Gunti, par to itkā skaidrs. Krievam tur tuvojas .311 .312,bet nav ko tur iespringt, neesmu interesējies daudz par šo atšķirību, bet kolēgas kam ir šie ieroči stipri un nereti diskutē.
Man ir ieroči šajā kalibrā un nezinu nevienu, kas tik daudz būtu darbojies kā es pats.
Protams, ka man nav KO, bet stipri individuāli ieroči. Šauju tikai ar paša lādētām, ar .308 kalibra lodēm... Rezultāti stipri pārsteidz!
Lai veicas!
P.S. Man paziņam ir KO, vienreiz paturēju rokās. Vēsture...
Slēpts
01.03.2019. 09:56
Ja KO-škai stobrs nav sadilis un pie laba spečuka pielabota,vai no jauna uzmeistarota laide un šādi, tādi kasjaki mehanismā ''pievīlēti', plintei nav ne vainas. Vēstures cienīgs eksemplārs. Zinu tādu plintes īpašnieku, kas ne par kādu naudu netaisās to ''krievu lūzni'' pārdot
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
06.03.2019. 09:09
Man bija KO ap 1994. gadu. Tā jau plintei nav ne vainas, tik optikas uzlikšana čerez žopu. Ar atklāto tēmēkli varēju labi šaut uz piemetiena. Kā misters Jaunbērziņš uzlika optiku uz sūdīga alumīnija kronšteina (viena no pirmajām versijām man gadījās), tā vairs nevarēju trāpīt nekam. Tas kronšteins staigāja uz priekšu/atpakaļ un pie tam ļurkājās :D
Beigās laimīgi pārdevu to plinti un nopirku Brauniņu.
Slēpts
06.03.2019. 10:05
Kārtējo reizi spilgts piemērs tam, ka bieži vien plintē nav vaina, bet optikā un tās stiprinājumos. Kāpēc tos lētos alumīnija sū... iesaka itkā gudri foruma lietotāji, nesaprotu...
Slēpts
06.03.2019. 10:30
ja stiprinājums šķībs, tad nav vaina materiālā
Slēpts
06.03.2019. 10:58
Šķībs optikas stiprinājums nav lielākā bēda. To var pielocīt. Alumīnijs tak lokās...! ;D Trakākais ir tas, ka ar šāda materiāla kronšteiniem, pēc optikas noņemšanas, gandrīz neiespējami to uzlikt atkal tai pašā vietā. Ar laiku un stipri ātri tur viss izļurkājas. Cita lieta, ja optiku neņem nost, tad ir cerības, ka kādu laiku būs ok
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
06.03.2019. 14:23
Kāpēc tos lētos alumīnija sū... iesaka itkā gudri foruma lietotāji
Nu te ir nianse - KO tak ir jāliek speciāls sānu kronšteins, kur nav tik vienkārši nodrošināt, lai viss būtu stabili. Mūsdienu ieročiem, kur viss uz Weaver/Picatini sliedēm stiprinās, tak viss ir daudz vienkāršāk. Tur neredzu nekādu problēmu alu kronšteinos. Vienkārši nevajag lētāko Ķīnas brīnumu ņemt.
Slēpts
06.03.2019. 15:42
KO ir oriģināls metàla kronšteins un ne tikai KO. Daudziem krievu ieročiem ir sànu kronšteins. Ja tur viss ir pareizi saregulēts(viņam ir regulèjams piespiedējmehànisms), tad tur ne kas nekustas. Bet tā jau ir vēsture un ne pa tēmu.
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
09.03.2019. 11:28
Man kā saigas ex leitotājam varu teikt ka sānu kronšteins vispar baigā hujņa :) izmēģināju varbūt 10 variantus, bez kronšteina ar mehāniku iet 2 € monētā uzliec optiku cigarešu paciņas lielumā :)
Protams, ka man nav KO, bet stipri individuāli ieroči. Šauju tikai ar paša lādētām, ar .308 kalibra lodēm... Rezultāti stipri pārsteidz!
Lai veicas!
P.S. Man paziņam ir KO, vienreiz paturēju rokās. Vēsture...
Beigās laimīgi pārdevu to plinti un nopirku Brauniņu.
Nu te ir nianse - KO tak ir jāliek speciāls sānu kronšteins, kur nav tik vienkārši nodrošināt, lai viss būtu stabili. Mūsdienu ieročiem, kur viss uz Weaver/Picatini sliedēm stiprinās, tak viss ir daudz vienkāršāk. Tur neredzu nekādu problēmu alu kronšteinos. Vienkārši nevajag lētāko Ķīnas brīnumu ņemt.