Es sāku ar paklausību, kabatā vienmēr bija cepums, kad saucu suni. Uz mežu vedu 5.mēnešos,un orentēju uz briežiem. vienmēr kur suns ieskrēja pa pēdu tur arī gaidiju atgriežamies, ar mežacūku iepazinās 8.mēnešos. Cūkas labi dzīt sāka vienas no pēdējām aptuveni 12.mēnešos. Uz aploku vairs nevedu, jo aploka saimnieks viņu pārbiedēja lai dabūtu nost no cūkas un no tā laika baidās no svešiem cilvēkeim.
Manam takšelim ir nepilni 3 mēneši un mak jau sedet un palikt uz vietas,gan mes ari ejam uz mežu pastaigāties.
Liekam uz asinspēdu un jau pa bišķim jau sak ari iet.Ja gribi lai uz asinspēdu paņem desas šķēli un novelc pa gridu un gala noliec vel vienu šķeli un tad tikai jasak priecaties un ar laiku suns tev bus mednieku paligs!!!
Cik nu tā pieredze ir varu teikt ka laika strādā labi pārī ar otru laiku ,tas par dzinējmedībām, ja mastā ir vel citas šķirnes suņi laikas ne visai izrāda savas labās īpašības ,diezgan bieži masta izdzīšana beidzas ar blici ,somu karēļu laika manējā mastā strādāja vislabāk viena,kad bija jauna tad ārpus masta dzina tālu ,bet ar laiku saprata un kad zvērs bij pāris simts metru otrā mastā dzīts (tas bez šāviena un asinīm) atgriezās mastā un turpināja meklēt nākošos,bet bija viens bet,jāiet dzīt ar viņu bija jāiet saimniekam pašam(man) jo citiem līdzi negāja,paņem pavadā kāds cits dzinējs kā palaiž vaļā tā suns pie manis un sēd blakus uz nummura un gaida ko es darīšu ,tad gāju kādu gabalu iekšā un tad suns sāka strādāt es varēju iet atpakaļ uz nummuru.
Slēpts
28.06.2014. 23:34
Tā arī jābūt, ka pašam saimniekam ar suni jāiet pa mežu, nevis atvedu, iedevu kadam un aiziet.
Takšus vīri kādreiz paķer līdzi ,bet tas ir praktiski bezsniega laikā un takšels visu dienu arī nevar ķerāt ,pagurst un tad guļ mašīnā, komandas ir pirmais kas mazam jāsāk mācīt!
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Lisa, Džimbo, Rokijs, Kleo
Medību trofejas: 21
29.06.2014. 12:04
manam sunim viena komanda: GO!
vairāk ari nevajag!
Slēpts
29.06.2014. 12:23
Ģirt es nepiekrītu tam, ka tikai saimniekam ir jāiet ar suni mežā. Ja tikai saimnieks ies mežā ar suni, tad tikai saimniekam būs spiests vienmēr iet par dzinēju ar savu suni. Sunim ir jāpierod arī pie citiem cilvēkiem (dzinējiem) mežā.
Vislabāk pirmo reizi suni mežā laist ir sniegā un "likt" uz svaigas pēdas, rukša vai ragaiņu izņemot protams buka. Vēl jaunais suns ir jāpieradina pie šāvieniem, lai suns no tiem nebaidās.
Vēl pirmajās dzinēj medībās ir svarīgi sunim iepazīties ar pārējiem medību suņiem, nedrīkst pieļaut "kašķi" ar citiem suņiem medībās, tas paliks uz visu suņa mūžu. Uz cūku aploku var vest suni, ja tas nestrādā sniegā uz svaigas pēdas.
Var jau darīt, kā iesaka Jānis, palaist suni mežā ar komandu : GO! Tā es darīju ar savu pirmo suni jagdterjeru, man paveicās, tas nostrādāja, bet tas var ari nenostrādāt :)
Liekam uz asinspēdu un jau pa bišķim jau sak ari iet.Ja gribi lai uz asinspēdu paņem desas šķēli un novelc pa gridu un gala noliec vel vienu šķeli un tad tikai jasak priecaties un ar laiku suns tev bus mednieku paligs!!!
Un jūs saviem draugiem mācat komandas?
vairāk ari nevajag!
Vislabāk pirmo reizi suni mežā laist ir sniegā un "likt" uz svaigas pēdas, rukša vai ragaiņu izņemot protams buka. Vēl jaunais suns ir jāpieradina pie šāvieniem, lai suns no tiem nebaidās.
Vēl pirmajās dzinēj medībās ir svarīgi sunim iepazīties ar pārējiem medību suņiem, nedrīkst pieļaut "kašķi" ar citiem suņiem medībās, tas paliks uz visu suņa mūžu. Uz cūku aploku var vest suni, ja tas nestrādā sniegā uz svaigas pēdas.
Var jau darīt, kā iesaka Jānis, palaist suni mežā ar komandu : GO! Tā es darīju ar savu pirmo suni jagdterjeru, man paveicās, tas nostrādāja, bet tas var ari nenostrādāt :)