Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
Medību trofejas: 7
17.01.2015. 20:59
Buruno, ir ļoti žēl noskatīties uz to, kas notiek ar Ldz. Un FCI nav atzinusi šķirni ne jau untuma pēc, bet gan tādēļ, eksemplaru maz :( kāpēc? It kā labas atsauksme no mednieku puses...
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
17.01.2015. 18:24
interesanti gan. ta ir slepena informācija? :D konspirācija līdz pēdējam... es jau nejautāju kā privātpersona
Būs formāla atbilde, bez organizāciju nosaukšanas. - tāda būs atbilde no LDC.
Katrai org. ir savi atzītie eksperti , kuri ir tiesīgi izsniegt sunim vērtējumu - tāda ir mana atbilde uz šo jautajumu.Piem. KMC"Dālderi" , Latvijas dzinējsuņu klubs atzīst medību suņu ekspertus, kuri atestāciju ieguvuši Latvijas Mednieku un maksķernieku biedrības kinoloģiskajā sekcijā, kā arī šo ekspertu atestētos ekspertus.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
17.01.2015. 18:09
Starp citu, FCI ne tikai administrē organizācijas darbu un naudu, bet regulē un nosaka ka un kas notiks. tas attiecas arī uz ciltsdarbu. stingri un bez atkāpēm.
Kate- Es par meitu, Tu (pardon Jūs) par meitas kleitu....ko tad tas FCI regulē ciltsdarbā ja iedziļinās "dziļāk" dari ko gribi....
Kate - manā profila bildē esmu ar, no KF ievestu suni, kurš FCI sistēmā būtu, netikai čempions, bet "super čempions"......bet pēc KMC"Dālderi Medību šķirnes suņu audzētaju sekcijas" ciltsdarba nolikuma ringā 1 vai 2 ar eksterjēra vērt. teicami, bet ciltsdarbā izmantojams ar ļoti lielam pardomām jo nerāda vēl stabilu darbu.Pazīmes ir labas, bet nav stabilitates.Dālderiem ir daudz augstākas prasības pret vaislas materiālu salīdzinot ar FCI sistēmā esošiem klubiem.
Ar Gunta svētību - ielieku linku uz reģistru. -http://registrs.medibusuni.lv/... ... šī ir FCI sistēmā esoša kluba uzspiesta pārošana!!! Tad pasaki man, kas tiek regulēts???
Jāni es Tev piekrītu - pie mums medību suns maksā ļoti maz - Latvijas dzinējs ar izciliem radurakstiem max.300 eiro (salīdzinājumam Braki Vācijā, Austrijā no 1200 eiro). Es domāju, ja nevar savākt tos trīssimts eirīšu, kā varēs suni izaudzināt. Sevišķi sākumā izdevumi ir. Tāpēc murgi par mērīšanos ar krāniņiem - kuram krutāki papīri - ir nevietā. Izcelsmei ir jābūt pārskatāmai gan arī ticamai. Tieši dēļ šīs attieksmes - man galvenais, ka dzen, bet pārējais pie kājas esam gandrīz jau zaudējuši Latvijas dzinēju. Šie "dārgie" papīri ir rezultāts cilvēku ieguldītam darbam. Ir uzaudzināti labi suņi, ir atrasts otrs līdzvērtīgs suns ar ko pārot utt. Ja kādam liekas, ka tas atnāk atpakaļ naudas izteiksmē - nekad. Medību suns Latvijā un arī citur Eiropā nav peļņas avots. Es tikko šo tēmu apspriedu ar vācieti, Braka kuces saimnieku - viņi samaksā arī ienākuma nodokli no suņa pārdošanas, cenā ietilpst visas potes (Vācijā tās maksā krietni dārgāk)utt. Galā viņš ļoti cer izbraukt pa nullēm. Tāpēc vien es kranču atbalstītājus uzskatu par izglītojamiem medniekiem.
Medību šķirnes suns ir medībām paredzēts suns,piemīt kādas īpašības ,darba prasmes utt,jo viena sķirne paredzēta vairāk tam nekā tam.Laiku jau alās nedzīs,bet varbūt? Man mājās ir vilks,tīrs ,bet nav papīru,jo priekš mājas sarga un ģimenes locekļa man tādus nevajag ,lai tikai celtu savu apziņu. Tas kad viņa ir gudra,un saprot visu,pat ja izdara kko,kad lien pēc vārdiem - ko tu izdariji,vai kas tā dara,bezmazai uz vēdera,esmu iemācījis pamatkomandas,un strazdus un vārnas trenkāt dārzā,tad ari mežā dzīvniekus varetu iemācīt dzīt. Bet medības mana izpratnē pirmām kārtām ir atpūta,ja tā ir gaļa kādam,tad tieši tam būs vienalga ,kāds viņam suns,kāds ierocis,galvenaais lai gāž un pēc iespējas klusāks,un vēl foršāk tādam būtu,ja vēl varētu medīt kur grib un kad grib,bet cik ilgi tā medīsim? Te tak arī izskan,par 90tajiem,kad ieroči bija,likumi nebija,kas mežos darījās,es varu tikai iedomāties,ieeju nogāžu ko gribu un braucu mājas.Laikam aiziet offtopiks.
