Šodien vārdadienu svin Sindija, Sintija, Elfrīda, rītdien - Margots, Igors, Ingvars
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ūdeļu fermas-drauds dabai un atbals nākotnei....

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 16 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 16.12.2014. 07:38

Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
07.12.2014. 17:46
Nu par labturību neņemos spriest, bet apkārtne tiek pietaisīta pamatīgi. Parēķiniet, ja Gauja ab aiņem apmēram 40 ha, tad cik liela teritorija ir pietaisīta??? Te nesen baltos stārķus pētīja - lai atbrauc uz Inčukalna pagastu - daži stārķi vēl tagad tusē. Vasarā viņi te ir simtiem, bet tas nozīmē, ka, piemēram, zaķēni izdzīvo pie pārdabiskas veiksmes. Grāvji un lauki audzētavas tuvumā nevis aizaug ar kārkliem, bet pārpurvojas, jo tie sūdi veicina aļģu un dūņu attīstību, kas savukārt tur ūdeni.
Katrā ziņā, kad Gauju ab vadīja Girgensons (bija tāds bijušais LPSR KP CK otrais sekretārs - par dzeršanu un amorālu dzīvesveidu atsūtīju uz sovhozu par direktoru), tad tika minēti pat konkrēti naudas skaitļi, kas ikgadu aizplūst dažādu dienestu virzienā.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
07.12.2014. 21:49
Raksti Dabas aizsardzības pārvaldei iesniegumu un ieliec te publiski atbildi. Pietiek nodarboties ar liriku. Ja būs pamats sodīt, no soda neizbēgs. Ja pamata nebūs, tad tās visas ir emocijas un punkts. Tieši tāpat kā par mežistrādi - meža pieaugums ir lielāks, nekā nogāž, bet viss esot slikti, jo viedoklis balstās uz emocijām.
Bruno
Bruno
07.12.2014. 21:57
Principā tā ir laba ideja un nav laba ideja. Dabas aizsardzības pārvalde ar lielu interesi klausījās, ka uz manas zemes ir dzegužpuķu kolonija, kas iet bojā, jo blakus uzņēmums cūkojās. Viņi klāstīja, kas par to draud, kādi sodi būs īpašniekiem. Tanī brīdī, kad nosaucu uzņēmumu Gauja ab - mutes ciet un ieteikums pļaut vienreiz gadā... Par mušām rakstīju sākuma vides dienestam, bet pēc ilgstoša futbola izrādījās, ka to neviens dienests nevar kontrolēt. Tādā garā ir par visu, pat žurnālisti nebrauc palūrēt kā ir otrā pusē.
Sporta pēc varu atkārtot šo atrakciju.
Arnis
Arnis
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
07.12.2014. 22:07
Nu, ja tur tas uzņēmums tiešām cūkojas, tad viņi ir pelnījuši nopietnu sodu. Vienalga, Gauja vai Donova AB vai xz, bet par cūkošanos - sods un bez izņēmuma.
Noteikti te ieliec visas detaļas, būtu ļoti labi, ja arī fotogrāfijas, lai nav sausa runa.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
08.12.2014. 00:30
Dzintar!
Es rakstu kā r īstenība, bet nevis ko tu tur redzi vai skaties. Jā šogad cenas uz ūdeļu ādam palika zemākas, bet pagājušajā gada tās bija nesamērīgi augstas. Šī gada zemā cena ir pielīdzināma 2008 gada cenai. bet pēc krīzes ūdeļu ādas cenas auga un auga. Šogad atkal mainās cenas. Pieprasītākās ir tieši baltās ūdeles, jo saka modē iet krāsotie kažoki.
Es nesaku ka LV tiek turētas pa astoņām ūdelēm, bet Polijā ir tādas fermas, un kolēģi kas nodarbojas ar ūdelēm ir redzējuši tādus brīnumus. Tāpēc kvalitāte tur ar ādām dažviet nekāda. Melnajā tirgu ļoti labi iepērk tās ādas tā kānevajag teikt.
Pagājušajā gadā pie mums strādāja meitene no Somijas viņai blakus mājai atrodas ūdeļu audzētava, tak vasarā smirdoņa tāda stāv ka dzīvot pa vasaru tur nevar. pat somijā ir viņa sūdzejusies dažadam iestadem par smirdoņu un netīrību kas tur valda , bet atbildes nekādas, jo laikam kāda ieinteresēta persona tur ir īpašnieks. Kā saka roka roku mazgā.
