Man gadus piecus atpakaļ uz karabīnes bija arī lētā(sūtītā) optika maksāja 94LS, kurš viņā krēslā paskatījās neticēja ka par tādu naudu var iekabināt pasaules slaveniem brendiem ,optika bija 2,5-10*50IL redzes lauks viņai 100m ļoti liels uz 10palielinājuma cik precīzi vairs neatceros ,rakstu bija jo pēc apm 90.šāvieniem askrūvejās stikli ,bet ar viņu ir kontā 60,trofeju (lopiņu)!!!
par parametriem, cik zinu, jāskatās arī trubas diametrs, jo lielāks, jo labāk. Esmu salīdzinājis no lētā gala 3x12x56 25mm truba un 3x12x56 30mm truba tomēr mazliet ilgāk var redzēt.
Testēts ir dažādi, gan salīdzinot optikas kādas pats esmu lietojis, gan vienlaicīgi vienā vakarā ar dažadām optikām vērojot vienu objektu. Būtiski ir arī lai laika gaitā neizmainītos regulējums. Ja lieto "fiksos" savienojumus, tad atkal ir būtisks brends un attiecīgi arī cena. Savukārt, ja doma ir otiku pielikt uz "mūžu mūžiem", tad var lietot lētākus kronšteinus. Es neapgalvoju, ka nevajag pirkt lētās optikas, bet tas ir atkarīgs no katra iespējām. Bet muļķīgi ir nopirkt lētu optiku tikai tādēļ, ka kāds, kurš nav redzējis labāku, to iesaka. Viss ir atkarīgs no katra iespējām. Ja nav tik daudz naudas, lai nopirktu labu optiku, tad jāiztiek ar to, ko var atļauties, bet ja maks atļauj, tad tikai labu. Jo, skopais maksā divreiz...
Slēpts
11.03.2014. 10:29
cik tad tā delta atpaliek no "labajām", ja jau jālaiž uz miskasti? un ja jau tik pārliecinoši zini par uzkruķītajiem rādītājiem, tad varbūt esi nomērījis patiesos un varētu padalīties?
Par to skopais maksā divreiz Mārim pilnīgu piekrītu ,bet toreiz gāja vaļā sezona uz cūkām labībā un nebija tās naudiņas uzreiz kam labākam piem CAISAM,SVARO,DOKTORAM un ņemt kautko pa vidu naudas bija žēl ,tad arī izlēmu pamēģināt ,nav ideālas optikas kas derētu visam ,visiem gadalaikiem un visiem medību apstākļiem, nu tagad jau labu laiku uz karabīnes man ir kā saka ,,,BRENDS,,,bet vēl bieži medībās nakas atcerēties to pirmo lēto ,bet domāju ne sliktāko gaismas ziņā pustumsā ,tā ka pašam vien jāizvēlas no ieteiktām var gūt tikai pamatus pirmai izvēlei ,jo vēl jau arī divu vienādu cilvēku nav.
Tēmas autoram: ņem to Deltu Titanium un neklausies daudz...
Kāda jēga to salīdzināt ar Swaro Z6 vai Cēsu HT.
Nav korekti salīdzināt optiku pa 600 Eur ar optiku pa 2600...
Pats esmu šo dārgo galu piekritējs (ir March 8-80/56:), bet ne jau dēļ tām + 30 min vai iespējas šaut cauru nakti (ja mēness karājas augšā)tiek maksāti lieki 2000 Eur. Tur ir citi iemesli (ērtības), kas vienam ir svarīgi; citam pilnīgi pie kājas.
Arī biezie - daži izvēlas MB S600, daži VW Passat.
Delta Titanium - ir tas līmenis, sākot no kura var būt drošs par savas izvēles pareizību. Tālāk jau ir "zirnekļi galvā" ...
Ja Tu jautātu piem. par Yukon Craft - būtu cita lieta...:)))
Medību stāžs: vairāk kā 20 gadi ar pārtraukumiem:)
Aprīkojums: Svage 14+Meopta 3-12x56, Winchester SX3 Big Game Combo+ Optisan Prestige 6z 1-6x24, Savage Axis 223Rem tjūnēts+DELTA Titanium 2.5-16x50 SF IR
Suņi: Es pats kā suns
Medību trofejas: 2
11.03.2014. 12:13
Nu vēl jau ir šāds: Nikon Prostaff 5 3,5-14x50SF IL 458 EUR. store.nikon.lv. Informācija uzdirsējiem - ir MEOPTA, DELTA Titanium 2.5-16x50 SF, un augstāk minētais Nikon, Nikonam stikli krietni labāki par DELTA, vienīgā starpība ka Nikonam izgaismots krusts, nevis punkts.
