Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - !!! Āfrikas cūku mēris Latvijā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 104 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 05.02.2016. 20:43

Juris
Pēdējo reizi manīts 2017-02-01 21:45
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 25
Aprīkojums: Losene
Suņi: foksis
15.07.2014. 11:43
Uldi, Tevi saprotot, vēlos uzdot dažus jautājumus cien. Kolodas kungam.
Vispirms: a.god., ja neesat kāds šofera dēls, visu cieņu! Tu un Tavi kolēģi ir lāpījuši neskaitāmus mūsu 4 kāj. medību biedrus. PALDIES! Ar vairākiem esmu kopā medījis- ŠAUJIET GARĀM! BET TOMĒR:
1)Kāpēc netiek ierobežota LVM saimnieciskā darbība zonā? Kurš tad nedēļas griezumā biežāk ir mežā- mednieks, vai algota darba strādnieks- piem. krūmzāģa operators retinot E tīraudzes? Ar ierobežošanu saprotu kaut vai dezinfekcijas pasākumus. Ja atbildēsi uz pirmo, tad saņemsi otro jautājumu. Nav ko tērēt resursus- glāze ar jāpaceļ- PAR ĪSTENIEM VETIEM!!!
Ainars
Ainars
Pēdējo reizi manīts 2017-02-08 18:50
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: LV-NL
Medību stāžs: no 1997. gada
Aprīkojums: Ir
Suņi: bigls
Medību trofejas: 11
15.07.2014. 11:26
Tie pārbaudītāji iespējams ir pārnēsājuši no vienas kūts uz otru. Patiesību mēs nekad neuzzināsim.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-09-25 12:02
Medību trofejas: 1
15.07.2014. 11:25
Kur Tu Uldi mēģināji nodot? Es nodevu Ogrē - man jau arī te vēl mēra nav (es tā domāju). Pieņēma un teica, lai ved vēl. Naudu gan vēl neesmu saņēmis un citas informācijas arī nav.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2023-03-15 11:00
Atrašanās vieta: Liepāja
Medību stāžs: 24 gadi
Aprīkojums: IŽ 43EM; IŽ 27; IŽ 18
Medību trofejas: 11
15.07.2014. 11:10
Vakar (14.jūlijā)vēlējos PVD laboratorijai nodot sestdien nomedītas meža cūkas paraugus uz ĀCM, bet noskaidrojot medību iecirkņa atrašanās vietu saņēmu atteikumu. No šīs vietas paraugus pagaidām nepieņem, tāda bija atbilde. Es gan centos iebilst par šādu attieksmi, jo šī lipīgā un bīstamā slimība ir konstatēta jau Latvijas teritorijā un tās izplatība nav nosakāma, taču nekas nemainījās.
Šobrīd šaubos vai man turpmāk būs velme vākt šos paraugus un turēt ledusskapī kopā ar pārtiku, lai vēlāk nodotu PVD laboratorijā. Izskatās, ka ĀCM ir tāds bubulis presei un jājamzirdziņš PVD flagmaņiem, bet patiesībā daudzi atbildīgie uz šo lietu nemaz neiespringst.
Slēpts
15.07.2014. 10:42
Ja nešaubos viena grama cūkas mēra pietiek lai saslimtu kaut kur 8 cūkas.

Šitas labs - mēra mērvienība ir grami.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-07-08 17:40
Mednieku organizācija: Brīvmednieks
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: Krājam, krājam ...
Aprīkojums: Zābaki + 12k uguns koks nu ir arī lielo puiku manta.
15.07.2014. 10:16
Vietējie zina,bet klusē. lai vismaz kāds no viņa pa kluso cūkgaļu pirktu. Ja jau bļaus , re re reku mēris, kurš vairs pirks?
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2017-10-20 23:27
Atrašanās vieta: Liepāja
15.07.2014. 10:03
Jā jocīgi viss notiek, vietējie nezin, jo nenotiek nekādi pasākumi, bet visa apkarošana notiek uz papīra un atskaitēs. Kārtējo reizi Latvijai ir svarīgāki notikumi kurus izlikt kā notikumu Nr.1 piemēram Streļčēnoka strīdi ar Strīķi.
Georgs
Georgs
Pēdējo reizi manīts 2018-05-14 15:19
Atrašanās vieta: Riga, Berģi.
Medību stāžs: No 2005 gada.
Aprīkojums: Syrena 12mm, Silma 12mm,Verney Carron Impact NT 7rem magt.Kahles CSX 2.5x50Lmz
Suņi: Divi Rietumsibirijas Laikas. Nujau tikai viens.
Medību trofejas: 7
15.07.2014. 09:08
Vakar pa TV rādija ACM skartās teritorijās neviens par to neko nezina un visiem viss kārtībā. Dīvaini!
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-09-25 12:02
Medību trofejas: 1
15.07.2014. 09:03
Par tām bioloģijas stundām gan kaut kā izklausījās pēc tāda nepārdomāta uzbrauciena, jo esmu gatavs saderēt, ka mums skolā neko par ĀCM nemācīja. Man jau liekas, ka Latvijā vispār nav speciālistu šajā jomā - visi kaut kur bakstās pa tumsu. Neesmu vēl dzirdējis nevienu kaut cik sakarīgu risinājumu šajā situācijā. Protams, es arī nevaru dot nevienu sakarīgu padomu. Man labāk padodas kritika - atrast nepilnības risinājumu modeļos. Vienu brīdi tika runāts par žogu - nu, fufelis tas ir. Tad jau labāk uzlikt zīmes, ka teritoriju šķērsot aizliegts (vismaz lētāk būs). Nu, krauklis uzēdīs beigtu cūku un pārnesīs ĀCM pāri žogam.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2023-12-28 13:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: oksalis.lv
Atrašanās vieta: Austrumlatgales virsmežniecība
Medību stāžs: 3 gadiņi
Aprīkojums: mazs, mazs nazītis...
Suņi: Taksis - Lara
15.07.2014. 08:55
Tapēc ka varbūt nekā patiesībā nav???