Piedod, varbūt neīstajā tēmā ieliku, bet tomēr tavs sludinājums mani uzjautrināja! :D
Personīgi man nesagādā problēmas ieroci vajadzības gadījumā izjaukt un ielikt koferī. Bet pat bieži lietoju Anda L ''kuli''-čeholu ieročiem- salocīts ~tenisa bumbiņas lielumā, arī medījot uz pielīšanu ir ok, nekas nevar iekrist stobrā, aizsargā no lietus, noņemt prasa `1-2sek! :)
23. Par vienlaidu medību platību uzskata viena medību tiesību lietotāja medību platības, kas atrodas ne tālāk par 100 metriem cita no citas. Nosacījums attiecas arī uz medību iecirkņu grupu, par kuru noslēgts līgums par limitēto medījamo dzīvnieku medību organizēšanu.
24. Medību platību par vienlaidu platību uzskata arī tad, ja to sadala līnijveida infrastruktūras objekti, piemēram, ceļi, stigas, grāvji, trases, elektrolīniju gaisa pārvadi. Infrastruktūras objektu platumu neieskaita šo noteikumu 23. punktā minētajā attālumā.
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
02.09.2015. 12:33
Ups, atvainojos par 58. punktu.
70 % praksē jau notiek kā, medības beidzās, visi samet savus stobrus mašīnās, aizbrauc uz medību māju, vēl caur veikalu un tad tikai sapako savus ieročus.
Ministru kabineta noteikumi Nr.421
Rīgā 2014.gada 22.jūlijā (prot. Nr.40 26.§)
Medību noteikumi
58. Individuālo medību laikā medību iecirkņa teritorijā ieroci pārvadā izlādētu, bet tas var būt neiesaiņots.
59. Dzinējmedību laikā pārbraucienos medību iecirkņa teritorijā medību šaujamieroci pārvadā izlādētu, bet tas var būt neiesaiņots.
Ja Medību māja ir iecirkņa teritorijā, tad nav jautājumu!
02.09.2015. 11:56
Tikai šajā gadījumā: 59. DZINĒJMEDĪBU LAIKĀ PĀRBRAUCIENOS MEDĪBU IECIRKŅA TERITORIJĀ MEDĪBU ŠAUJAMIEROCI PĀRVADĀ IZLĀDĒTU, BET TAS VAR BŪT NEIESAIŅOTS.
Un kā ir, kad uz medību māju nākas izbraukt ārpus medību iecirkņa vai braukt caur apdzīvotām vietām, vai kad brauc uz gaides medībām, vai postījumiem???
02.09.2015. 10:40
Gati, es kā sludinājuma autors neko smieklīgu neredzu. Un zelta cena arī nav. Cik maksā parastais RIMI papīra maisiņš? Un šis ir ideāls risinājums medību laikā, pārbraucot no masta uz mastu, pēc medībām uz dīrātavu, ta kaut vai uz mājām. Cik liek tos ieročus somās un koferos, medību laikā? Parasti iemet mašīnā un iepako koferī vai somā tikai dīrātavā,viss likums pārkāpts. Tā iemet papīra maisā, klipsīti ciet un vālē, viss atbilstoši likuma normām.
Es personīgi, aizbraucu uz kolektīvu, izņemu no kofera, iemetu papīra maisā un braukāju pa medību platībām kur tīk, ja vajag 2-3sek. un ierocis ir izņemts. Un neraustos, ka kāds ments apstādinās un piečakarēsēs. Maisi ir pietiekami kvalitatīvi un pa 2EUR sezonu nokalpos tikai tā.
Man čomiņš- kreilis. Arī šādu uzbūvēja. Naudiņas bija tik cik nu bija uz to brīdi.No Pižika tur palicis tikai nosaukums. Pārlaužas mīksti un plūdeni, nospiediens mīksts ,viegls, īss. Precizitāte - 10 šāvieni pēc kārtas 100m federal mērķa kvadrātiņā salien bez stobra dzesēšanas. Ko kreilis par 350 Ls labāku varēja dabūt? Saprotams,ka notirgot šādu verķi par tādu ciparu, jo sevišķi labrocim, ir panaivi,bet kreilim pa lēto aizietu ,ka smērēts. Un tos dzelžus savest kārtībā arī nav nekāds pulksteņmeistara darbs.Ka tik ir dūša.:-)
Personīgi man nesagādā problēmas ieroci vajadzības gadījumā izjaukt un ielikt koferī. Bet pat bieži lietoju Anda L ''kuli''-čeholu ieročiem- salocīts ~tenisa bumbiņas lielumā, arī medījot uz pielīšanu ir ok, nekas nevar iekrist stobrā, aizsargā no lietus, noņemt prasa `1-2sek! :)
24. Medību platību par vienlaidu platību uzskata arī tad, ja to sadala līnijveida infrastruktūras objekti, piemēram, ceļi, stigas, grāvji, trases, elektrolīniju gaisa pārvadi. Infrastruktūras objektu platumu neieskaita šo noteikumu 23. punktā minētajā attālumā.
70 % praksē jau notiek kā, medības beidzās, visi samet savus stobrus mašīnās, aizbrauc uz medību māju, vēl caur veikalu un tad tikai sapako savus ieročus.
Rīgā 2014.gada 22.jūlijā (prot. Nr.40 26.§)
Medību noteikumi
58. Individuālo medību laikā medību iecirkņa teritorijā ieroci pārvadā izlādētu, bet tas var būt neiesaiņots.
59. Dzinējmedību laikā pārbraucienos medību iecirkņa teritorijā medību šaujamieroci pārvadā izlādētu, bet tas var būt neiesaiņots.
Ja Medību māja ir iecirkņa teritorijā, tad nav jautājumu!
Un kā ir, kad uz medību māju nākas izbraukt ārpus medību iecirkņa vai braukt caur apdzīvotām vietām, vai kad brauc uz gaides medībām, vai postījumiem???
Es personīgi, aizbraucu uz kolektīvu, izņemu no kofera, iemetu papīra maisā un braukāju pa medību platībām kur tīk, ja vajag 2-3sek. un ierocis ir izņemts. Un neraustos, ka kāds ments apstādinās un piečakarēsēs. Maisi ir pietiekami kvalitatīvi un pa 2EUR sezonu nokalpos tikai tā.
http://www.medniekiem.lv/ad/de...