Visas optikas ir labas, bet vienīgi ar lēto galu ir tā ka nav garantijas ka jau pēc pirmajām piešaudēm tā neaizies pa pieskari, bet dārgajām tomēr ir kaut kāda garantija un ka tā tiešām 25 gadi nokalpos. Otra lieta ir tiklu dzidrība. Lētajam galam tā dzidrība ir pašvakāka, dārgajam galam ļoti laba. Ja nauda maku nespiež, tad var droši pirkt kādu vidējo cenu optiku. Es nesākšu nekādu optiku tagad lielīt, bet pats lietojue Burris Euro Dimond. 3x12x56 30mm truba ar sarkano punktu un mainīgo palielinājumu. Optika ļoti laba. Ja salīdzināt trubas līdz 300 lvl un manējo iegādāto tad krēslā bija salīdzināts manējā ir pārāka par lētākiem aparātiem. stiklu dzidrība ļauj sēdēt līdz pilnīgai tumsai. protams nav nav kā ZEIss vai citi brendi, bet salīdzinot cenu un kvalitāti tad tikai nedaudz atpakliek šī te optika no brendiem. Otra lieta fīčas ar ko piebāztas optikas. Var būt tas arī kādam vajag, bet man tas nav vajadzīgs. Tas ir piešaušanas attālumi, sarkanā punkta izslēģsana ja ierocis stāv vertikālā stāvoklī un vēl visādi pribambasi. Man kā parastam medniekam kas nebraukā pa pasauli pilnīgi tāda veida optikas pietiek. Atliek tikai izvelēties marku un modeli kādu velies uzlikt ierocim. Es pirms pirkt lasīju pa forumiem un jautāju kā būs ja pirkt tādu vai šitādu trubu. Bet uzreiz saku naudu neskopo un nopērc normālu optiku nevis tākā pāris kadri jau nopirka optikas 3 gab pa 200 EUR un velāk brīnās ā beidzas garantija tā optika sabrūk.
Vēl ja salīdzināt lētos galus, tad pie maksimālā palielinājuma ne visu laiku sanāk tā labā bilde, respektīvi pie krēslas vispār neko saskatīt nevar. TAs ir ja pirkt lēto galu tas ir jātestē, kā bilde ir pie maksimālā palielinājuma, vai nav kā caur pudeles dibenu skaties . Otrs lai arī daudzi saka ka trubas diametrs un izejošais lielums neietekmē attēla kvalitāti krēslā. Es uzreiz pateikšu ka nav liela atškirība brendu stikliem, tur jā tā lielā stiklu pārklājuma dēļ trubas diametram un izejošai lēcai lielas starpības nav. bet ja skaīties videjo galu tad tici man starpība ir. Es pat nerunāju par lēto galu. tur vispār kā loterija kā paveiksies. Jā medīt arī ar lēto galu var, bet dažreiz medības pārvēršas par čakaru un ierogot zvēru krēslā a ar švaku optiku sanāk nevari saprast vai tas ir āzis vai kaza.
Par testēšanu. Tā kā lielākoties visi pei mums ir iegādajusies lātāka gala optiku tad salīdzinot ar manu optiku viņu bildes dzidrums jau nav tāds kā manējai optikai, un otrs krēslā jau grūti kaut ko saskatīt. Vienīgi ļoti laba optika bija vienam kungam, tā bijau jau no dārgā gala Leopold optika un truba bija mazāka, tad jā šī te optika bija ļoti laba un krēslā bija laba bilde, tikai ta optika maksāja viņam jau toreiz pāri 1000 lvl. Modlei nepatiekšu jo tas bija kādi 4 gadi atpakaļ, un tas kungs bija viesos pie mums vienreiz tikai.
Es uzskatu nav ko skopoties uz naudiņu, vai nu pakrāj un iegādajies vidējās klases optiku vai nu vispāŗ pagaidam nepērc, jo ar laiku tas būs izsviesta nauda vējā. Kā arī saku mēs nēēsam tik bagāti lai 10 reizes pirktu lētā gala optikas. Labak viena optika bet normāla. Protams brends ir brends, bet ar par samērīgu sumu arī nopirkt ar 20 gadu garantiju kādas vidējās klases optiku un veikdmīgi medīt pat arī krēslas stundā.
Bet izmēriem ko tu skaties galvenais ka lai bilde pie maksimālā palielinājuma būtu kvalitatīva un krēslā ar derētu salīdzināt, bet diemzel nedos tev pārdevejs divas optikas vienlaicīgi uz medībām salīdzināt.
Pameklē krievu un amerikāņu forumos par šiem stikliem un tad daudz ko varēsi uzzināt, jo LV ir maza un ne visi var iegādāties pat tās brendu optikas, bet tur bagāto daudz un tur ir kas ļoti mīl eksperimentēt, tāpēc tur info būs daudz vairāk .
Slēpts
11.03.2014. 12:39
Nav tā ka Nikon pavisam nesen sāka ražot tēmekļus ar piegaismotu punktu?
