Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - !!! ĀFRIKAS CŪKU MĒRIS

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 119 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 27.05.2019. 13:11

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
06.12.2016. 18:08
Māri diemžēl šajā mednieku saitā ir tā ka daudzi par kaut ko runā. bet neviens nesaprot par ko tieši iet runa, bet ja kaut ko pasaki, vai iesaki sāk uzbraukt augumā. Tipa paši ir lielākie spečuki savā jomā. Es nesaku ka es esmu lielais spečuks, bet tāda sajūta ka daži ir viss zinošie, un ja kaut ko iebilsti pret viņu gribu tad sākas uzbraucieni, vai nepatikas izrādīšana ka viņa viedokli nesaprati vai esi pret to viedokli.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
06.12.2016. 17:13
Ivar,kas Edgaram bija jāsaprot???????????????
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
06.12.2016. 16:59
Par maitēdāju nozīmi ĀCM izplatībā ir klusums. Saka, ka nepārnēsājot :D Tātad, mednieks ar zābakiem pārnēsājot. Bet krauklis, vārna ar spalvām, vilks, lapsa ar matiem? Klusums :)
Par putnu īso gremošanas ciklu un vīrusa izdzīvotību izejot caur putna zarnu traktu - arī nekā...
Tas parāda, kādā līmenī ir zinātne, tajā skaitā, arī PVD - ne hipotēzes izvirzīt un pētīt, bet atgremot un sadalīt $.
Slēpts
06.12.2016. 16:58
Neko Tu Edgar nesaprati- bet nu padalies, ja jau esi atradis.
Vai no ACM nobeigušās cūkas ir ar izgrauztām pakaļām, vai ar izēstiem vēderiem?
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
06.12.2016. 16:18
Ivar varu saderēt ļoti daudzi ir atraduši beigtu cūku tieši no mēra. Mēs paši vairākas esam atraduši. Pat nevajag kraukļu barus. It īpaši tagad kad ir sniegs un redzamas pēdas ir lielāka iespēja atrast kādu beigtu. Cita lieta vai par to tiek ziņots, jo varu saderēt kur mēris nav tur mēģina līdz pēdejam klusēt kamēr netiek nomedīts kāds slims indivīds. Tāpēc arī mēra reālā izplatības zona ir daudz lielāka nekā ir norādīta PVD mājas lapā.
Māris
Māris
06.12.2016. 14:25
Arī beigtam ronēnam,ne putni,ne citi plēsēji īpašu vērību nepieteica.Protams,ka nedēļu blakus viņiem nesēdēju,nezinu,kas tur notiek tālāk.
Māris
Māris
06.12.2016. 14:20
Ivar,atbildu...
1.Jā,esmu atradis,jo parāda kraukļu bars.
2.Pārsvarā mirst no šāviena,bet kopš ir ĀCM,mirst arī no tā :).
3.Esmu liels pavasara palu ūdeņu un izpriecu,kas saistītas ar tiem,piekritējs un laižoties pa upēm ir redzēti slīkoņi. Jā,nesaprotu kāpēc,bet slīkoņus dabas sanitāri.......ne īpaši ciena....,nezinu,nevaru paskaidrot kāpēc.
Slēpts
06.12.2016. 13:19
Māri M.
Vai esi kādreiz atradis beigtu mežacūku mežā? vai tad tikai mirst no šāviena?
Es plūdos reizi esmu redzējis ūdenī, noslīkušu.
Man kaut ka liekas, ka šādi nosprāgušajām visi met lielu līkumu, citādi jau nebūtu ko atrast... Dabas sanitāri notīrītu pa tīro..
Māris
Māris
06.12.2016. 12:22
Vai cilvis, (parastais taustiņu klabinātājs),vispār kādreiz ir redzējis milzīgu kraukļu baru,pie krituša lopiņa!!!!!!!!!! Ja jā,tad man jautājums:,,Vai šis putns paliek uz vietas,vai paēdis aizlido uz citu vietu? Viņam droši vien arī vajadzēs izkārnīties?Tas pats par citiem maitēdājiem-neviens uz vietas nepaliek,, Visi pārvietojas,cits tuvāk,cits tālāk un līdzi viņiem slimības.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
06.12.2016. 09:11
Meža tehnika, sēņotāji, vienkārši "pastaigātāji"...bet nē, tieši mednieki ir tie, kas aizveda mēri tos 120km.

Iespējams, neesi noklausījies visu sižetu. Sižetā tika tekts, ka "ARĪ" mednieki var veicināt izplatību. Interneta "kiberkarš" ir pārcēlies arī uz mednieku forumu? Kaut gan... te tas jau ir sen.