Par ūdeļu biznesu kas šeit notiek es jau daudz ko zinu, un šeit ar pietiek savu pretinieku. Tikai šeit cenšas tos visus noteikumus ievērot, savadak sodi ir ļooooti lieli nav tādi kā pie mums Latvijā. Viens saimnieks samaksājas vairākus desmitus tūkstošu sodu par to ka kaimiņi ir sūdzējušies ka no audzētavas ir izbēgusi ūdele un visas vistas ir noplēsusi. p.S. šeit nav ne caunu ne sesku. Tātad ūdele!!
Bruno
Bruno
08.12.2014. 08:12
Nu ir vēl viens variants - varu piedāvāt iegādāties zemi zvēraudzētavas izveidei - tieši blakus Gauja ab. Tas nozīmē, ka vides prasību nebūs nekādu - tikai bizness :)
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
08.12.2014. 09:02
Arni!
Godīgi sakot, es neko nezinu par Gauju konkrēti, bet Tavs naivums mani pārsteidz! Vai Tu domā, ka visus un vienmēr soda? Tevi vai mani var sodīt par to, ka Tavs vai mans suns ir uz zālāja pa*irsis, bet lielie un varenie var pie*irst ar saviem uzņēmumiem visu apkārtni un viņiem par to nekas nebūs! Tu tiešām tici, ka tā ir, kā Tu saki? Es Tevi pat apskaužu... ir labi dzīvot cilvēkam, kas tic Salavecim :)
Jā, es , tāpat, kā Tu, atbalstu tautsaimniecību, lai audzē kaut mērkaķus, ka tik ir darba vietas, tiek maksāti nodokļi un tiek iegūta pievienotā vērtība, bet es esmu pret dabas piesārņošanu, jo tad, kad mūsu bērni dzīvos galīgi piegānītā pasaulē, viņi sapratīs, ka naudu nevar ēst! Vienam nabaga zemnieciņam ar 24 govīm ir jābūvē sūdu savāktuve par 50 000, bet mēs labi zinam, ka plēsīga zvēra sūdi ir daudz jiftīgāki, nekā zālēdāja sūdi un no ūdelēm piesārņojums pilnīgi noteikti ir lielāks!
Edgar, es atkal no ūdeļu audzētājiem pie mums dzirdēju, ka šogad ādu cenas ir cēlušās.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
08.12.2014. 09:13
Žanna! Nu sākās jaunā kaušanas sezona tāpēc arī atkal cits pieprasījums un cenas. Jo viena lieta ir cenas biržā ko man teica otra reālās cenas par ādiņām.
Arnis
Arnis
08.12.2014. 09:20
Žanna - es nezinu kurā pasaulē dzīvo Tu, bet tomēr ir pietiekoši daudz mehānismi, kā galu galā kaut vai no valsts saņemt kompensāciju, ja reiz valsts ir tik stulba (stulba valsts=stulbi tās iedzīvotāji vairumā, kas, pirmkārt, izvēles stulbu politisko eliti, kura nodarbina stulbu nomenklatūru).
Galu galā - biedrība "Dzīvnieku draugi" vai kā viņu tur sauca - viņiem taču šāda informācija būtu medus maize, nevajadzētu datorgrafiķi nodarbināt vai ielauzties svešos īpašumos, būtu TVNETā rakstu sērija un tā :)
Bruno
Bruno
08.12.2014. 09:30
Arni, šoreiz Žannai taisnība. Tu nevari iedomāties kā ir, ka citās lietās dienesti plivinās apkārt rītā un vakarā, bet attiecībā uz zvēraudzētavu, kā pret sienu. Man bija gadījums, kad, liekas pvd, sūdzējos par kaijām un citiem putniem, kas dzīvo ap zvēru fermu - pēc dienas fermā sāka biedēt putnus ar pneimatiskajiem lielgabaliem, bet Gaujas ab pusvadītājs smīnēdams paziņoja, ka tagad putnus jābiedē, jo pēc nedēļas būs pārbaude - kāds sūdzējies...