Nu diez ko seksīgas nav tādas medības, ja reizi nedeļā jākrāmējas ar slazdos iepūdētiem bebriem :)
Slēpts
23.11.2014. 23:18
Protams ka nav! Bet, ja solīts palīdzēt bebrus konkrētajā vietā izdzenāt, tad jādara.. Ar dambju jaukšanu vien, tur ļaudis jau 7 gadus ņemās, sacenšoties ar bebriem būvniecībā.
Aprīkojums: Zābaki + 12k uguns koks nu ir arī lielo puiku manta.
24.11.2014. 08:51
Nedaudz ne pa tēmu,bet tomēr. Ir man pazīstams viens lielsaimnieks. Un bebru problēmas viņam īsti nav. Jo redzies, ja grāvī nav krūmu, bebram tur nav ko est. Un bebra tur nav. Blakus ir atkal cits nedaudz mazāks saimnieks. Kas atkal čīks ka traktors uz lauka slīkst nost. Bet grāvi iztīrīt ne un ne. Vis jau laikam no saimnieka atkarīgs :) P.S. Es jau klusībā to otro pieeju atbalstu :)
Slēpts
24.11.2014. 09:45
Redz, ja grāvis iet cauri mežam, un tad gar laukmalu tad pieeja "iztīrīt grāvi" īsti nestrādā. Katra vieta ir savādāka.
Ha, te iepriekš rakstīja par problēmu, ka nav dzinēju. Kolektīvajās medībās eju tikai dzinējos - ir daudzi it kā pieredzējuši kolektīvu un medību vadītāji, kuri pret dzinējiem, dzīšanu izturas vieglprātīgi, uzskatot, ka to var darīt jebkurš. Vēl nesen pārliecinājos, ka gluži tā nav - kolektīvs kaut kā visu rudeni diezgan nesekmīgi medī, jo es vienkārši netieku tajās sestdienās uz mežu, bet secinājumi netiek izdarīti nekādi.
Man jau gan liekas, ka kārtīgi "štata" dzinēji ir vienā līmenī ar medību vadītāju, jo kurš tad mežu zin vēl labāk???
Man jau gan liekas, ka kārtīgi "štata" dzinēji ir vienā līmenī ar medību vadītāju, jo kurš tad mežu zin vēl labāk???
Bez iešanas dzinējos mežu/savas platības jau nekā neizzināsi. Bet kārtīgs medību vadītājs jau nemaz nedrīkst nepārzināt savu teritoriju, līdz tam ir jāizaug.
Tāpēc arī agrāk lai iegādātos ieroci vajadzēja divi gadi staigāt par dzinēju jo tam ir liels pluss tu pēc diviem gadiem perfekti pārzini jau savas medību platības, zini kur kāda māja ir, kur kāds ceļš atrodas un pirms veikt šāvienu jau zini apmēram kur kas atrodas. Bet tagad jau pat karabīni var mierīgi iegādāties nezinot neko par dzenamo mastu.
Labi es nogāju no temas. Bez labiem dzinējiem piekrītu mastu ir pagrūti perfekti pārdzīt, jo pašiem bija ta ka ja nepārzini mastu tad ir pagrūti izdzīt tieši tās vietas kur var būt tas dzīvnieks. Ir jāprot dzīt, nevis pārgaji mastu kā daži kadri un miers. Katrā mastā ir savi knifiņi, kur jāpiebremzē, kur jāielien biezoknī, kur var pāriet upi nepiesmeļot zābakus :) Kur ātrāk un vieglāk var pāriet nevis ejot metri kādi 20 nostāk un izejot no masta esi viss kūdrā. Bija tādi gadījumi. Tāpēc jaunos mēs iesvetam. Pāris masti ir kur speciāli ieliekam tos lai dullumu idzen, pēc pāris tādiem mastiem mierīgi un klusi :)
Bet par medību vadītāju taču izvelas no tā paša kolektīva mednieku. Tāpēc arī masti ir jāpārzina. Protams katru gadu kaut kas mainās un visu perfekti zināt nevar. Tā ir ļoti daudz gadījies ka izgriež mežu, bebri iemetas grāvī u.t.t.
+1s
+2 Tagad dzenāju bebrus 130km attālumā, neteiktu ka tas ir baigi efektīvs veids.. Pat lamatas normāli kontrolēt gribētos ik pārdienas, ne 1x nedēļā.
Bez iešanas dzinējos mežu/savas platības jau nekā neizzināsi. Bet kārtīgs medību vadītājs jau nemaz nedrīkst nepārzināt savu teritoriju, līdz tam ir jāizaug.
Labi es nogāju no temas. Bez labiem dzinējiem piekrītu mastu ir pagrūti perfekti pārdzīt, jo pašiem bija ta ka ja nepārzini mastu tad ir pagrūti izdzīt tieši tās vietas kur var būt tas dzīvnieks. Ir jāprot dzīt, nevis pārgaji mastu kā daži kadri un miers. Katrā mastā ir savi knifiņi, kur jāpiebremzē, kur jāielien biezoknī, kur var pāriet upi nepiesmeļot zābakus :) Kur ātrāk un vieglāk var pāriet nevis ejot metri kādi 20 nostāk un izejot no masta esi viss kūdrā. Bija tādi gadījumi. Tāpēc jaunos mēs iesvetam. Pāris masti ir kur speciāli ieliekam tos lai dullumu idzen, pēc pāris tādiem mastiem mierīgi un klusi :)
Bet par medību vadītāju taču izvelas no tā paša kolektīva mednieku. Tāpēc arī masti ir jāpārzina. Protams katru gadu kaut kas mainās un visu perfekti zināt nevar. Tā ir ļoti daudz gadījies ka izgriež mežu, bebri iemetas grāvī u.t.t.