Jā ,jā sāc tik interesēties un uzraksti ka nav kur likt,būs šeptmaņi kas piedāvās paņemt pa veco cenu ciparos ne nosaukumā ,maksāja cauna 25-40.latiņus ā tagad pat 40.eirīšus nedod ,20-25.eiro par caunu un cena tāda jo neesot pieprasijums ,nav akots,maza ādiņa nu visādas nelaimes,ja zvēriņi medīti tagad šosezon nekas labs tur tik tiešām nav ,par ātru ,vēl nav kažokzvēriem sezona sākusies ,ap decembra vidu tad jā ,ā tagad tik tiešam var uzpircējs ar visu minēto atrunāties.
Aizvedu uz Baldoni 30. bebrādas. Domāju sievai kažoku šūt. :D Par tām 30. ādām ar lielu kaulēšanos, par darbu nolocīju 140.(ls) pirms tam biju vedis jenotus. Meitai no jenotiem veste sanāca pa skaisto. Nebiju vēl bebrus aizvedis uz šūšanas darbnīcu kad, uz to pašu Baldoni aizvedu 21. caunu. Pēc puzotras nedēļas šūšanas darbnīcā man paziņoja ka Bebrādas pārkaltētas un pa šuvuma vīlēm plīst kā kartons. derot vairs paklājam tikai. Biju šokā ka caunas nesa..rš. Ādām braucu pakaļ kopā ar šuvēju. lai skatās kas un kā. Paldies dievam. Kvalitāte nēsot labākā bet šūt varēšot. Tai pašā dienā, apriļa beigās aizvedu 8. bebrus uz Ādmiņu ielu. Tur man lepni paziņoja ka ādas neņemšot līdz septembrim. Uz jautājumu, vai tad naudiņu negribat nopelnīt??? Atbilde skanēja tā. Mums visas saldētavas pilnas. Dīvaini.
Pofig! Turpmāk vedīšu uz Šauļiem.
Esu izņēmis jenota ādu no admin ielas.
tīri apmierināts āda nav sabojāta un nav arī lieku caurumu,pati āda ir mīksta.
Āda nav stīva ne cieta viss kā nākas.
Jautājums - kā pareizāk darīt ar ķepām, proti, āda ir dīrāta zeķē, ķepas, attiecīgi arī. Priekšējām vispār nav iegriezumu. Viss ir izģērēts, bet ķepas ir cietas un izgrieztas uz nepareizo pusi. Saprotu, ka jāmērcē un jāizgriež un viens variants ir mērcēt sālsūdenī. Varbūt ir vēl kādi varianti?
Pa lielam, ādas dīrāt ar ķēpām vairs laikam nav moderni, bet nu priekš sevis tomēr skats ir cits...
kolēģei vjg kādas 5-6 ādas lai uzšūtu sev vesti (mana ilgstošā demagoģija un pārliecināšana iedarbojas ka vjg šūt no bebra :) :) ) tāpēc pēc kolēģes lūguma tgd meklēju viņai tās ādas ...
Nu man arī pašam ir pašu izstrādātas bebru ādas veste ,ir pat zābakos velkamās zeķes no šiem čaļiem <,nu super ķājas svist pat -25 grādos ,doma laba ,tikai ziemas maz .....
Pofig! Turpmāk vedīšu uz Šauļiem.
tīri apmierināts āda nav sabojāta un nav arī lieku caurumu,pati āda ir mīksta.
Āda nav stīva ne cieta viss kā nākas.
Pa lielam, ādas dīrāt ar ķēpām vairs laikam nav moderni, bet nu priekš sevis tomēr skats ir cits...