Mjā..., paldies Dievam ir viens kekss, kurš raksta garāk un haotiskāk par mani.. Tas priecē:)
Bet,
-Delta Titanium jau ir "normāla" optika; krāt var bezgalīgi.. un pie kāda cipara apstāties? Kurš pateiks?
-autors jautāja par gaismspēju izejošai lēcai 56 vs 50; nevis pirkt vai nepirkt. Vēlāk jau panesās tā salīdzināšana.
-caurules diametram (1", 30 mm, 34-40 mm) NAV ietekmes uz gaismspēju.
-20 gadu garantija.. Kam tas vajadzīgs?
Kāda jēga to salīdzināt ar Swaro Z6 vai Cēsu HT.
Nav korekti salīdzināt optiku pa 600 Eur ar optiku pa 2600...
Pats esmu šo dārgo galu piekritējs (ir March 8-80/56:), bet ne jau dēļ tām + 30 min vai iespējas šaut cauru nakti (ja mēness karājas augšā)tiek maksāti lieki 2000 Eur. Tur ir citi iemesli (ērtības), kas vienam ir svarīgi; citam pilnīgi pie kājas.
Arī biezie - daži izvēlas MB S600, daži VW Passat.
Delta Titanium - ir tas līmenis, sākot no kura var būt drošs par savas izvēles pareizību. Tālāk jau ir "zirnekļi galvā" ...
Ja Tu jautātu piem. par Yukon Craft - būtu cita lieta...:)))
Vēl ja salīdzināt lētos galus, tad pie maksimālā palielinājuma ne visu laiku sanāk tā labā bilde, respektīvi pie krēslas vispār neko saskatīt nevar. TAs ir ja pirkt lēto galu tas ir jātestē, kā bilde ir pie maksimālā palielinājuma, vai nav kā caur pudeles dibenu skaties . Otrs lai arī daudzi saka ka trubas diametrs un izejošais lielums neietekmē attēla kvalitāti krēslā. Es uzreiz pateikšu ka nav liela atškirība brendu stikliem, tur jā tā lielā stiklu pārklājuma dēļ trubas diametram un izejošai lēcai lielas starpības nav. bet ja skaīties videjo galu tad tici man starpība ir. Es pat nerunāju par lēto galu. tur vispār kā loterija kā paveiksies. Jā medīt arī ar lēto galu var, bet dažreiz medības pārvēršas par čakaru un ierogot zvēru krēslā a ar švaku optiku sanāk nevari saprast vai tas ir āzis vai kaza.
Par testēšanu. Tā kā lielākoties visi pei mums ir iegādajusies lātāka gala optiku tad salīdzinot ar manu optiku viņu bildes dzidrums jau nav tāds kā manējai optikai, un otrs krēslā jau grūti kaut ko saskatīt. Vienīgi ļoti laba optika bija vienam kungam, tā bijau jau no dārgā gala Leopold optika un truba bija mazāka, tad jā šī te optika bija ļoti laba un krēslā bija laba bilde, tikai ta optika maksāja viņam jau toreiz pāri 1000 lvl. Modlei nepatiekšu jo tas bija kādi 4 gadi atpakaļ, un tas kungs bija viesos pie mums vienreiz tikai.
Es uzskatu nav ko skopoties uz naudiņu, vai nu pakrāj un iegādajies vidējās klases optiku vai nu vispāŗ pagaidam nepērc, jo ar laiku tas būs izsviesta nauda vējā. Kā arī saku mēs nēēsam tik bagāti lai 10 reizes pirktu lētā gala optikas. Labak viena optika bet normāla. Protams brends ir brends, bet ar par samērīgu sumu arī nopirkt ar 20 gadu garantiju kādas vidējās klases optiku un veikdmīgi medīt pat arī krēslas stundā.
Bet izmēriem ko tu skaties galvenais ka lai bilde pie maksimālā palielinājuma būtu kvalitatīva un krēslā ar derētu salīdzināt, bet diemzel nedos tev pārdevejs divas optikas vienlaicīgi uz medībām salīdzināt.
Pameklē krievu un amerikāņu forumos par šiem stikliem un tad daudz ko varēsi uzzināt, jo LV ir maza un ne visi var iegādāties pat tās brendu optikas, bet tur bagāto daudz un tur ir kas ļoti mīl eksperimentēt, tāpēc tur info būs daudz vairāk .
Bet,
-Delta Titanium jau ir "normāla" optika; krāt var bezgalīgi.. un pie kāda cipara apstāties? Kurš pateiks?
-autors jautāja par gaismspēju izejošai lēcai 56 vs 50; nevis pirkt vai nepirkt. Vēlāk jau panesās tā salīdzināšana.
-caurules diametram (1", 30 mm, 34-40 mm) NAV ietekmes uz gaismspēju.
-20 gadu garantija.. Kam tas vajadzīgs?