Nu kaut vai tā, man ir suns, bet es kā vecāks puika tam pakaļ izskriet vairs nevaru, bet man ir kolēģis gana jauns un sprigans. Es palaižu savu sunīti un ja viņš mežā kaut ko atrod un aprej mans jaunākais biedrs meģina to kaut ko nomedīt, bet es tikmēr mežmalā pagaidu. Nu kaut kā tā! Vai slikti!
Nu Aigara variantā ar mašīnu arī diez vai viens braukās un māģinās kādu nolenkt, domāju ka būs vismaz divi tai mašīnā.
Vēlreiz uzsveru, ka tāpēc to tēmu atvēru lai izrunāt kā tās medības pareizi organizēt un viņas veikt.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
03.12.2014. 22:53
Visvairāk man kretinē tā braukāšana pa lvmežu ceļiem un zvēru ķerstīšana-
Ne jau zvēru ķēru, bet suni ņēmu nost. Dzinējsuns, ja pareizi strādā,darba laikā ir tāds PAKURLS.
Bet kā jau teicu iepriekš- individuālās medības ar suni (maksimums diviem) medījot pārnadžus ir interesanta štelle, bet grūti realizējama LV mazo medību iecirkņu dēļ. Konflikti ar kaimiņu medniekiem garantēti.
Un vel jāņem vēra fakts,ka suns (likuma izpratnē "Mājas un istabas dzīvnieks") kā medību suns ir Jūsu iecirknī, bet kaimiņu jau klejojoš suns, ar visu no tā izrietošajām sekām. Stulbi, bet tāda ir realitāte.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
04.12.2014. 08:18
Aigar, Tev dubultā morāle ? ;)
Aigars Remess raksta: "Dzinējsuns, ja pareizi strādā,darba laikā ir tāds PAKURLS. "
Kad runa iet par TAVU suni, tad Tu to sauc par "pareizi strādā", bet, kad runa gāja par MANU suni,kurš darīja to pašu, tad Tu apsaukājies :(
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
04.12.2014. 08:32
bet, kad runa gāja par MANU suni,kurš darīja to pašu, tad Tu apsaukājies :(
Kad Tev, Žanna ,ir bijis dzinējsuns????
"Dzinējsuns, ja pareizi strādā,darba laikā ir tāds PAKURLS. "
Tas kurlums iestājas visu dzinējsuņu šķirņu suņiem, jo pareizs dzinējsuņa darbs ir- iet ar balsi pa medījamā dzīvnieka karsto pēdu ar balsi.....nu nevar vienlaicīgi riet un dzirdēt saimnieku.Tāda ir dzinējsuņu specifika. Kad, Žanna,esmu teicis kaut ko citu????
Slēpts
04.12.2014. 08:35
a kā iemācīt iet pa karsto pēdu nedaudz tālāk kā 100m? Nu labi nav man dzinējsuns, bet pa karsto iet ar balsi, tikai ja nav dzīvnieks redzams tad pēc 100m atmet pēdu
Gunti, lai medīt individuāli ar suni, tev vispirms vajag paņemt laikas kucēnu un izaudzināt viņu individuālajām medībām, lai viņš atrod un notur dzīvnieku uz vietas ar balsi,un nekādā gadījumā suni nedrīkst ņemt dzinējmedībās, jo tur viņš mācās dzīt dzīvnieku, nevis turēt.Labāk ņemt divas laikas, viņām būs vieglāk turēt dzīvnieku uz vietas ,kamēr tu pienāksi un nomedīsi.
P.S laika ir domāta individuālajām medībām, bet Latvijā viņu pārtaisīja par dzinējsuni!
Nē Igor, laikas neņemšu, man patīk mani divi dzinējiņi. Un diezin vai kādreiz iešu uz tādām medībām, vienkārši gribēju zināt vai kāds to dara un kā to dara, nu tā intereses pēc.
Nu Aigara variantā ar mašīnu arī diez vai viens braukās un māģinās kādu nolenkt, domāju ka būs vismaz divi tai mašīnā.
Vēlreiz uzsveru, ka tāpēc to tēmu atvēru lai izrunāt kā tās medības pareizi organizēt un viņas veikt.
Ne jau zvēru ķēru, bet suni ņēmu nost. Dzinējsuns, ja pareizi strādā,darba laikā ir tāds PAKURLS.
Bet kā jau teicu iepriekš- individuālās medības ar suni (maksimums diviem) medījot pārnadžus ir interesanta štelle, bet grūti realizējama LV mazo medību iecirkņu dēļ. Konflikti ar kaimiņu medniekiem garantēti.
Un vel jāņem vēra fakts,ka suns (likuma izpratnē "Mājas un istabas dzīvnieks") kā medību suns ir Jūsu iecirknī, bet kaimiņu jau klejojoš suns, ar visu no tā izrietošajām sekām. Stulbi, bet tāda ir realitāte.
Aigars Remess raksta: "Dzinējsuns, ja pareizi strādā,darba laikā ir tāds PAKURLS. "
Kad runa iet par TAVU suni, tad Tu to sauc par "pareizi strādā", bet, kad runa gāja par MANU suni,kurš darīja to pašu, tad Tu apsaukājies :(
Kad Tev, Žanna ,ir bijis dzinējsuns????
Tas kurlums iestājas visu dzinējsuņu šķirņu suņiem, jo pareizs dzinējsuņa darbs ir- iet ar balsi pa medījamā dzīvnieka karsto pēdu ar balsi.....nu nevar vienlaicīgi riet un dzirdēt saimnieku.Tāda ir dzinējsuņu specifika. Kad, Žanna,esmu teicis kaut ko citu????
Tikai "apturot" karstās pēdas radītaju uz mednieku līnijas.....
P.S laika ir domāta individuālajām medībām, bet Latvijā viņu pārtaisīja par dzinējsuni!