Valdi, līdz 30.aprīlim vārnas un žagatas var šaut katru dienu! Nestāsti, ka nevar tikt ar viņām galā! Žagatas ir nometnieki - izšauj ziemā pie barotavas tās un viņas nebūs. Vārnas ir gājputni (ja nu tas kādam ir pārsteigums), taču martā jau ir notikusi vietējo atgriešanās šeit un ziemeļnieču atgriešanās ziemeļos, tātad, sākot no marta vidus izmedī vārnas un nebūs arī to.
Sliktāk ir ar kraukļiem, kuru medīt oficiāli nedrīkst. Bet, pierādi, ka Tev ir speciālisti, kas izposta ligzdas un vienu atļauju no DAP gan jau dabūsi...
Ūdeles pie mākslīgajām ligzdām klāt netiek, ka ligzdas ir pareizi uzbūvētas. Galu galā, ūdeles var ar vnk slazdiem ķert ziemā - būs ēsma uz kuru gaidīt žagatas. A žagatas izmantot par ēsmu slazdos ūdelēm.
Respektīvi, nav tā, ka nevar. Var. Tikai laiku un citus resursus tas prasa....
Slēpts
12.08.2014. 16:44
Nu ko - ārkārtas zona paplašināta, arī dDaugavas kreisajā krastā:(
Sūdīgi, būs tomēr jāskrien vēl ko nomedīt...
Labvakar, kungi!
Skatos, ka vēljoprojām tik filozofējat :)
Jautājums:
Vai kāds ir jautājis PVD, kāpēc uz ĀCM ārkārtējās situācijas teritorijas ceļiem, vēljoprojām, netiek veikta transportlīdzekļu dezinfekcija?
Arni vienam tas nav pa spēkam , putniņi ātri pifiksē tevi un arī braucamo tavu,ir tā ka viens nav karotājs un lielam vairumam ,ļoti lielam nav vēlēšanās niekoties!!!
Vai kāds ir jautājis PVD, kāpēc uz ĀCM ārkārtējās situācijas teritorijas ceļiem, vēljoprojām, netiek veikta transportlīdzekļu dezinfekcija?
Tas tikai pastiprina aizdomas par sērgas apzinātu izplatīšanu ...
Ja nopietni, tad lūk būs lērums ar numuriem, uz kuriem zvanīt un interesēties. Pie viena ienāca galvā nešpetna ideja, vajag saorganizēties un visiem zvanīt uz šiem numuriem un uzdot augšminēto jautājumu. Ja jau PVD darbinieki nejaudā neko prātīgu izdarīt, tad lai visu dienu cilā telefona klausuli, vismaz kaut kāda fiziska nodarbošanās ... ;-)
Dzīvnieku infekcijas slimību uzraudzības daļa:
Madara Stinka
Daļas vadītāja
Tālrunis.: 67095239
e-pasts: Madara.Stinka@pvd.gov.lv
Kabinets: 305
Emīls Jēgers
Daļas vadītāja vienieks
Tālrunis: 67095264
e-pasts: emils.jegers@pvd.gov.lv
Mārtiņš Seržants
Vecākais eksperts
Tālrunis: 67027586
e-pasts: Martins.Serzants@pvd.gov.lv
Tatjana Ribakova
Vecākā eksperte
Tālrunis: 67027584
E-pasts: tatjana.ribakova@pvd.gov.lv
Daiga Zvidriņa
Eksperte
Tālrunis: 67027581
e-pasts: daiga.zvidrina@pvd.gov.lv
Māra Užule-Spriņģe
Eksperte
Tālrunis: 67095256
e-pasts: mara.uzule-springe@pvd.gov.lv
Эта роль ругательная и прошу ее ко мне не применять ... http://youtu.be/lq6TuOPcPlQ
Dievs pasargi ...! Es pat nezinu kur tāds kantoris manā dzimtajā pilsētā atrodas, toties tante GOOGLE visu atradīs ... Vajag tik rakt ... ;-)
Nu ko sarosījās kreisā krasta mednieki :)
Ja tā turpināsies tiešām gada beigās visa Latvija būs jau inficēta :( Žēl jo skatoties kādos tempos izplatas tas mēris, pie tam ar kaut kā palīdzību ,tad tas tiešām būs nevis 30 km gadā bet visi 300 vai pat 500 km gadā!
