Šodien vārdadienu svin Ginta, Gunda, Gunta, rītdien - Agija, Aldonis
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Stārķu populācija

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 43 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 21.08.2014. 18:25

Jānis Klūga
Jānis Klūga
Pēdējo reizi manīts 2024-02-10 18:40
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Brīvmednieks
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: Krājam, krājam ...
Aprīkojums: Zābaki + 12k uguns koks nu ir arī lielo puiku manta.
25.07.2014. 09:14
Uzlādē ar granti un aiziet.
Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
25.07.2014. 09:13
Nu viena no sugām ko mums ir jāglābj ir šnepes. Jo redziet ES valstīs to ir maz un pavasara šnepes pie mums aizliegtas. Rudens pusē šauj uz nebēdu, bet lielas jēgas jau nav no tām medībam, kā arī jau nav tik vienkārsi to šnepi atrast. Toties kad sākas šnepju pārlidošana uz siltajām zemēm tad tie pasi austrieši močī tās šnepes uz nebēdu. Tur laikam viens mednieks pa dienu tik nomedī ka visa Latvija pa visu pavasari šnepju medības nenošauj. Respektīvi mēs esam kā inkubators šnepēm, bet medīt tos nedrīkstam. Kad var tad tas ir grūti un nav jau tās romantikas kā pavasarī bija.
Valdis Burvis
Valdis Burvis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
25.07.2014. 09:03
Latvijā nebūs tā problēma aktuāla jo mūsu ūdens krātuves (mākslīgās un dabīgās)ir ar pabiezu dūņu slāni kurā svins iegrimst līdz māla vai pliena slānim pāris dienu laikā,vēl ņemot vērā dūņu ķīmisko sastāvu tā 3mm svina bumbiņa ir ātrā laikā oksidējusies un sadalījusies atšķirībā no dzelzs skrotīm kuras ir alvotas,bet nevajag jau aizmirst ka esam EIROSAJUZā tur ir valstis kurās ūdens krātuves ir lielākā daļa ar cietu grunti,NU UN Kā JAU DALIBVALSTIJ MUMS JāņEM VēRā ARī UN NEKAVēJOTIES JāRIKOJAS LAI GLāBTU ATSEVIšķAS SUGAS KURAS VECā EIROPA IR IZNīCINāJUSI UN TURPINA NīCINāT, šādas aktivitātes nav jau nekas jauns ,un mēs savā zemītē to bez iebildumiem ko šie liek skriešus pildam ka tik izpatikt .....
Viktors Pērkons
Pēdējo reizi manīts 2022-09-15 19:28
Lietotāja statuss: Lietotājs
24.07.2014. 14:43
Vēl tam visam klāt gribu piebilst to, ka man ļoti patika, kā izvērtās šī diskusija. Gan ar personīgiem aizvainojumiem, gan bez. Un lai diskusija veidotos ir jābūt abām pusēm, gan PAR, gan PRET. Manuprāt, izvēršot šo diskusiju no abām pusēm, es savu mērķi esmu sasniedzis. Daļa no medniekiem (kurus tas interesēs, protams) vairāk aizdomāsies un centīsies noskaidrot sevi interesējošos jautājumus, nevis pliki paļausies uz "viena tante teica" vai arī "es vienreiz redzēju" apgalvojumiem. Lūk arī rezultāts, Maksims Ciunels grib noskaidrot par pīļu mirstību no apēstajām svina skrotīm. Prieks par viņu! Un es ticu, ka viņš nav tāds vienīgais. Lai Jums veicas! Šaujiet stārķiem garām! :D
Čau, līdz nākamajai reizei! :)
Slēpts
24.07.2014. 12:01
Par pīlēm un svinu, lasi kautvai šeit: http://www.npwrc.usgs.gov/reso...
Maksims Ciunels
Maksims Ciunels
Pēdējo reizi manīts 2023-09-17 07:01
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību stāžs: 6
Aprīkojums: IŽ-43
Suņi: Taksis, LV dzinējs
Medību trofejas: 2
24.07.2014. 11:36
Drusciņ ne pa tēmu! Varbūt ne līdz galam esmu izglītots! Varbūt kāds var pateikt, kur ir atrodami oficiāli pētījumi, izmeklēšanas, zinātniski apstiprināti un pierādīti profesionāļu pētījumi cik pīļu mirst no apēstām svinu skrotīm?
Uldis Putniņš
Uldis Putniņš
Pēdējo reizi manīts 2023-07-25 17:14
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
24.07.2014. 09:56
Edgar, kā Tu vari zināt, ka peles un kurmji ir palikuši mazāk? Lai Tu to zinātu, Tev būtu bijis iepriekšējos gadus jāveic sīko grauzēju monitorings. Piemēram, katru gadu, vienā un tajā pašā mēnesī, vienā un tajā pašā pļavā izvieto 20 peļu slazdus. Un tad salīdzināt, pa gadiem, cik peles Tu noķēri 2009. gadā un cik peles tu noķēri šogad. Tad Tu arī redzētu pamatotus rezultātus

