Kāda tur starpība ACM vai KCM lielas jau starpības nav. Ja pierādīsies ka ir slima tad tas būs pirmais gadījums mūsu pagastā.
Kā saka gaidām analīzes rezultātus!!! Es pats ļoti ceru ka kritusī cūka nebūs slima ar mēri :)
Naujenes pagastā tika atrasta. Pagaidām analīzes vel nav atnākusas. Bet kā teica PVD ka ir liela varbūtība ka ir kritusi no ACM. Redzēs gaidīsim analīžu rezultātus. Bet godīgi sakot rukšu pēdas pēdejā laikā gandrīz nemanāmas. Vai nu zeme nav sasalusi un barības pietiek mežos un nestaigā barības meklējumos vai nu tiešam kājas ir atstiepušas. Pavasaris rādīs, vai smirdēs no meža puses vai nesmirdēs.
Šo sestdien tika atrasta mūsu rajonā beigta meža cūka. PVD bija izsaukti, ir varbūtība ka slima ar KCM. Tātad slimība nekur nepazuda, vienkārši aizliegto dzinējmedību dēļ tādas cūkas gandrīz netiek atklātas. Respektīvi kā jau teicu reālos krituma apmērus uzzināsim tikai pavasarī kad sniegs nokusīs un kad smirdēs visas malas!!!
Anita, Laimīgu jauno gadu, bet janvāra numuru vēl neesmu saņēmis. Varbūt tāpēc, ka adrese uz manām mājām neparasti gara??:)))
Kā citiem MMD abonentiem?
Edgar - viss tas būs...
Šobrīd vēl savas 2/3 Latvijas mednieku runā par šo visu teorētiski, no tādām pozīcijām, ka tas viss ir tālu, daudzi tic brīnumam, ka pie viņiem viss būs kārtībā, un tā tālāk...
Tādēļ nav vērts iespringt. ;)
Arni!
Es skatījos kā mēris progresēja Baltkrievijā. Tur arī pirmajā gadā bija tikai kritums neliels. Lielākais kritums bija tiesi atnākot pavasarim tas ir otrajā gadā. trešajā gadā tur jau rukšus gandrīz nav redzami. Respektīvi ja mēris ir skāris regionu tad reālos apmērus mēs redzēsim šogad pavasarim nākot. Cerams nebūš ta ka ejot pa daugavas krastu un rukšu līķi peldēs kā bluķi :(
Bet kā saka dzīvosim redzēsim :)
Kā saka gaidām analīzes rezultātus!!! Es pats ļoti ceru ka kritusī cūka nebūs slima ar mēri :)
Anita, Laimīgu jauno gadu, bet janvāra numuru vēl neesmu saņēmis. Varbūt tāpēc, ka adrese uz manām mājām neparasti gara??:)))
Kā citiem MMD abonentiem?
Šobrīd vēl savas 2/3 Latvijas mednieku runā par šo visu teorētiski, no tādām pozīcijām, ka tas viss ir tālu, daudzi tic brīnumam, ka pie viņiem viss būs kārtībā, un tā tālāk...
Tādēļ nav vērts iespringt. ;)
Es skatījos kā mēris progresēja Baltkrievijā. Tur arī pirmajā gadā bija tikai kritums neliels. Lielākais kritums bija tiesi atnākot pavasarim tas ir otrajā gadā. trešajā gadā tur jau rukšus gandrīz nav redzami. Respektīvi ja mēris ir skāris regionu tad reālos apmērus mēs redzēsim šogad pavasarim nākot. Cerams nebūš ta ka ejot pa daugavas krastu un rukšu līķi peldēs kā bluķi :(
Bet kā saka dzīvosim redzēsim :)