Slēpts
13.08.2014. 09:57
Dmitrij un Jāni.
Protams varat prasīt info PVD.
Bet es uzskatu ka medniekiem būtu vispirms jāprasa saviem tiešajiem vadoņiem- piemēram LMS valdei, LATMAS valdei, Biedrības Medniekiem.lv valdei:) ko viņī ir darījuši lai šo sērgu ierobežotu, vai ir bomdbardējuši atbildīgās iestādes un vai ir ziņojuši saviem biedriem ko darīt.
Piemēram LMS aicināja nebraukt uz Minhauzenu- un es tam pilnīgi piekrītu, lai gan nosapņoju, ka ja to organizētu LMS tad nekāda paziņojuma nebūtu:)
Un , ja mūsu kolektīvs būtu kādā sab. organizācijā , kas aizstāv visu mednieku intereses- es noteiktu uzdotu jautājumu par sadarbību (vai pilnīgu pofigismu) ar VMD.
Man izskatās, ka tagad viss ir par vēlu- ,lai gan domāju, ka VMD būtu jāizdod rīkojums pastiprināti medīt , uzliekot pienākumus mednieku kolektīviem, brīdinot, ka dzinēju medības nebūs visā Latvijas teritorijā. Un to visu PUBLICĒT http://www.vmd.gov.lv
Paskatietieste paši- tur sakarā ar ACM ir pāris pārpublikācijas no PVD, un pēdējā info ir viaŗak kā MĒNESI veca.
Man izskatās ka VMD neveic to , ko paši ir publicējuši pie medībām
Nomedīšanas apjomu administrēšana ir viens no galvenajiem uzdevumiem, lai nodrošinātu ekoloģiski pamatotu īpatņu skaitu populācijās, samazinātu pretrunas starp medību saimniecību un citu nozaru interesēm medījamo dzīvnieku vai pašu medību nodarīto zaudējumu dēļ un veicinātu ilgtspējīgas medību saimniecības attīstību.
"
Interesanti , kā sodienas situācijā VMD administrē "ekoloģiski pamatotu īpatņu skaitu populācijās" vaiNomedīšanas apjomu administrēšana ir viens no galvenajiem uzdevumiem, lai nodrošinātu ekoloģiski pamatotu īpatņu skaitu populācijās, samazinātu pretrunas starp medību saimniecību un citu nozaru interesēm medījamo dzīvnieku "vai pašu medību nodarīto zaudējumu dēļ un veicinātu ilgtspējīgas medību saimniecības attīstību". ??
Goda vārds, gribas lamāties- bebru mīļotājs un dzinējmedību noliedzējs J.B. laikam jau pats cūkas nemedī.
Sliktāk ir ar kraukļiem, kuru medīt oficiāli nedrīkst. Bet, pierādi, ka Tev ir speciālisti, kas izposta ligzdas un vienu atļauju no DAP gan jau dabūsi...
Ūdeles pie mākslīgajām ligzdām klāt netiek, ka ligzdas ir pareizi uzbūvētas. Galu galā, ūdeles var ar vnk slazdiem ķert ziemā - būs ēsma uz kuru gaidīt žagatas. A žagatas izmantot par ēsmu slazdos ūdelēm.
Respektīvi, nav tā, ka nevar. Var. Tikai laiku un citus resursus tas prasa....
Sūdīgi, būs tomēr jāskrien vēl ko nomedīt...
Skatos, ka vēljoprojām tik filozofējat :)
Jautājums:
Tas tikai pastiprina aizdomas par sērgas apzinātu izplatīšanu ...
