Šodien vārdadienu svin Uvis, Gints, rītdien - Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Minhauzens 2014!!! Kā patika? :)

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 28 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 13.08.2015. 22:56
Ar medībām saistītās tēmasSacensības

Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
08.08.2014. 11:16
Aigars Višķus atcerēsies dēļ lapsenes maigā koduma lūpā...

To toč neaizmirsīšu.....
Aigar, nozīmē to, ka uzpūšot elpu lapseņu pūznim, tas būs miris :)

Mēģināju Arni uzpūst.... tagad zinu, ka ar 0.2 promilēm izelpā lapsenes pat neģīpst....
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
08.08.2014. 11:27
Aigar labi ka lūpā nevis tavā lepnumā :) Savādāk būtu tā. Sieva ar vīru atnāk pie ārsta. Sieva saka ka vīram lapsene iekodusi viņa lepnumā. ārst jautā ko tad darī. Sieva atbild. Lūdzu sāpes noņemiet, bet uzpampumu pametiet. :)
Toties laikam sievietēm patika skūpstīties ar tavu lūpu :)
Slēpts
08.08.2014. 11:36
Ar "MK-Zvārde" komandu esmu piedalījies visos Minhauzenos (izņemot šogad) un vairākkārt esam uzvarējuši. Šogad nolēmām nebraukt, no vienas puses ĀCM dēļ, bet ne tikai. Pēc mūsu domām festivāls šādā formā un izpildījumā sevi ir izsmēlis. Ja to organizē kā klubu komandu sacensības, tad tam tā arī jānotiek, ja tas ir festivāls tad arī, šeit nav ne viens ne otrs. Ja runājam par šaušanu: gandrīz katru nedēļas nogali kaut kur Latvijā notiek medību šaušanas sacensības ir daudz labāku organizāciju, tiesāšanu un izpildījumu. Par pārējiem sporta veidiem: tiem ar medniecību (izņemot testu un varbūt loku) ir sakars vienīgi nosaukumā. Dalībniekiem ir 5-15 minūšu sacensības un nīkšana visas dienas garumā, jo citi pasākumi un atrakcijas kļūst arvien mazāk. Arī sacensību uzvarētāju balvu fonds ar katru gadu ir knapāks.
Kā es redzu Minhauzena tālāko attīstību: Tam jākļūst par mednieku un interesentu festivālu nevis pēc nosaukuma, bet pēc būtības. Šajā laikā jāorganizē medīblietu un medību produkcijas tirdziņi, trofeju un izbāzeņu izstādes, medību suņu demonstrējumi, semināri par medniekiem aktuāliem jautājumiem, dzīvnieku pievilināšanas demonstrējumi, dažādas ar medniecību saistītas atrakcijas. Vakarā koncerts ar sekojošu zaļuballi. Par sportisko pusi man skaidras receptes nav. Sliecos uz to, ka būtu jārīko atsevišķs Latvijas mednieku klubu čempionāts ar priekšsacīkstēm reģionos, finālā, teiksim, ne vairāk kā 30 komandas, kurām ir sasniegts zināms līmenis. Programmai būtu jābūt puslīdz pastāvīgai, sporta veidiem saistītiem ar medību šaušanu, vai citādi reāli saistītiem ar medniecību.
Un visbeidzot par zaļo pūķi. Es nebūt neesmu atturībnieks, bet šeit piekrītu jau izskanējušam viedoklim, ka piedzerties man nav jābrauc 400 km uz trīs dienām.
P.S. "MK-Zvārdes" Minhauzens-2014, protams, notika, bet tepat pie mums Zvārdē ar ģimenēm, bērniem un mazbērniem 11 sportiski intelektuālos sporta veidos (aŗi mednieku un mednieku draugu testiem), zupas vārīšanu, desu cepšanu, atrakcijām un mūziku līdz rītam.
Gunārs
Gunārs
Pēdējo reizi manīts 2024-01-29 14:23
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
08.08.2014. 11:55
Par sportisko pusi man skaidras receptes nav. Sliecos uz to, ka būtu jārīko atsevišķs Latvijas mednieku klubu čempionāts ar priekšsacīkstēm reģionos, finālā, teiksim, ne vairāk kā 30 komandas, kurām ir sasniegts zināms līmenis.

