Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - "zelta hlami" SS-ā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 126 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 02.03.2025. 13:53
Ar medībām saistītās tēmasMedību veikali

Slēpts
28.04.2016. 10:58
ja lamatas pilnas rokas un nav somas, tad jau nekas cits neatliek kā savilkt ar striķi(šo var iestūķēt kabatā) vai kā īstie vīri ar plikām rokām :D man parasti ir līdz mugursoma, kur iekšā ir lamatas un atpakaļceļa bebrs un nieka šķerēs tur toč neko netraucē ;)
Slēpts
28.04.2016. 10:56
Es ar vilku ar striķi, kamēr apnika - vienmēr cieta vieta jāmeklē, striķis pinās un mērcās dubļos utt.. Sanāca darba darīšanās kādu mēnesi pa Valkas apkārtni dzīvoties, iebraucu ciemos pie igauņiem un paņēmu stangas.
Slēpts
28.04.2016. 10:34
Labs!
Būs jāizmēģina!
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2024-08-04 13:05
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Valmiera
Medību stāžs: 10.12.2010.
Aprīkojums: Ir
Suņi: Latvijas dzinējs - Tere
Medību trofejas: 49
28.04.2016. 09:40
[youtube::xKuZwQK-VIc]
kopš noskatījos šo video, lamatu stangas vairak uz mežu līdzi neņemu. ir gadījies striķi aizmirst, tad lieliski var iztikt arī ar suņa pavadiņu.
Slēpts
28.04.2016. 09:02
Spēkavīri, es arī gribētu redzēt video kā ar rokām to var izdarīt- plikām rokām uzvilkt bebra slazdu!
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
27.04.2016. 07:51
Vispār ar lamatām strādā ziemā. Un tad ,šis rīks ir neaizvietojams.Un ņemot vērā, ka līdz jāved motorzāģis,cirvītis,zāģītis, stieples rullītis,plaķenes, šīs stangas tāds nieks vien ir. ( ne jau mums slabakiem protams.:))Saprotams ,ka ja strādā ar pāris 3 -4 lamatām pa vaļēju ūdeni, šis rīks ir traucēklis. Bet no ledus tas ir neaizvietojams,jo sevišķi,kad jāatbrīvo medījums.Bet ne jau tādā izpildījumā kā ss.ā.
Slēpts
27.04.2016. 07:00
nu nodemonstrejiet vārguļiem lamatu savilkšanu :D
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-04 10:59
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: .I.
Atrašanās vieta: Īdeņa
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
27.04.2016. 03:31
varbūt ne mēs spēkavīri a jūs prosta vārguļi
Slēpts
26.04.2016. 21:49
Vēl viens spēkavīrs? :D ... ok, tad 3. variants- slazdiem atspere tik vāja, ka ar rokām var uzvilkt slazdu? :D
Ok, es piekrītu, ka var nolikt slazdu uz zemes un ar kāju uzvilkt atsperi, var ar kādu striķi ... bet ne kailām rokām!!!
Vai arī jums vienkārši ''ar rokām'' skaitās slazda uzvilkšana neizmantojot šķēres? :D

Nudien, neizprotu sarkasma iemeslus. Divi mani slazdi pirkti pērngad, viens vēl pirms tam, vecākajam padsmit gadu - jā, tas ir pats švakākais, bet bebri tāpat slīkst ;D
Velku tikai ar rokām, nekādu striķu-šķēru jebatoriju nepiekopju.
Ja kas, parastos vannasistabas svarus plaukstās varu saspiest vismaz tikpat cik pats sveru,tas tā, ja nu kāds vēlas salīdzināt cik kurš spēkavīrs...
Slēpts
26.04.2016. 21:41
Vēl viens spēkavīrs? :D ... ok, tad 3. variants- slazdiem atspere tik vāja, ka ar rokām var uzvilkt slazdu? :D
Ok, es piekrītu, ka var nolikt slazdu uz zemes un ar kāju uzvilkt atsperi, var ar kādu striķi ... bet ne kailām rokām!!!
Vai arī jums vienkārši ''ar rokām'' skaitās slazda uzvilkšana neizmantojot šķēres? :D