Ņem ko-44. Par optikas cenu dabūsi plinti komplektā. Kad kādu gadu pastaigāsi, varēsi šo ceļojošo ieroču marku notirgot nākamajam lētas plintes tīkotājam. Es arī sāku ar šo precīzo ieroci, ar kuru iepriekšējais saimnieks bija veiksmīgi šāvis 100+ metros.Tā ka nespēju sasniegt tādu līmeni, jo bija jāzina ne tikai vēja virziens, bet jāzin kadā leņķī šoreiz lidos lode, tad nopirku Remingtonu VTR, Dzintars man viņu drusku pielaboja manām prasībām, un pagaidām mainīt netaisos.
Man doma sameklet mosberg4*4,vai savage axis..naudas nav daudz,bet gribas nopirkt vienreiz ko normalu,nevis cakareties ar sudiem.kapec domajat ka neesmu gatavs vitnei?
gribas nopirkt vienreiz ko normalu,nevis cakareties ar sudiem
Nesaku ka ar šīm nevar veiksmīgi medīties, bet lai nosauktu par normālu arī ir grūti...
Ja gribi pa tēmai "vienreiz ko normalu", vajag vismaz 2000 euro naudiņu :)
Par 2000 EUR naudiņām tā vien knapi sanāks kaut kas normāls - tas pats Haenel Jager 10 + Meopta R1 3-12x56 komplekts maksās 2000 EUR (ieskaitot kronšteinus, sliedi, siksnu, paku ar patronām). Protams viss ar komplektu ir OK, bet dažiem pat šis komplekts nebūs gana labs un tam nav nekāda sakara ar cenu vai "pirkstiem" - vienkārši tā ir iegājies, ka dārgākām mantām lielākoties pie daudz kā ir piedomāts vairāk un nostrādāts labāk, bet nu to jau vairumam iestāstīt ir grūti.
Es nesaprotu, ko var ņemties, ja nauda ir izšķirošais faktors tad Mosberg 4x4 būs gana labs medīšanai un zīlēt kuru ņemt pat nav jēgas - es ieteiktu to kura stāv tuvākajā veikalā, lai naudu neiztērētu ceļā - braukāšana pa visiem veikaliem var beigās sanākt dārgāka 50Eur + 50Eur utt. beigās Axis vai Mosbergs gar degunu!
Tomēr ja kāds grib dzirdēt atbildi, kurš no šiem budžeta ieročiem ir vai nav labāks tad atbilde ir vienkārša NAV labāks ne Mosbergs 4x4 ne Axis, jo labāki ir Sauer, Blaser, Mannlicher, Sako, pat vēl netik nesen par budžetniekiem sauktie Tika, Haenel un Titan ir labāki.
Labāki- stiepjams sauklis,šauj mednieks un ar visiem labajiem un ne visai rezultāts būs apmēram vienāds.Atšķirības būs komforta līmenī,vizuālajā izskatā,piemērotībā konkrētajiem apstākļiem,prestiža līmenī,un arī zināmā mērā ilgmūžībā,bet arī tas ir staipāms jēdziens,jo atkarājas no īpašnieka galvas un roku izliekuma rādiusa.Ja paņem tikai pliku stobru ar aizslēgu un šauj no testa konduktora neviens stobrs nebūs zem paredzētā standarta.Tā nu sanāk ka maksājam lielāku naudu par savām vēlmēm.Tapēc uzskatu ka ieroci pamatā izvēlas pēc tā ko medīs,atbilstoša kalibra,mūsu apstākļos patronu pieejamības,iespējām uzstādīt optiskos tēmekļus,pārējais nāk no katra personīgā "ES GRIBU" un par to arī jāmaksā!
Nesaku ka ar šīm nevar veiksmīgi medīties, bet lai nosauktu par normālu arī ir grūti...
Par 2000 EUR naudiņām tā vien knapi sanāks kaut kas normāls - tas pats Haenel Jager 10 + Meopta R1 3-12x56 komplekts maksās 2000 EUR (ieskaitot kronšteinus, sliedi, siksnu, paku ar patronām). Protams viss ar komplektu ir OK, bet dažiem pat šis komplekts nebūs gana labs un tam nav nekāda sakara ar cenu vai "pirkstiem" - vienkārši tā ir iegājies, ka dārgākām mantām lielākoties pie daudz kā ir piedomāts vairāk un nostrādāts labāk, bet nu to jau vairumam iestāstīt ir grūti.
Es nesaprotu, ko var ņemties, ja nauda ir izšķirošais faktors tad Mosberg 4x4 būs gana labs medīšanai un zīlēt kuru ņemt pat nav jēgas - es ieteiktu to kura stāv tuvākajā veikalā, lai naudu neiztērētu ceļā - braukāšana pa visiem veikaliem var beigās sanākt dārgāka 50Eur + 50Eur utt. beigās Axis vai Mosbergs gar degunu!
Tomēr ja kāds grib dzirdēt atbildi, kurš no šiem budžeta ieročiem ir vai nav labāks tad atbilde ir vienkārša NAV labāks ne Mosbergs 4x4 ne Axis, jo labāki ir Sauer, Blaser, Mannlicher, Sako, pat vēl netik nesen par budžetniekiem sauktie Tika, Haenel un Titan ir labāki.