ja lamatas pilnas rokas un nav somas, tad jau nekas cits neatliek kā savilkt ar striķi(šo var iestūķēt kabatā) vai kā īstie vīri ar plikām rokām :D man parasti ir līdz mugursoma, kur iekšā ir lamatas un atpakaļceļa bebrs un nieka šķerēs tur toč neko netraucē ;)
Es ar vilku ar striķi, kamēr apnika - vienmēr cieta vieta jāmeklē, striķis pinās un mērcās dubļos utt.. Sanāca darba darīšanās kādu mēnesi pa Valkas apkārtni dzīvoties, iebraucu ciemos pie igauņiem un paņēmu stangas.
[youtube::xKuZwQK-VIc]
kopš noskatījos šo video, lamatu stangas vairak uz mežu līdzi neņemu. ir gadījies striķi aizmirst, tad lieliski var iztikt arī ar suņa pavadiņu.
Vispār ar lamatām strādā ziemā. Un tad ,šis rīks ir neaizvietojams.Un ņemot vērā, ka līdz jāved motorzāģis,cirvītis,zāģītis, stieples rullītis,plaķenes, šīs stangas tāds nieks vien ir. ( ne jau mums slabakiem protams.:))Saprotams ,ka ja strādā ar pāris 3 -4 lamatām pa vaļēju ūdeni, šis rīks ir traucēklis. Bet no ledus tas ir neaizvietojams,jo sevišķi,kad jāatbrīvo medījums.Bet ne jau tādā izpildījumā kā ss.ā.
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
27.04.2016. 03:31
varbūt ne mēs spēkavīri a jūs prosta vārguļi
Slēpts
26.04.2016. 21:49
Vēl viens spēkavīrs? :D ... ok, tad 3. variants- slazdiem atspere tik vāja, ka ar rokām var uzvilkt slazdu? :D
Ok, es piekrītu, ka var nolikt slazdu uz zemes un ar kāju uzvilkt atsperi, var ar kādu striķi ... bet ne kailām rokām!!!
Vai arī jums vienkārši ''ar rokām'' skaitās slazda uzvilkšana neizmantojot šķēres? :D
Nudien, neizprotu sarkasma iemeslus. Divi mani slazdi pirkti pērngad, viens vēl pirms tam, vecākajam padsmit gadu - jā, tas ir pats švakākais, bet bebri tāpat slīkst ;D
Velku tikai ar rokām, nekādu striķu-šķēru jebatoriju nepiekopju.
Ja kas, parastos vannasistabas svarus plaukstās varu saspiest vismaz tikpat cik pats sveru,tas tā, ja nu kāds vēlas salīdzināt cik kurš spēkavīrs...
Slēpts
26.04.2016. 21:41
Vēl viens spēkavīrs? :D ... ok, tad 3. variants- slazdiem atspere tik vāja, ka ar rokām var uzvilkt slazdu? :D
Ok, es piekrītu, ka var nolikt slazdu uz zemes un ar kāju uzvilkt atsperi, var ar kādu striķi ... bet ne kailām rokām!!!
Vai arī jums vienkārši ''ar rokām'' skaitās slazda uzvilkšana neizmantojot šķēres? :D
Būs jāizmēģina!
kopš noskatījos šo video, lamatu stangas vairak uz mežu līdzi neņemu. ir gadījies striķi aizmirst, tad lieliski var iztikt arī ar suņa pavadiņu.
Nudien, neizprotu sarkasma iemeslus. Divi mani slazdi pirkti pērngad, viens vēl pirms tam, vecākajam padsmit gadu - jā, tas ir pats švakākais, bet bebri tāpat slīkst ;D
Velku tikai ar rokām, nekādu striķu-šķēru jebatoriju nepiekopju.
Ja kas, parastos vannasistabas svarus plaukstās varu saspiest vismaz tikpat cik pats sveru,tas tā, ja nu kāds vēlas salīdzināt cik kurš spēkavīrs...