Šodien vārdadienu svin Raita, Jogita, Evija, rītdien - Baiba, Barba, Barbara
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - vītņstobra patronu lādēšana/aprīkojums

Intars Lucjanovs
Intars Lucjanovs
Pēdējo reizi manīts 2022-10-20 10:03
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: Rīts
Atrašanās vieta: Nagļi
Medību stāžs: No 2001
Aprīkojums: Blaser F3, Blaser R8 GRS+Kahles 624i, Keppeler Benchrest 6,5x47+Nightforce 15-55/52
Medību trofejas: 2
06.08.2014. 22:58
Sarunā, izmēģini tad jau redzēs...
Teorētiski (!) labāk 9,7 g. Piemēram, Nosler Accubond gadījumā stabilizācijas faktors būs 1,5-1,6...
Ar 10,7 g - būs 1,3-1,4...
Ar Norma Oryx šie cipari būs čut labāki..
Twists tak 1:12 un stobrs 22"...
Uldis Putniņš
Uldis Putniņš
Pēdējo reizi manīts 2023-07-25 17:14
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
06.08.2014. 23:15
Mana pieredze ladēšanā ir no tiem laikiem , kad lādēja tāpēc, ka nevarēja nopirkt,nevis tāpēc, ka sanāca lētāk. Bet tad jau lādēja gludo nevis rievoto. Tagad publiskajos ezeros pēc pīļu atklāšanas tik daudz krāsainu pludiņu peld , ka maz neliekās. Agrāk pat mastā patronu čaulas nemētājās.
Slēpts
06.08.2014. 23:42
Paldies Anrij, Intar, nomierinājāt, domāju ka man vienam GMX tā sū.... sanāk. ES ar stabilitātes koeficientu spēlējos šajā saitā http://www.jbmballistics.com/ tur ievadot precīzos parametrus līdz ar nagiem var izspiest ap 1,4 kas it kā būtu pietiekoši. Uldim pēc manām domām vairāk par 10.7g nevajadzētu lietot jo Remingtonam arī ir 12 twist. Nu es vismaz tā lietoju. Labāko rezultātu ap 3-4cm dabūju 150gr GMX palaižot ar 840m/s. Otrs plauktiņš sanāca ap 805-810m/s, bet priekš šīs lodes tas man liekas par lēnu, jo uz 100m viņa pilnvērtīgi vairs neizpletīsies. Jā kurš jautāja par Šveices pulveri? Ar RS52 46.6gr un 150GMX izdevās dabūt arī ap 3-4cm, bet ātrumu nezinu (teorētiskais ātrums 870m/s, bet parasti tas dabā ir par 30m/s lēnāks) objektīvu iemeslu dēļ....
Dzintars Graudužis
Biedriba Medniekiem.lv
Dzintars Graudužis
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
07.08.2014. 07:46
Pēter,nu nekas prātīgs nesanāk,labākais ko var dabūt ir līdz 10 gramu lode,bet ne GmX un Acubond.Cik esmu runājies,GMX neiet nevienam,Acubond arī nepelna atsauksmes.Taisnība Intaram 9.5-9.7 g. lode būs 308 derīga.Protams ja runā par medībām tad droši līdz 11 gramiem un neķer kreņķi!Matus jau skalda tikai sporta pēc.Ja kas tas ir iemesls kapēc 308 nomainīju uz 7x64.
Vilnis Miklāvs
Vilnis Miklāvs
Pēdējo reizi manīts 2016-11-07 20:50
Lietotāja statuss: Lietotājs
Aprīkojums: T-3
Suņi: Krievu eiropas laikas
07.08.2014. 09:28
Kādu brīdi atpakaļ 165gr GMX bija izdevies ar 308. 100m divlatniekā dabūt iekšā. Man personīgi labāk lido TSX tā paša svara.
Atrumu nezinu, par cik nebija pieejams ātruma mērītājs. Protams kad nācās izšpļaut daudz, lai tiktu pie tā vēlamā rezultāta, Ar VV 150 augstāk par 45gr negāju, bet manai Tikai priekš medībām pietiek ar kādiem 42.5gr.
Cik man nācās paņēmties arī ar citu ražotāju stobriem, ir jūtīgi un pat ļoti jūtīgi medību ieroču stobri, jo pie pulvera palielināšanas vai samazināsanas par 0.5gr izkliede ir vienkārši šusmīga.
Uldis Spārns
Uldis Spārns
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
07.08.2014. 09:44
Jāāā, interesanti, cik daudziem portāla lasītājiem ir poņa par ko te 4-5 vīri vispār runā?!
Ja cilvēkam vispār nav sajēgas, kas tur jāapspiež un kāpēc,
kas jāsēdina, jātrimmerē, kas ir komparators, necksize u.t.t. tad varbūt kāds var uztaisīt kādu skaidrojošo vārdnīcu,
procesa aprakstu, kā tas notiek, un priekš kam tas process ir nepieciešams.