Tie kas grib augstus sportiskos rezultātus, godīgu precīzu tiesāšanu un medaļas- lūdzu uz olimpiskajām spēlēm.
Mans viedoklis- Minhauzens tiek organizēts lai atpūstos un labi pavadītu laiku, lai vienotu medniekus. Bija jūtama draudzība starp klubiem, vecu paziņu atkalredzēšanās prieks un viegla gaisotne- to nevar panākt, ja dalībnieki brauc pēc augstiem rezultātiem. Katram pasākumam savs mērķis.
Jā, iemetēju bija bik padaudz, tas vienīgais pasākuma mīnuss, bet to pasākuma organizētāji nekādi nevar ietekmēt, tas pašu ziņā.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
08.08.2014. 13:46
Jā, iemetēju bija bik padaudz, tas vienīgais pasākuma mīnuss, bet to pasākuma organizētāji nekādi nevar ietekmēt, tas pašu ziņā.[/quotes
Diemžēl tieši to var ietekmēt rīkotāji. Ja visas dienas garumā notiek dažādi pasākumi, tad cilvēki apmeklē tieši tos. Dzeršana sākas tad, ja nav pasākumu , kur piedalīties. Tie, kas aizstāv rīkotājus, protams, iebildīs, ka izklaides ir pašu ziņā - var spēlēt šahu, ričuraču, kārtis, iet rotaļās... :)))) Bet tas tomēr ir smieklīgi - mēs maksājam dalības maksu, braucam gaisa gabalu, par to mēs vēlamies saņemt normālu pasākuma norisi ar intereantu programmu. Ja organizatori to nespēj nodrošināt, tad nav jēgas pasākumus organizēt.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
08.08.2014. 14:11
Pats tā, Īsti piedzērušos (neadekvāti uzvedās) redzēju tikai vienu mežzini no Ļaudonas.....

Tomēr tam forumam ir spēks.....
Es runāju par šo VMD darbinieku - Vecākais mežzinis Aldis Bondars. Visiem pārejiem VMD darbiniekiem, no ĻAUDONAS APKĀRTNES, ATVAINOJOS.
Slēpts
08.08.2014. 14:21
Njā, Aigara mīlestība uz LMKA ir neaprakstāma.....
Ivo
Ivo
Pēdējo reizi manīts 2022-12-09 19:52
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava, Rīga
Medību stāžs: kopš 1988
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
08.08.2014. 15:42
Man arī ne visai patika organizācija, no sacensībām maz ko redzēju jo nācās braukt uz Šķībo lodi. Neveicās galīgi, 3 trāpījumi tikai mērķī, bet uzskatu, ka šāds attālums no rokas nav šaujams. Vismaz man. Bet par to man tiak 2. vieta medību zinībās, uz ko nemaz necerēju. Vēl lielāks pārsteigums bija kad uzzināju, ka man bija tikai 37 pareizas atbildes no 60!!! Pirmai vietai - 41. Tas rada jautājumus, kurus gan paturu pie sevis. Piedzērušus laikam redzēju tika 2 kadrus (kam negadās), man kopumā viss likās diezgan solīdi. Visvairāk nepatika tālā staigāšana no nometnes uz notikuma vietu. Bet kopumā pasākumam nebija ne vainas.
Gunārs
Gunārs
Pēdējo reizi manīts 2024-01-29 14:23
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
08.08.2014. 18:13
Diemžēl tieši to var ietekmēt rīkotāji. Ja visas dienas garumā notiek dažādi pasākumi, tad cilvēki apmeklē tieši tos. Dzeršana sākas tad, ja nav pasākumu , kur piedalīties.

Māri Medniek, vai tu mēģini sevi attaisnot, kāpēc dzēri?:) Tā teikt, cūka dubļus atradīs. Ja cilvēks ir žūpa, tad tam vienalga cik pasākumu kur piedalīties...
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
08.08.2014. 20:31
Māri Medniek, vai tu mēģini sevi attaisnot, kāpēc dzēri?:)

Izguli dzērumu, pēc tam pamēģini kaut ko normālāku. Žūpam vienmēr izliekas, ka citi ir lielāki cūkas nekā viņš pats.