Jā Valdi,
Tev taisnība ka taksidermists pats nodīrās to lopiņu,tikai nepateici kad.Es gaidu vienu mazu lopiņu jau no pagājušā gada pavasara kad pareizi nodīrās.Aizvedu aprīlī 2013.g.,solija uz augustu būs gatavs, a vel tagat nesaprotu ko palaidu garām.Laikam to ka mēnesi paprasiju bet gadu ta piemirsu paprasīt.Tā i gaidu,pat naudas zīmes jau mainījušās.
Lauris pareizi raksta -sāli, var sālīt var saldēt, noklāj ādu vēsā vietā uz zemes vai betona grīdas ar vilnu uz leju un kārtīgi apber ar sāli nākošo ādu liec pirmai ar vilnu uz leju virsū ,pēc kāda laiciņa pārkrauj (notecini) un saliec atkal sālot tādā veidā atkaļ ,saldēt ir labāk ja gribi izbāzeni taisīt un labāk nedīrātu visu lopu veselu ,taksidermists pats nodīrās labāk un kā viņam vajag.
Suņi: 2 kaķi: Nezobs un Princese Histērija - abi medī uz vella paraušanu
08.10.2014. 15:45
Labi, tagad pastāstiet iesācējam tuvāk par šo procesu... ja pieņem, ka ir, kur vest tās ādas ģērēt. Kā jūs viņas saglabājat, kā sakrājat, kāda ir pirmsapstrāde, kāda tā āda ir jāpiegādā taksidermistam?
ādu sadūra lai pēc tam zinātu kura ir tava, tā teikt šifrē, jo visu ādu jau uz ādas neuzrakstīsi - piemēram Edgars - ..., Oskars - .., Jānis - ...... utt
man baldonē cūkas ādu ar normāli kindžalu sadūra un teica ka pēc apstrādes neko daudz nevarēšot redzēt - tādi nelieli caurumiņi ir redzami un zinu ka tā tiešām mana āda atdota ...
Šodien aiznesu jenota ādu,izmaksa 15 euro un pusotrs menesis jagaida.
Tik nesapratu vienu kapec ada sadura 9 caurumus arkaut kadu īlenu.
ādu aiznesu uz admin ielu.
redzes kas iznaks.
Slēpts
29.09.2014. 10:07
Divas reizes esmu vedis uz Šauļiem.
ādas mīkstas- prieks rokā turēt.
BET forma ādām dīvaina- katra savādāk- dažas krietni izgraizītas- dīvaini - visas dīrāju vienādi- bet atpakaļ saņemu dažādas formas... Cena svārstās ap 15 EUR.
Bet nākamās tik un tā vedīšu uz Šauļiem!
Tev taisnība ka taksidermists pats nodīrās to lopiņu,tikai nepateici kad.Es gaidu vienu mazu lopiņu jau no pagājušā gada pavasara kad pareizi nodīrās.Aizvedu aprīlī 2013.g.,solija uz augustu būs gatavs, a vel tagat nesaprotu ko palaidu garām.Laikam to ka mēnesi paprasiju bet gadu ta piemirsu paprasīt.Tā i gaidu,pat naudas zīmes jau mainījušās.
man baldonē cūkas ādu ar normāli kindžalu sadūra un teica ka pēc apstrādes neko daudz nevarēšot redzēt - tādi nelieli caurumiņi ir redzami un zinu ka tā tiešām mana āda atdota ...
Tik nesapratu vienu kapec ada sadura 9 caurumus arkaut kadu īlenu.
ādu aiznesu uz admin ielu.
redzes kas iznaks.
ādas mīkstas- prieks rokā turēt.
BET forma ādām dīvaina- katra savādāk- dažas krietni izgraizītas- dīvaini - visas dīrāju vienādi- bet atpakaļ saņemu dažādas formas... Cena svārstās ap 15 EUR.
Bet nākamās tik un tā vedīšu uz Šauļiem!