Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
29.09.2014. 08:22
Par LV Dzinēju jau gan mums pamanīsies stroķus noņemt, sannāk tā mums latviešiem nebūtu savs dzinējsuns sērga nemaz neisplatītos, vai ne?
Nāc , Daini ,Latvijas dzinējsuņu klubā, un kopā aizstāvēsim gan suņu gan suņu saimnieku intereses. Izstrādājot rīkojumu Nr.156, bija jākonsultējas, vai vismaz jauzklausa suņiniekus. Cik man zināms - NE VIENA kinoloģiskš orgsnizācija, nav pieaicināta, vai vismaz uzrunāta .....un tas jau, Ģirt.V., IR LIKUMA PĀRKĀPUMS NO VMD PUSES.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
29.09.2014. 08:30
nu bet ir pieņemti, tātad jāievēro,
Šoreiz ar šo mrīkojumu, kads grib "izdarīt", kaut ko vairak. Sestdie zvanīja suņinieki no Igaunijas, tur kaut kas līdzīgs notiek, kaut gan, TUR PRĀTVĒDERI GAJUSI TĀLĀK, proti - ja dzīvnieks , pa kura raidīts šāviens, nav palicis 50m attālumā ,lai paliek mežā vai laukā....vilkiem. 03.10.2014 būsu Igaunijā medībās,tad arī noskaidrošu situāciju.
Ir Eiropā valstis, kur dzinējmedības vispār nenotiek.
Slēpts
29.09.2014. 15:50
Par dzinējmedībām kā tādām - esmu tajos iekatos, ka dzinējmedības pēc būtības ir barbarisma paliekas, kas nebūtu atbalstāmas neatkarīgi no sērgām, kariem, inflācijas un citām neražām. Ar traucēšanu - ok, bet klasiskās dzinējmedības neatzīstu. Tā kā, pat ja tāds rīkojums tiktu parakstīts, nesaskatu tajā neko peļamu.Tikai viedoklis
Bet es nepiekrītu šim viedoklim- jo uzskatu, ka dzinējmedības ir ļoti atbilstošas Latvijā sastopamajiem medījamajiem dzīvniekiem.
Lai kā latviešu mentalitāte pras turēties savrup- man ši smedību veids liekas aizrautīgs.
Un ir irnteresanti salīdzināt- kā proces notiek dažados medību kolektīvos.
un bez suņiem ir grūti.
Bet man ir laimājies- sestdien varēsu ar visu suni doties uz tām.
Šitos Eiropas skrējējus es zinu! Es redzēju, kā Eiropā mežu kopj - sastādītas egles biezā slānī, rindās. Pēc kaut kādiem parametriem (vai noteikumiem) kopšanā jāizņem 25% koku. Ko šie dara? Elementāri - katru ceturto rindu izzāģē, bet pārējās trijās kā bijis "dzīvžogs" tā arī palicis. Ko es ar to gribēju teikt? Bļin, ja citur nav dzinējmedību, mums nav jādara tāpat! Par barbarisma paliekām - kā tās izpaužas dzinējmedībās, bet individuālajās nē? Tātad, mēģināt uzdzīt dzīvnieku virsū medniekam ir barbariski, bet pievilināt ar dažādām riesta skaņām vai ēsmām attiecīgi nav? Ja kāds grib pafilozofēt, ka dzinējmedības nav selektīvas - es teikšu tā, ja tu dzinējmedībās šauj visu, kas kustas, individuālajās darīsi tāpat!
Nāc , Daini ,Latvijas dzinējsuņu klubā, un kopā aizstāvēsim gan suņu gan suņu saimnieku intereses. Izstrādājot rīkojumu Nr.156, bija jākonsultējas, vai vismaz jauzklausa suņiniekus. Cik man zināms - NE VIENA kinoloģiskš orgsnizācija, nav pieaicināta, vai vismaz uzrunāta .....un tas jau, Ģirt.V., IR LIKUMA PĀRKĀPUMS NO VMD PUSES.
Šoreiz ar šo mrīkojumu, kads grib "izdarīt", kaut ko vairak. Sestdie zvanīja suņinieki no Igaunijas, tur kaut kas līdzīgs notiek, kaut gan, TUR PRĀTVĒDERI GAJUSI TĀLĀK, proti - ja dzīvnieks , pa kura raidīts šāviens, nav palicis 50m attālumā ,lai paliek mežā vai laukā....vilkiem. 03.10.2014 būsu Igaunijā medībās,tad arī noskaidrošu situāciju.
Bet es nepiekrītu šim viedoklim- jo uzskatu, ka dzinējmedības ir ļoti atbilstošas Latvijā sastopamajiem medījamajiem dzīvniekiem.
Lai kā latviešu mentalitāte pras turēties savrup- man ši smedību veids liekas aizrautīgs.
Un ir irnteresanti salīdzināt- kā proces notiek dažados medību kolektīvos.
un bez suņiem ir grūti.
Bet man ir laimājies- sestdien varēsu ar visu suni doties uz tām.
Ko tad dzenās, cilvēku pārapdzīvotās, valstīs???
Jāpriecājās, ka dzinējmedības kā tādas ir atļautas, jo daļai tās jau šobrīd ir liegtas..