Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
26.11.2014. 08:22
Igor, vilks vienmēr būs dabā retāk sastopams, nekā viņa upuri, par barības ķēdēm taču vēl skolā mācīja! Ja vilku būs tikpat, cik zaķu+pārnadžu, tad viņiem nāksies ēst Sarkangalvīti un vecmāmiņu!
26.11.2014. 08:30
Igors Petro raksta: "nevajag baidīties, vilki uzbrūk uz cilvēkiem tikai pasakās! "
Nu man vilks ne reizi nav uzbrucis, bet pāris reizes bija, kad bija sekojis, patīkama sajūta nav!
26.11.2014. 14:24
Uldi, vienu reizi sekoja tieši man, kad gāju uz nakts autobusu, suns nebija līdzi un bise man toreiz vispār nebija, kādi 30 m no muguras, patīkama sajūta nebija, goda vārds! Otrreiz medībās mēs viņus nemaz nemanījām, tikai atgriežoties atpakaļ redzējām pēc pēdām, ka mums ir sekojis vilks.
Nu lieta ir tada ka kemeru parka medi ipasi izredzetie pietuvinatie vmd un to kemeru parka administraciju neviens pa pilnu nebem . Tapec ari ardas tas liepa ka traks un tos vilkus noteikti vajag nomedit jo stirnas kemeru parka vairs nav palikusas
Skaidra lieta, ka vilki jāmedī. Tikai neesmu dzirdējis nevienu reālu briesmu stāstu pēckara Latvijā par kādu vilku nokostu cilvēku. Klaiņojošie kranči gan apēda tantiņu tepat Šampēterī uz ielas ,pāris gadus atpakaļ. Vēl no bišu kodumiem regulāri aiziet viņsaulē. Pārsvarā gan grāmatveži un tie,kas pārāk daudz zin. Jā, aizmirsu kuiļu varasdarbus. Pieļauju, ka dēļ tiem, ik piecus gadus, kāds neuzmanīgs mednieks aiziet pa skuju taku. Vilx uz šitā fona tiešām ir pasaku varonis.
Slēpts
26.11.2014. 21:31
nū vilks jau apēd nevis nokož vai iekož ;) tapēc arī nav neviens atrasts
ĢIRT te nu gan tu kļūdies par vilka medību gaitām,vilks apkož vairāk nekā spēj apēst tā teikt medību azarta pārņemts plēš visu kas pa ceļam ,aitu aplokā notiek tādi slaktiņi ka pēc tam pāris aitas pazudušas un desmitiem saplēstas pusdzīvas ,mums daudzus gadus atpakaļ stirnu baru ap 12.gab pa nakti vilki bija ņēmuši priekšā tur no rīta pa laukiem bija šausmu ainas,vēl viens piemērs no vilku darbības man pazīstamam mežstrādniekam pēc darba ejot mājās (krēslā) uzbruka vilks,bet tikai viens pārejie trīs stāvēja vēroja ,tad labi ka šim husgvarnai benzīns vel bija bākā un leca žāģis uz rāvienu citādi vāks.
27.11.2014. 11:30
Bija kaut kur pētījumi par vilku uzbrukumiem cilvēkiem senāk un mūsdienās. Tur bija izdarīti daži interesanti secinājumi, piemēram, ka vilkam senatnē bija vairāk iespēju uzbrukt, jo, piemēram, pirms 200 gadiem bērni bija sīkāki augumā, bija apģērnti vienos kreklos un bieži uzturējās mežā vai meža tuvumā bez pieaugušo uzraudzības. Ir taču liela starpība, kam uzbrukt, trīs kārtīgiem latviešiem (īsts latvietis sākas ar centneri!), kas mežā ar Husgvarnām kokus gāž, vai 15 kg ganiņam meža malā. 200 gadus atpakaļ 7 gadīgs bērns jau gāja strādāt, ganīja lopus, strādāja uz lauka, gāja mežā ogas lasīt, un cik tad šodien ir to bērnu, kas šajā vecumā vieni paši no rīta līdz vakaram tusē vilku apdzīvotās vietās? Vilks jau nav muļķis! Domāju, ka arī senos laikos bruņās kaltiem bruņiniekiem vilki neuzbruka.
Nu man vilks ne reizi nav uzbrucis, bet pāris reizes bija, kad bija sekojis, patīkama sajūta nav!