Pašlaik vai es lasu Jūsu komentārus, vai lasu divu datoristu vai dakteru profesionālo sarunu viņu terminoloģijā -
šķirba nekāda. Es laikam neesmu vienīgais.
Slēpts
07.08.2014. 10:04
Jautājums Vilnim, kā GMX uzvedās pie tik zema ātruma ar 42,5gr? Pēc aprēķiniem sanāk ka ir ap 780m/s ātrums. Jā Ir arī man vēlme TSX pamēģināt (ņemot vērā to ka tā ir īsāka tad vajadzētu labāk uzvesties), bet sūtot viņa sanāk zelta gabala cenā, un ar "zeltu" īsti nevaru mētāties :). Varbūt kur LV TSX lodes tirgo?
Uldim, datoristu ta var saprasts, bet par dakteriem piekrītu.... Uldi, ja nav krievu valoda sveša, tad šeit ir vārdnīca, kur +- ir aprakstīts http://forum.guns.ru/forummess... . Angliski īsti uzreiz prātā neienāca kur meklēt.
Anrijs Priede
Anrijs Priede
Pēdējo reizi manīts 2023-05-25 16:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
07.08.2014. 10:55
Es planieristu žargonu arī nesaprotu, bet tā ir mana problēma, ne viņu. Ja es gribētu lidot un sāktu ar uzbraucienu, es nekur neaizlidotu.
Jebkurā no pieejām lādēšanā ir trīs stadijas - čaulas formēšana, lodes sēdināšana un lādiņa atrašana.
http://forum.guns.ru/forummess...
Un ja nav riebums pret kvalitatīvām lietām https://reloading.cc/forum/sho...
Absolūti varbūt nederīgas lietas, bet bildes labas. Pēc bildēm var saprast daudz ko.
Sākumam pietiks. Galvenais saprast principu. Ar vislētāko aprīkojumu, ja dari visu pareizi, jau jutīsi uzlabojumus.
10x pārlasīt un jautāt. Uz eksistenciālas dabas jautājumiem - tipa " nah man to vajag...?!" tikai troļļi pavilksies un tēma nobeigsies.
Vilnis Miklāvs
Vilnis Miklāvs
Pēdējo reizi manīts 2016-11-07 20:50
Lietotāja statuss: Lietotājs
Aprīkojums: T-3
Suņi: Krievu eiropas laikas
07.08.2014. 10:56
Tie kuri gribēs lādēt paši to arī izdarīs, ar lielākiem vai mazākiem tēriņiem. ja nu kas galīgi nav skaidrs, var tak uzdot kaut šeit to jautājumu, i kads tak izpalīdzēs, patiesība dzimst strīdos.
Man pie 45gr zili uguņi pa stobra galu lien ārā tāpēc neuzskatu vajadzību pēc tik liela lādiņa, vienīgi lietoju kā tur pareizi bija magnum kapseles, Ar GMX spēlējos labu laiciņu atpakaļ, nesaskatiju īpašu atšķirību starp TSX, izņemot ka Barnes lido nedaudz labākā grupā un netaisa tik lielas gematomas kā GMX. Priekš ikdienas mednieka kurš netaisas sivēnus medīt 300 m pilnīgi pietiek, jo ja vien roka netrīc pa simts metriem bebruku paņem bez problēmām. Ir ieroči kuriem magazies atļauj sēdināt lodi vītne un ir kuriem to nevar, man nācās iztikt ar otro variantu kad lādēju tā lai patronu varu ielikt aptverē. Pēc tam salādēju ar 0.5gr intervālu no 40 -45gr. Varēja labi atlasīt pie kadām devām labāks blīvums, pēctam ar 0.2gr atšķirību +- labakajiem rezultātiem. ja kadreiz piešusanai merkim vavadzāja A4 tad jau labu laiku pietiek atlieku likām ar 4 daļu no A4. Bet tas nenozīme ja Man lido labi ar 42.5gr kā tā būs arī no cita stobra, par piemēru no lētā remingtona TSX 42.2 gr Kaut kur lasiju kad smāgās lodes labi lido pie zemākiem ātrumiem, 10.7g 308. ne pavisam neuzskatu par vieglu. TSX pedejo reizi sūtot sanāca nedaudz dārgāk nekā GMX pie mums.
Uldis Spārns
Uldis Spārns
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
07.08.2014. 12:17
Anrij!
Kapēc uzreiz spuras gaisā!
Tas nebija UZBRAUCIENS !
Tas bija sauciens pēc palīdzības, lūgums nolaisties no profesionāļu augstumiem un
sākt apskaidrot pašus pamatus, jo ne visi, arī es, angliski ne bum, bum.