Tādu pašu monitoringu vajag taisīt uz stārķiem lai nedublējas un pēc gadiem pieciem vis būs bumbās.
Žanna Zariņa
Žanna Zariņa
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
24.07.2014. 09:34
Viktors Pērkons raksta:
" Problēma ir tajā, ka mednieks domā, ka visi zaķi, visas irbes, visi buki utt. pieder viņam. Un ja kāds cits plēsējs, kādu no tā apēd, tad tie jau tiek saukti par "zaudējumiem" mednieku saimniecībai. Medniekiem beidzot ir jāsaprot, ka plēsēji no zāles nevar pārtikt. Saprotu, ka plēšēju skaits ir jāregulē, bet neviens nedod tiesības bez pamatojuma izdomāt, kas mums ir par daudz un kas mums ir par maz "
Nu to, ka būtu jāizsit visi plēsēji līdz pēdējam, šeit neviens nav apgalvojis! Nevajag pārspīlēt! Lai dzīvo un medī gan vilks, gan lapsa, gan cauna un stārķis arī, runa ir par plēsēju skaitu, nevis par esamību! Ja uz lauka rokas 30+ cūkas, zemnieki skaļi bļauj un pieprasa mainīt likumu, ja uz lauka redzēsim 30+ lapsas vienlaikus, skaidrs, ka to ir par daudz, un, ja aļņi barā 30+ posta jaunaudzi, mums piešķirs papildus licences,bet stārķis, pat ja uz katra lauka to ir pa 30+, ir svēts un neaizskarams!
Mani arī uzjautrina šeit dažreiz pavīdošas vaimanas : "vai, vai, atnāca pie barotavas vilks un apēda sivēnu!", lai gan nav jāiet mednieku kursos, lai zinātu, ko ēd vilks, jebkurš 5-gadīgs bērns zin, ka vilks ēd zaķīti, 7 kazlēnus un 3 sivēntiņus! :D Būtu jābrīnās, ja atnāktu pie barotavas vilku bars un apēstu pus-tonnu kviešus!
Lapsa- smuka un pūkaina, ir slaktējama pat mazuļu barošanas periodā, bet stārķis viscaur aizsargājams, lai gan to populācija ir neizmērojami lielāka, kā lapsu!
Jānis Upmalis
Pēdējo reizi manīts 2023-08-01 12:05
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
23.07.2014. 22:44
Tā tāda stulba muldēšana. Visi saka - stārķi savairojušies, viens mēģina iegalvot - plika diršana. Es teiktu - demagoģija. Tad jau jāpafilozofē arī par cūkām - varbūt, ka nav savairojušās. Zinātniski taču pamatots nav. Monitorings veikts nav. Zemniekiem laukus posta? Nevajag sēt - nav ko zemniekam iedomāties, ka viņš vienīgais var saimniekot tajos laukos. Cūkas arī grib ēst. Jāveic cūku monitorings! Bet, ja nopietni - par pēdējiem 5 gadiem neko nevaru teikt, jo tas novērojums tiešām varētu būt mānīgs, bet pirms gadiem 15 es uz lauka nekad varāk par pieciem stārķiem neredzēju. Arī dzērves bija samērā liels retums - tagad liekas, ka viņas uzturas ārpus savas ierastās vides (visām barības nepietiek). Kormorānu un kaiju arī mums ir par maz!
Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
23.07.2014. 13:34
Mārtiņ pie mums vienu gadu vispār nebija jauno jo kaut kas notika ar tiem ,toties nākamajā gadā bija rekordliels skaits ko es savā dzīvē esmu redzējis 5 stārķēni. Tici vai ne, bet bija vienu gadu, mēs pat vairākas reizes skaitījām un nevarējām noticet savām acīm. Beigu beigas bija tā ka lielie nakšnoja uz jumta bet tie 5 mazie ņēmās pa ligzdu, un barojot bija problēmas nolaisties jo uz ligzdas reāli maz vietas bija. Tajā gadā vienkārsi bija nereāli daudz varžu, protams ka uz rudens pusi tika paretinātas tās! Bet tā vidēji katru gadu 3 stārķeni bija. Ligzda atrodas pie onkuļa mājas kādi 50m . Paša māja atrodas nedaudz zemāk nekā ligzda jo ligzda atrodas ielejā bet uz koka un no uzkalniņa bija labi redzams kas darās un cik mazo.