Šodien vārdadienu svin Vidmants, Edmunds, Edžus, rītdien - Valters, Renārs
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - VMD RĪKOJUMS Nr.156. 16.09.2014

Slēpts
25.09.2014. 12:31
Aigar!
Es esmu šeit- medniekiem.lv.
Citam man neatliek laika, un nav ticības- ka vienkārša mednieka viedoklis tiks uzklausīts- dibinot LMS struktūra bija kā PSKP laikos- ko kungi lemj tā notiek.
un cept tēmas - VMD RĪKOJUMS Nr.156. 16.09.2014
Šis nu ir rīkojums, kuru bez ievērības NEDRĪKST atstāt.

manuprāt ir bezjēdzīgi.
Arnis vismaz vēlējās savākt mednieku viedokli par ACM apkarošanu , tad aptauju uztaisīja- kuras rezultāti norāda- ka mednieki Latvijā NAV vienoti. Lai gan kurš to nezināja:)
Daudz svarīgām ir panāk , lai VMD dienests komunicē ar medniekiem, pie tam ne tikai mutiski.
Mūsuu pusē VMD tagad brauc MUTISKI virsū, ka jābūt sakārtotam medību atlikumu utilizācijas procesam- sak, ja nepierādīsiet , ka iekšas utilizējat- tad neļausim medīt.
Nav ne rīkojuma , nekā- bet ir presings.
Tajā pašā laikā - Zviedrijā iekšas bez problēmām mežā atstāj- būs lāčiem barība..
Apnicis viss- laikam jānopūš putekļi no spiningiem un jāatsāk raibo medības:)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-10-01 16:39
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgavas nov. Kūldīgas nov.
Medību stāžs: No 2007 gada + 10 gadi kā dzinējs
Aprīkojums: bise 16. kal. bise 12. kal. karabine 30-06 kal.
Suņi: Krievu eiropas laikas nu jau divi pus invalīdī.
Medību trofejas: 1
25.09.2014. 14:25
Man par visu šo dzinējmedību un suņu izmantošanas aizliegumu vienīgais jautājums kurš radās ir ko mēs darīsim tad kad visa Latvija beidzot būs karantīnas zonā??? Kas tomēr ir neizbēgami.. Vai tādā gadījumā nevajadzētu atcelt šo rīkojumu, jo manā izpratnē ierobežošana nav izdevusies atliek tikai fiziski mazināt populācijas blīvumu un atcelt šo ierobežojumu par dzinējmedībām un suņu izmantošanu. Varbūt ka kļūdos izlabojiet.
Niks
Pēdējo reizi manīts 2018-06-12 19:52
25.09.2014. 14:58
Zini Arni Pukst, pasaku rakstītājus es redzu tādos kungos kā Tu. Neko vairāk par dzīvas demagoģijas dzīšanu neredzu, ne no Tevis ne mednieku pārstāvošajām institūcijām! kad kkas ir neatgriezeniski noticis, tad te ir daudzi austrumu gudrie, kapēc tik tālu pieļāvāt to nonākšanu- lēmumi utt.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
25.09.2014. 17:02
Nik, cik ĀCM kritušas cūkas esi redzējis? Cik cūkas esi šogad nomedījis? Cik vedis uz dedzināšanu? Domāju, atbildes uz visiem jautājumiem ir -0 .
Tā kā beidz d*rst par suņiem, kas cūkas aidzen 20km un ej izdari kaut ko lietderīgu, piemēram, nomedī kādu cūku. Šovakar.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-03-11 12:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
25.09.2014. 17:46
Jākastrē, jāsterilizē tie suņi. Jāaizved pie friziera, manikīrs, pedikīrs, zobu higiēna, iesmaržināt, nosaukt par pūdeli un no mājas laukā nelaist, lai nesaaukstējas. Tie sunīši nomirs no grūtsirdības. Man nav suņa, bet vienalga žēl. Es vēl saprastu, ja tas tiešām dotu kādu labumu. Varbūt vajadzētu LR autovadītājiem aizliegt braucot lietot saules brilles - nu, man vienkārši nepatīk, ka braukā ar tumšām brillēm (jēgu aizliegumam nezinu, bet varbūt kaut ko uzlabos).
