Šodien vārdadienu svin Viola, Vizbulīte, Vijolīte, rītdien - Ģederts, Ģirts
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ieroči.

Slēpts
03.03.2014. 20:19
Intar, uz "one shot one kill" nav jātiecas, tam jābut vienmēr. Tiekties kaut kur trāpīt var šautuvē ;)
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
04.03.2014. 11:01
Piekrītu Guntaram par tiem stabiem. Pie mums ar visās iespējamās malās un pamestajās sētās vēl tie stabi stāv, gan vecie koka, gan vēl betona.
Intar.
22 lr skaņa ir tik klusa ka cik reizes lapsa peļo uz 100 m kaut kur un tu pat vari trīs reizes izšaut un tā tikai pēc trešā šāviena paceļ galvu un brīnās kas te notiek un ko tu gribi no viņas. Jo dažreiz kad ir neliels vējiņš uz tādu attālumu jāņem vera arī nobīde. Toreiz kad trāpīju acī, bija ta, ka uz lauka gulēja piesieta rukša āda, es braucu ar auto un redzu ka divas lapsas skrien prom no ādas, pārskrēja visam laukam pāri, grāvim pāri, viena aizskrēja mežā, bet otra apsēdās grāvja otrā pusē un skatījās kas tagad būs. Nu es ilgi nedomājot pietemēju aptuveni kādi 2 metri virs galvas, jo uz aci cik augstu pacēlu nezinu, es oriantējos pēc optikas sadalījumiem, tad ir krustiņam ir divas pakāpes tīkliņa un aptuveni zinot attalumu un kādā punktā jātemē piepacēlu optiku un šāvu. protams ka pats biju pārsteigts ka trāpīju, bet tomēr trapīju. 100m lapsu bez lielas apdomāšanas.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
04.03.2014. 12:56
No pieredzes varu teikt, ka Lapua mach un RWS HP virsskaņnieces uz 50 metriem manam ierocim iet līdzīgi. 100m machenes sēžās par 18-20 cm. Virsū stāv Burris 3-9 balistic mildot tīkliņš, 100m var notēmēt un trāpīt ideāli, ja vien nav šo mūžīgo blakņu(vējš, šaušanas vieta) Senāk, kad vēl medīju ar maseni medībām izmantoju tikai virsskaņnieces (Lapua, RWS)rezultāti nebija slikti, bet labi arī ne. Vismaz mani neapmierināja tas ,ka pēc tālākiem šāvieniem tomēr bieži bija asinis bez rezultāta.Vai tiešām visas lapsas ,kas šautas 100 un vairāk metros ar 22lr ir nokritušas kā skābenes? Klapēt bebrus no tuva attāluma jau nav problēmu ar 22lr.To arī daru jo projām ,kad medīju ar suņiem alās,bet citos medību veidos tomēr priekšroku dodu nopietnākam šaujamajam. Manā gadījumā 222 rem. Un godīgi sakot vēl neesmu sastapis nevienu mednieku ,kurš no "mazajiem ātrajiem" pārlektu atpakaļ uz 22 lr.
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2024-10-25 18:38
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
04.03.2014. 12:57
Edgar,
ko jūs man krāgā krītat?
es nekad neesmu apšaubījis Tavu, Guntara R. vai Guntara P. utt trāpījumu. Pašam ar kaut kas līdzīgs ir bijis (kaut vai par to ondatru:).
Mana doma - ka NEVAR lietot šos "trāpījumus" kā KALIBRU RAKSTUROJOŠU lielumu !
Kāds cilvēks prasa atsauksmes par WMR; daļa mednieku atbild, piemēram: ir OK, bet lietojamie attālumi tādi un tādi..
Tad nāk otra daļa, kura saka: da nu ! Es lapsu paņēmu 220 m; a es 190 m utt. Ko cilvēks (pieņemsim, jaunais mednieks) secina - bāc, super kalibrs:) Jāpērk nost un visas lapsas līdz 250 m manas (jo es tak patrenēšos, piemeklēšu munīciju, uzlikšu labāku optiku un šaušu vēl labāk ! :)))
Beigās arī šauj, nemaz nezinot pat aptuvenu lodes kritumu konkrētā attālumā; ne vēja nobīdi; ne trajektoriju 10-20 m utt.
Īsāk - silda gaisu un Latvijas ekonomiku :)
Edgars
Edgars
04.03.2014. 13:04
Intar, bet taču mēs arī mācamies no savām kļūdām tapēc arī zinak kā lido 100m lode kā arī 200m lode. Kāda ir nobīde pie viena vēja, kāda pie lielāka vēja vai ne :)
Tāpēc kad es kļuvu par mednieku man sapnis bija bise, karabīne un masene. Tagad visi trīs stobri man ir.
Jo sīkajiem ir masene, karabīne ir lielākiem kustoņiem, bet bise uz dzinējmedībam vai uz putniem.
Bet tie attālumi ir tikai praksē iegūti un arī tikai ar pieredzi, neviens zaļais mednieks nekad nesaks normāli bez pieredzes ar maseni trapīt pat 100m.
Es piemēram ar agrāk šāvu kā tu rakstīji maz ņemot vēra tos kritērijus, bet tagad ir pilnīgi savādāk un pieredze ir lielāka :)
Tev taču pirmajā seksa laikā nebija pieredzes kā tagad vai ne. Vel nezināju visus sieviešu knifiņus un erogēnās zonas lai varetu tā iekurbulēt ka traks var palikt. Tā pat ir arī ar to šaušanu un trajektoriju :)
Intars
Intars
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
04.03.2014. 13:10
Un ir man bijusi arī 22LR, ja kādu tas interesē:) 90-jos:)
Varu arī savus medniekstāstus sarakstīt, bet tad sanāks atzīties "brakonjerstvā" - kā tajā laikā to sauca:))))
Intars
Intars
04.03.2014. 13:15
Kamēr rakstīju, Edgars iespraucās ar "erogēnajām" zonām :) Smalki, tādu salīdzinājumu vēl nebiju dzirdējis, Edgar..
Kā vienmēr - jebkura mednieku diskusija beidzās ar sarunām par sexu un dzeršanu :)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-04 10:59
Mednieku organizācija: .I.
Atrašanās vieta: Īdeņa
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
04.03.2014. 13:45
ēēēē, mmmmm nu jā, jā :D
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
04.03.2014. 14:14
Edgar, atgriežoties pie temata, tad kurām erogēnām zonām var pielīdzināt 22LR;22WMR;222;223 kalibrus nu nu nu :::::)))))
Edgars
Edgars
04.03.2014. 14:21
Jāni tu velies pielīdzinājumu ar konkrētu aprakstu un vēl var būt ar bildītēm, lai uzreiz jautrak būtu :)