Ja nopietni, tad lūk būs lērums ar numuriem, uz kuriem zvanīt un interesēties. Pie viena ienāca galvā nešpetna ideja, vajag saorganizēties un visiem zvanīt uz šiem numuriem un uzdot augšminēto jautājumu. Ja jau PVD darbinieki nejaudā neko prātīgu izdarīt, tad lai visu dienu cilā telefona klausuli, vismaz kaut kāda fiziska nodarbošanās ... ;-)
Dzīvnieku infekcijas slimību uzraudzības daļa:
Madara Stinka
Daļas vadītāja
Tālrunis.: 67095239
e-pasts: Madara.Stinka@pvd.gov.lv
Emīls Jēgers
Daļas vadītāja vienieks
Tālrunis: 67095264
e-pasts: emils.jegers@pvd.gov.lv
Mārtiņš Seržants
Vecākais eksperts
Tālrunis: 67027586
e-pasts: Martins.Serzants@pvd.gov.lv
Tatjana Ribakova
Vecākā eksperte
Tālrunis: 67027584
E-pasts: tatjana.ribakova@pvd.gov.lv
Daiga Zvidriņa
Eksperte
Tālrunis: 67027581
e-pasts: daiga.zvidrina@pvd.gov.lv
Māra Užule-Spriņģe
Eksperte
Tālrunis: 67095256
e-pasts: mara.uzule-springe@pvd.gov.lv
Эта роль ругательная и прошу ее ко мне не применять ...
http://youtu.be/lq6TuOPcPlQ
Dievs pasargi ...! Es pat nezinu kur tāds kantoris manā dzimtajā pilsētā atrodas, toties tante GOOGLE visu atradīs ... Vajag tik rakt ... ;-)
Ja tā turpināsies tiešām gada beigās visa Latvija būs jau inficēta :( Žēl jo skatoties kādos tempos izplatas tas mēris, pie tam ar kaut kā palīdzību ,tad tas tiešām būs nevis 30 km gadā bet visi 300 vai pat 500 km gadā!
Protams varat prasīt info PVD.
Bet es uzskatu ka medniekiem būtu vispirms jāprasa saviem tiešajiem vadoņiem- piemēram LMS valdei, LATMAS valdei, Biedrības Medniekiem.lv valdei:) ko viņī ir darījuši lai šo sērgu ierobežotu, vai ir bomdbardējuši atbildīgās iestādes un vai ir ziņojuši saviem biedriem ko darīt.
Piemēram LMS aicināja nebraukt uz Minhauzenu- un es tam pilnīgi piekrītu, lai gan nosapņoju, ka ja to organizētu LMS tad nekāda paziņojuma nebūtu:)
Un , ja mūsu kolektīvs būtu kādā sab. organizācijā , kas aizstāv visu mednieku intereses- es noteiktu uzdotu jautājumu par sadarbību (vai pilnīgu pofigismu) ar VMD.
Man izskatās, ka tagad viss ir par vēlu- ,lai gan domāju, ka VMD būtu jāizdod rīkojums pastiprināti medīt , uzliekot pienākumus mednieku kolektīviem, brīdinot, ka dzinēju medības nebūs visā Latvijas teritorijā. Un to visu PUBLICĒT http://www.vmd.gov.lv
Paskatietieste paši- tur sakarā ar ACM ir pāris pārpublikācijas no PVD, un pēdējā info ir viaŗak kā MĒNESI veca.
Man izskatās ka VMD neveic to , ko paši ir publicējuši pie medībām
Interesanti , kā sodienas situācijā VMD administrē "ekoloģiski pamatotu īpatņu skaitu populācijās" vaiNomedīšanas apjomu administrēšana ir viens no galvenajiem uzdevumiem, lai nodrošinātu ekoloģiski pamatotu īpatņu skaitu populācijās, samazinātu pretrunas starp medību saimniecību un citu nozaru interesēm medījamo dzīvnieku "vai pašu medību nodarīto zaudējumu dēļ un veicinātu ilgtspējīgas medību saimniecības attīstību". ??
Goda vārds, gribas lamāties- bebru mīļotājs un dzinējmedību noliedzējs J.B. laikam jau pats cūkas nemedī.