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
25.09.2014. 23:13
Mans Bavārietis tā kā drīkstētu piedalīties medībās pa asinspēdu ar pavadu. Nu mana doma ir tāda, ka tai pavadai ir jābūt 20-30 cm garai lai sunim nemaisās pa kājām.Tas ,kurš izdomāja, ka pa asinspēdu ir jāiet pavadā ir izbijis suņu tiesnesis, kurš vērtē asinspēdu pēc 48 h. Diezin ko pēc tāda laika var atrast-divi varianti: uzpūtušos dzīvnieku vai pusapēstu,vai nu visu dienu pa mežu.Mums laikam ir augstakās raudzes suņi, kuri ir tik neatlaidīgi ,ka ja dzen tad dzen no vidzemes līdz kurzemei un pa asinswpēdu ir gatavi iet vairākas dienas
Niks
Pēdējo reizi manīts 2018-06-12 19:52
26.09.2014. 08:00
Liekas izglītoti kiungi, bet nē, palasot komentārus vienkārši vidusmēra mednieki ar netīru praķi mugurā. Nu kur iet runa par to ka cūkas dzīs 20 km? jeb runa vairāk iet par viesstrādniekiem, kas strādā visā LV teritorijā? Nu un ko, Tu Arni droši apgalvosi, ka dzītas cūkas paies lēnā riksītī 100m un atkal mierīgi gulēs? Nu tiešām rodas iespaids, ka Tu nekad neesi redzējis skatu, kā izskatās, kad suņi no meža uz lielu klajumu (ar klajumu tiek domāts nevis piemājas dārziņš, bet lauki kilometriem plašumā)izdzen cūkas un viņām pakaļ dzenas kolektīva jaunais mīlulis.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-08-04 20:33
Atrašanās vieta: Ikšķiles un Ādažu/Sējas novadi
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
26.09.2014. 08:54
DOMA JAU BIJA KA TO SUŅU AIZLIEGUMU LIKS TIKAI NEPAPLAŠINĀTAJAI ĀCM ZONAI, BET BEIGĀS UZLIKA VISAI VIDZEMEI LĪDZ PAT RĪGAI (GANDRĪZ)
http://www.lms.org.lv/Uploads/...
http://www.lms.org.lv/jaunumi/...
Slēpts
26.09.2014. 09:18
Lai vieglāk saprast pielikšu karti otreiz- aktuālo, lai vieglāk saprast.
Pēc riķojuma visa iezīme'tā teritorija ir Tabu suņiem..
Bet tik un tā interesanti kā Madona ir izvairījusies no ACM perēkļa krāsas...
Slēpts
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
26.09.2014. 09:22
Nik, kur ir tās prērijas, kuras ir kilometriem lielas? Es ļoti gribu tās redzēt. :)
Ja esi tik loģisks, tad saliec kopā šos faktus un apdomā:
1.Cūku blīvums ir jāsamazina, savādāk ACM 100% domino efekta veidā iet tālāk.
2.Šobrīd tikai dzinējmedībās un tikai ar suņiem var nopietni samazināt meža cūku skaitu;
3.Dzinējmedības ir atļautas tikai 20km tālāk par vietu, kur konstatēts kritušais ĀCM upuris - Tu šo saproti jeb nē?
4.Neviens suns nevienu cūku 20km nevar aizdzīt; 20km klajumu Latvijā NAV!
Kr4, šitādi teorētiķi arī tur pie galda sēž un izdomā pilnīgu herņu. Bet cūkas tikmēr sprāgst un ĀCM iet tālāk. Iespējams, esi viens no ierēdņiem, kuri šo lēmumu savās gaišajās galviņās izdomāja.