Es taču neapgalvoju ka Tu kaut ko jauktu. Es teicu ka varbūt esi piemirsis, ja šodien uzdod šādus jautājumus "Vai tur ir nianses un viņš tomēr ir mainīgs - jāprasa PVD, ja to vispār kāds pēta".
Vīruss IR mainīgs, un to ir jāpieņem kā faktu. Un ĀCM ir daudz reižu mainīgāks par to pašu gripu, kurai, tomēr, katru gadu vakcīnu izdodas izstrādāt. Tur jau tā problēma.
Vispar jau es nejaucu neko. Rekur viens petijums, kurs nu jau empiriski ir apgazts, proti, ka esot 100% mirstiba un acm nevar klut endemisks. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pm... taja ari ir pieminets kada tipa sis Viruss ir. Atradisu ari to, kur minets par virusa stabilitati.
Slēpts
22.06.2016. 15:19
Tāpēc jau es iekomentēju. Jo, tas ka ĀCM vīruss ir strauji mainīgs (un tieši tas ir iemesls, kāpēc NAV vakcīnas), ir vispārzināms un pieņemts kā fakts visā Eiropā. Mums te nav nekas unikāls, nu nekāda īpašāka (noturīgākas formas tīri uz mutācijām) vīrusa paveida mums nav kā pie poļiem, leišos vai baltkrievos. Un tiešām, es pat uzdrīkstēšos minēt, ka kādā no Taviem liktajiem linkiem arī bija atsauce uz šo... Būsi piemirsis ;)
Nezinu par Spaniju. Lidz Latvijas realajiem keisiem cik zinu neviens oficiali nebija atzinis ka imunitate iespejama. Spanijas problema ir mikstas erces, dabisks inkubators acm virusam. Ja nu musu acm tips pec tik daudz gadiem joprojam ir tas pats, kas no Kaukaza atnaca? Lasiju arvalstu petijumu par so, nezinu vai pat kada no temam neliku linku. 2014.gada skiet. Ta jau tema Interesanta, unikala Latvijas situacija dod iespeju izvirzit ntas hipotezes, rublus gan jau iedotu. Tikai cik nu no malas redzu, nav intere to darit. Interese ir keksisus atstradat...ja kludos, ceru sagaidisim kadus nopietnie petijumus.
Slēpts
22.06.2016. 10:33
Vai tur ir nianses un viņš tomēr ir mainīgs - jāprasa PVD, ja to vispār kāds pēta
Es, protams, varu ko sajaukt vai pārprast, bet vai tad jau Eiropas līmenī nebija atzīts (tātad arī pētīts) ka problēma vakcīnas izstrādāšanā ir tieši vīrusa straujā mainība? Un vai tiešām, ņemot vērā Spānijas pieredzi (un ilgos gadus) - vēl māc šaubas ka ACM vīruss NEBŪTU izpētīts?
Un ja par ĀCM, tad mediju teritorijā, kur REĀLAIS rukšu blīvums ~9/1000, kritušās atrastas nav. Četrām analīzes rāda, ka ir ĀCM nēsātājas.
Kaimiņu platībās grāvī atrastā(ar mašīnu notriekta?) slima ar ĀCM..
Kas attiecas uz encefalītu! - izslimojis/neizslimojis, vakcinējies/nevakcinējies - ja slima ērce iekodīs, encefalīts tiks pārciests vieglākā vai smagākā formā tik un tā!!!
Pazīstamam valsts meža dienesta darbiniekam ir OBLIGĀTI jāpotējas pret ērču encefalītu, bet ..
Tas mežzinis savas dzīves laikā nekad nav potējies, toties imunitātes viņam ir gandrīz četras reizes lielāka, kā nepieciešams(skaitļus nemācēšu teikt).. Ārsti skaidro ar to, ka šo antivielu daudzums iegūts no reāli slimajām iekodušajām ērcēm dzīves laikā. Kā stāstīja viņš pats,ka pēc dažiem kodieniem ir pāris reizes bijis tā "savādāk",bet pārejot [smejas]..
Potes neveic vēl arvien un darbā rāda analīžu rezultātus..
Tad jau ērču encefalītam arī nevajadzētu atkārtotu vakcināciju.
Ja nekļūdos tad tiem, kas vienreiz encefalītu izslimojuši vakcinēties vairs nevajag, tiem imunitāte ir. Vakcīna neļauj encefalītam pielipt bet tā nav encefalīta izslimošana.
Antivielas ļoti reti saglabājas uz visu mūžu. Tad jau ērču encefalītam arī nevajadzētu atkārtotu vakcināciju. Bet par ĀCM pat vetārsti neko skaidri nevar pateikt, jo nav pētījumu.
http://www.la.lv/uzmanibu-eiro...
Vīruss IR mainīgs, un to ir jāpieņem kā faktu. Un ĀCM ir daudz reižu mainīgāks par to pašu gripu, kurai, tomēr, katru gadu vakcīnu izdodas izstrādāt. Tur jau tā problēma.
Es, protams, varu ko sajaukt vai pārprast, bet vai tad jau Eiropas līmenī nebija atzīts (tātad arī pētīts) ka problēma vakcīnas izstrādāšanā ir tieši vīrusa straujā mainība? Un vai tiešām, ņemot vērā Spānijas pieredzi (un ilgos gadus) - vēl māc šaubas ka ACM vīruss NEBŪTU izpētīts?
Kaimiņu platībās grāvī atrastā(ar mašīnu notriekta?) slima ar ĀCM..
Pazīstamam valsts meža dienesta darbiniekam ir OBLIGĀTI jāpotējas pret ērču encefalītu, bet ..
Tas mežzinis savas dzīves laikā nekad nav potējies, toties imunitātes viņam ir gandrīz četras reizes lielāka, kā nepieciešams(skaitļus nemācēšu teikt).. Ārsti skaidro ar to, ka šo antivielu daudzums iegūts no reāli slimajām iekodušajām ērcēm dzīves laikā. Kā stāstīja viņš pats,ka pēc dažiem kodieniem ir pāris reizes bijis tā "savādāk",bet pārejot [smejas]..
Potes neveic vēl arvien un darbā rāda analīžu rezultātus..
Ja nekļūdos tad tiem, kas vienreiz encefalītu izslimojuši vakcinēties vairs nevajag, tiem imunitāte ir. Vakcīna neļauj encefalītam pielipt bet tā nav encefalīta izslimošana.