17WSM nobāl pret 17Hornet! 1. 17WSM - 1,3g. lodes ātrums stobra galā ~915m/s un jauda ~550J. 2. 17Hornet - 1,3g. lodes ātrums stobra galā ~1110m/s un jauda ~800J.
Ieročus taisa Savage, Ruger. Arī CZ (vismaz taisīja). Uz pasūtījumu pie Keppelera, G&E un tamlīdzīgiem ar var dabūt:) BET, problem jau būs ar munīciju... Rūpnieciski ražo tikai Hornady (cik es zinu)- nezinu kādam jābūt pieprasījumam, lai Huberts ievestu šos. Nereāli. Tātad jālādē pašam, bet tur atkal ir problem:) Lodes 20 gr dabūt var. Piemēram no Vapex.se Bet čaulas - nereāli... (jāspiež no 22Hornet) Matricas - nereāli (tikai Hornady uz pasūtījumu) Bet pats galvenais pie lādēšanas: ja kalibram 30-06 +/- 1 greins pulvera neko nemaina. Tad tik mazam kalibram kā 17Hornet pat 0,5 greini (kas ir 0,03 grami) var satasīt sūdus :))) Svari, kuri spēs kvalitatīvi nosvērt tādu daudzumu maksā sākot no 300 Eur :))) Kalibrs ir ļoti jūtīgs pret ložu iesēdināšanas dziļumu un spēku utt. Īsāk - ja patīk "pārvarēt problēmas" tikai uz priekšu ! p.s. Es kādu mēnesi atpakaļ gandrīz nopirku plinti 22Hornetā.. Gandrīz, jo viens reāls lietotājs atrunāja.. Pie tam 22Hornetam viss augstāk minētais ir daudz reiz vieglāk.. Beigās paņēmu 222rem.
Ir jau varianti. Bet prasa diezgan lielu iespringšanu :) No pieejamākajiem (plinšu un munīcijas ziņā)tas pat 22Hornet. No "sarežģītajiem" 17Hornet (taisnāks, niknāks). Vai arī 222rem ar ātrumu ~ 700 m/s. Jālādē.
1. 17WSM - 1,3g. lodes ātrums stobra galā ~915m/s un jauda ~550J.
2. 17Hornet - 1,3g. lodes ātrums stobra galā ~1110m/s un jauda ~800J.
Uz pasūtījumu pie Keppelera, G&E un tamlīdzīgiem ar var dabūt:)
BET, problem jau būs ar munīciju...
Rūpnieciski ražo tikai Hornady (cik es zinu)- nezinu kādam jābūt pieprasījumam, lai Huberts ievestu šos. Nereāli.
Tātad jālādē pašam, bet tur atkal ir problem:)
Lodes 20 gr dabūt var. Piemēram no Vapex.se
Bet čaulas - nereāli... (jāspiež no 22Hornet)
Matricas - nereāli (tikai Hornady uz pasūtījumu)
Bet pats galvenais pie lādēšanas: ja kalibram 30-06 +/- 1 greins pulvera neko nemaina. Tad tik mazam kalibram kā 17Hornet pat 0,5 greini (kas ir 0,03 grami) var satasīt sūdus :)))
Svari, kuri spēs kvalitatīvi nosvērt tādu daudzumu maksā sākot no 300 Eur :)))
Kalibrs ir ļoti jūtīgs pret ložu iesēdināšanas dziļumu un spēku utt.
Īsāk - ja patīk "pārvarēt problēmas" tikai uz priekšu !
p.s.
Es kādu mēnesi atpakaļ gandrīz nopirku plinti 22Hornetā.. Gandrīz, jo viens reāls lietotājs atrunāja.. Pie tam 22Hornetam viss augstāk minētais ir daudz reiz vieglāk.. Beigās paņēmu 222rem.
No pieejamākajiem (plinšu un munīcijas ziņā)tas pat 22Hornet.
No "sarežģītajiem" 17Hornet (taisnāks, niknāks).
Vai arī 222rem ar ātrumu ~ 700 m/s. Jālādē.