesu? Gribētos jau kko nedaudz cietāku, lai ilgāk stāv, kko uz salami pusi.