Māri Medniek, sivēni/ pērnie - kaulu kambari, kas pamesti likteņa varā, bez mammas, - ir rezultāts medīšanai ar "fāri". Izmantojot attiecīgu aprīkojumu, neētiska kļūda tiek izskausta 99%.
Suņi: Greisa-vāciete,kas pat stirnas nedzenā,bet dzērājus neieredz .Moča rāmi kož uz pusēm .
07.05.2014. 23:40
Ha Saliņ velk uz varondarbiem ? Ko mocies naktis neguli .Atsūti kordinātes pa saviem vārdiem vajadzētu atbildēt .Ko gailēn atcerēsimies 90. gadu sākumu būs jautri .Nokārto tik visas lietas !
Es nesaprotu - kā var nošaut pie barotavas sivēnmāti ? Kāpēc vispār paceļas tāds jautājums par bāreņiem ? Tas taču jāpielidzina malumedībām .Tādiem šāvējiem točna nav vietas mežā
Absolūtam deģenerātam deģenerāta domāšana. Gan jau man nagos ieskriesi!
Starp citu ideja laba - nākamreiz verot vaļā medību likumu, ir man padomā efektīvas normas kā ar šādiem "fotogrāfiem" tikt galā un iznīcināt saknē.
Latvijas pārbarotajām cūkām sekss ir cauru gadu, mazuļi dzimst no februāra līdz augustam. Vasaras otrajā pusē dzimušie perdeļi automātiski nolemti dabiskajai atlasei, bet....barotavas pilnas cauru gadu, arī pat tādi nīkuļi izdzīvo, radot tādus pašus pēcnācējus. Sivēni barību paši sameklēt ziemā vairs nemāk, pieraduši vienmēr nākt pie pilnas siles.Lūk barošanas negatīvās sekas.
Slēpts
07.05.2014. 17:51
bet vai tad medīt pie barotavas kā likums ir nošaut māti?
Arni, janvārī dzinējmedībās, kad nākas šaut, no kaimiņiem ienākušos "bāreņus", viņi sastāv no "kauliem un ādas". Šādi sivēni nav spējīgi uzlauzt sasalumu un sameklēt sev barību.
Decembrī šautie sivēni nav nekādi pērnuļi - tie ir un paliek sivēni, kas bez mātes, bargā ziemā, aiziet bojā.
Māri - te gan es ļoti labprāt gribētu zinātnisku pamatoju šai tēzei. Patiekšu vienkārši - Latvijas apstākļos šī tēze ir pilnīgas muļķības. Bet ļoti labprāt uzklausīšu pretējus argumentus.
Ja pie barotavām medī ziemā, decembris-marts periodā, kādas tur vairs sivēnmātes?
Nu, nu..... Nav gan vairs sivēnmātes.. :)) Tikai vēderi velkās pa zemi.
Decembrī šautie sivēni nav nekādi pērnuļi - tie ir un paliek sivēni, kas bez mātes, bargā ziemā, aiziet bojā.
:D:D:D Vai patiesi es izklausījos satraukts??? Piedod, bet to nebiju tā domājis....:D
Piedod, Andri, pie Tava citāta pievienoju savu atbildi, kas vairāk bija domāta citiem runātājiem. Jāatzīst, Tu viens no mierīgākajiem foruma, dalībniekiem. :)
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Lisa, Džimbo, Rokijs, Kleo
Medību trofejas: 21
07.05.2014. 13:56
Nu un katrā reģionā savas medību īpatnības :D šogad manos 3 kolektīvos dzinājos labi ka 2-3 mamas krita tas no aptuveni visa skaita, domāju tas ir ļoti maz zem 3%
Absolūtam deģenerātam deģenerāta domāšana. Gan jau man nagos ieskriesi!
Starp citu ideja laba - nākamreiz verot vaļā medību likumu, ir man padomā efektīvas normas kā ar šādiem "fotogrāfiem" tikt galā un iznīcināt saknē.
Māri - te gan es ļoti labprāt gribētu zinātnisku pamatoju šai tēzei. Patiekšu vienkārši - Latvijas apstākļos šī tēze ir pilnīgas muļķības. Bet ļoti labprāt uzklausīšu pretējus argumentus.
Nu, nu..... Nav gan vairs sivēnmātes.. :)) Tikai vēderi velkās pa zemi.
Piedod, Andri, pie Tava citāta pievienoju savu atbildi, kas vairāk bija domāta citiem runātājiem. Jāatzīst, Tu viens no mierīgākajiem foruma, dalībniekiem. :)