Šodien vārdadienu svin Cecīlija, Cilda, rītdien - Vidmants, Edmunds, Edžus
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - VMD RĪKOJUMS Nr.156. 16.09.2014

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 51 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 15.11.2014. 22:49

Lauris
Lauris
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 16:40
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Vietalva
Medību stāžs: no 2000g
Aprīkojums: Haenel Jager 10, iž12
Suņi: laikaRenis
Medību trofejas: 6
27.09.2014. 18:59
Febrārī un martā bija tas pats ACM , tad varēja dzīt no viena LV stūra līdz otram ar suņiem, ko daudzi arī darīja un mēris kā neizplatījā tā meizplatījās

Puis, Tu kaut ko jauc ar valstīm. Februārī tas bija Lietuvā.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-02-24 23:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: uz 8 nevar salasīties nekad
Atrašanās vieta: dīvāns, dators
Medību stāžs: arvien lielāks
Aprīkojums: ir
Suņi: vakcinēti
27.09.2014. 21:15
Jā, tiesa, bet tad es neeju traucēt, un slēpjos aiz kokiem vai nu sūnās, vēlams zaļajās... :D:D:D... bet vispār, tas vairāk bija domāts kā sarkasms Jasinska k-ga komentam... Būšu tikai pagodināts par to baneri, būs vismaz ko čomiem parādīt... :D:D:D

Ja mani ielaiž mastā mazliet patraucēt , tad es pēc katriem 100m bliežu gaisā ta lapsai , ta jenotam arī gaisā - drošības pēc.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-12-29 13:36
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
28.09.2014. 07:28
Ar medību suņiem medīt nedrīkstēs,bet kāpēc nekādu pret klaiņojošo suņu īpašniekiem un viņu sunīšiem? Vai tie neatnes no meža infekciju? Pēc tam ir mednieki vainīgi,ka nav nošāvuši visas meža cūkas.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-03-11 12:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
28.09.2014. 19:00
Ko lai saka - nekad vēl nebiju iedomājies, ka drošība medībās ir priekš inspektoriem. Un par to pieklusināto skaņu (nosacītais dzinējs svilpoja, lai kādam neienāktu prātā uz lūztošo zaru zem kājām pusi pavērst ieroci) biju domājis, ka tas pielīdzināms medībām ar traucēšanu. Kā es saprotu medības ar traucēšanu - mednieki ar ieročiem izvietojas lielākā meža masīvā uz pārejām (vēlams, tornīšos ap 2,5m virs zemes - inspektoriem to nevajag) un viens vai vairāki nosacītie dzinēji iet pa sev (vēlams, arī medniekiem) zināmu maršrutu bez liekas bļaustīšanās. Maršrutu izvēlas pa iespējamām dzīvnieku guļvietām, uzturēšanās vietām. Ja īpaši nebļaustās, dzīvnieks lēnām pārvietojas uz citu vietu, bet nekur tālu neskrien. Pārvietošanās notiek, parasti, pa pārejām - tur sagaida mednieki. Nu, kaut kā tā - ir nianses, bet tad jau jāveido kārtīgs raksts ar visām anotācijām un recenzijām.
Slēpts
28.09.2014. 21:36
Ja man LV dzinējs, izcietis kuiļa plēsumu, ( 18 šuves sanāca un mēnesis mājas režīms), jauns budams, uzrāvās, tagad savus dzinēja brieduma gadus sasniedzis, kā domājat, ko man darīt? Cik naudiņas( tas man gan liekas nesvarīgi)izliku par vīņu, nopirku, tad jau kuilis labi uztaisīja plus visādas slimības metas šam virsū, un domājt, ka ka ievērošu šo debilo likumu, ja redzētu tam jēgu tad jau nekas, bet tā ...
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
28.09.2014. 21:54
Pa lielam jau kādus 20 eirīšus adminstratīvo sodu varētu uzlikt un viss. Savādāk es vispār nesaprotu, kā kaimiņu suns naktī var pozēt pie barotavas, bet es viņam labākajā gadījumā varu pastāstīt, ka gribās cūciņas redzēt kamerā nevis viņa suņus.
Slēpts
28.09.2014. 22:36
Par LV Dzinēju jau gan mums pamanīsies stroķus noņemt, sannāk tā mums latviešiem nebūtu savs dzinējsuns sērga nemaz neisplatītos, vai ne? A tagad dzinējmedībās LV Dzinējsuns aizdzis cūkas no Kurzemes uz Latgali un otrādi, inficēsies... Izklausas murgi, vai ne, bet tāds pats ir likums, ka suņus nedrīkst izmantot dzinejmedībās, labi mums vēl nav zona, bet cik ilgi? un kāda jēga no tā? vai apturēs?un kapēc mākslīgi bremzēt to ko nemākam nobremzēt?vai kāda valsts to ir pratusi nobremzēt, nerunājot jau par apturēšanu? Tad kāda mums ir iespēja to apturēt, kas mēs ģēniji vai? Tad kāda velna pēc ierobežojam suņus, ja tapatās netiekam galā? Būs ātrāk? Nu un, kas no tā mainisies? ātrāk izsprāgs un ātrāk aytjaunosies populācija, vai ne tā?Ar noturēšanu zonā jau kautkā neveicas, ja vislaik japaplašina, vai ne? Tad kur ir jēga no suņu aizlieguma?
Slēpts
29.09.2014. 07:11
ja visi neievērotu tos likumus, kas pašiem liekas stulbi, tad būtu haoss 100%
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
29.09.2014. 08:14
ja visi neievērotu tos likumus, kas pašiem liekas stulbi, tad būtu haoss 100%

Rīkojums Nr.156 nav likums, bet gan iejaukšanās likumā, it kā uz laiku.Izņemot personu,kura parakstījusi šo rīkojumu, neviens ,"it kā"
vairak NAV piedalījies izstrādē. Gribētos uzzināt, ar ko Krēsliņa kungs konsultējies... tad varētu uzdot jautājumus, un kaut ko saprast.
Slēpts
29.09.2014. 08:17
nu bet ir pieņemti, tātad jāievēro, tas ka kāds tur nav izdarījis visu pareizi un saprotami, tā jau ir cita lieta, nevis man tas neapmierina un liekas stulbi, tā tad neievērošu