Par suņiem,ja kāds suns tiek jaukts,lai turpinātu sugu vai vispār tā daļēju saglabāšanu,tad ir jāveido jauna sķirne (to jau labāk zin ,kas ar to nodarbojas) ,manā izpratnē pat divi dažādu sķirnes suņi,nu nav pieskaitāmi ne pie vienas sķirnes,par ja viņš ir līdzīgs mātei vai tēvam. Un ja grib medīt ,tad arī var ieguldīt nedaudz vairāk,jo suns jau nav uz 1 vai 2 gadiem.
Jautājums suņu audzētājiem- cik liela ir starpība starp tīriem takšiem ,Ldz ,laikām,ja tie ir ar papīriem un bez? Vai tiešām ir tāds kosmoss,kad redz neviens nevar atļauties? Un to es domāju par sķirnēm,kuras ir "tautas",kas nav tūkstošos. Kkādas vispārinātas sķirnes tak ir zināmas :
1.Latvijas dzinējsuns
2.Igauņu dzinējsuns
3.Lietuvas dzinējsuns
4.Poļu dzinējsuns
5.Krievu dzinējsuns
6.Krievu raibais dzinējsuns
7.Gludspalvainais taksis
8.Asspalvainais un garspalvainais taksis
9.Vācu medību terjers
10.Velšterjers
11.Krievu – Eiropas laika
12.Rietumsibīrijas laika
13.Austrumsibīrijas laika
14.Karēļu – Somu laika
15.Norvēģu aļņu suns
16.Medību spaniels ( krievu spaniels )
17.Angļu kokerspaniels
18.Basets
19.Bledhaunds
20.Bīgls
21.Labradors – retrīvers
22.Vācu asspalvainais un īsspalvainais putnu suns
23.Skotu, īru un angļu seteri
24.Asspalvainais un gludspalvainais foksterjers
25.Bavārijas assinspēdu suns
26.Veimāras putnu suns
Un ja suns ir jauktenis,tad kāda jēga vispār no šķirnēm? Likvidējam visu,un lai krustojas kas var,nav konkrēta nekā,katrs suns savādāks,bet kas vajadzīga,lai skaļi rej,un nedzen dzīvnieku par galvu un kaklu.tā jocīgi,te ik pa laikam forumā var lasīt,kad kranči jāšauj,bet tagad ,kad ar krančiem iesim medīt,vispār paši saprotat ko īsti vēlaties tad darīt?
Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
Medību trofejas: 7
17.01.2015. 09:39
interesanti gan. ta ir slepena informācija? :D konspirācija līdz pēdējam... es jau nejautāju kā privātpersona
Starp citu, FCI ne tikai administrē organizācijas darbu un naudu, bet regulē un nosaka ka un kas notiks. tas attiecas arī uz ciltsdarbu. stingri un bez atkāpēm.
Stipri šaubos, ka šajā gadījuma LMKA kaut ko plānoja. Ticamāk,ka vienkārsi reģistrēja lecināšanas faktu.
Būs formāla atbilde, bez organizāciju nosaukšanas. - tāda būs atbilde no LDC.
Katrai org. ir savi atzītie eksperti , kuri ir tiesīgi izsniegt sunim vērtējumu - tāda ir mana atbilde uz šo jautajumu.Piem. KMC"Dālderi" , Latvijas dzinējsuņu klubs atzīst medību suņu ekspertus, kuri atestāciju ieguvuši Latvijas Mednieku un maksķernieku biedrības kinoloģiskajā sekcijā, kā arī šo ekspertu atestētos ekspertus.
Kate- Es par meitu, Tu (pardon Jūs) par meitas kleitu....ko tad tas FCI regulē ciltsdarbā ja iedziļinās "dziļāk" dari ko gribi....
Kate - manā profila bildē esmu ar, no KF ievestu suni, kurš FCI sistēmā būtu, netikai čempions, bet "super čempions"......bet pēc KMC"Dālderi Medību šķirnes suņu audzētaju sekcijas" ciltsdarba nolikuma ringā 1 vai 2 ar eksterjēra vērt. teicami, bet ciltsdarbā izmantojams ar ļoti lielam pardomām jo nerāda vēl stabilu darbu.Pazīmes ir labas, bet nav stabilitates.Dālderiem ir daudz augstākas prasības pret vaislas materiālu salīdzinot ar FCI sistēmā esošiem klubiem.
Ar Gunta svētību - ielieku linku uz reģistru. -http://registrs.medibusuni.lv/... ... šī ir FCI sistēmā esoša kluba uzspiesta pārošana!!! Tad pasaki man, kas tiek regulēts???
Par suņiem,ja kāds suns tiek jaukts,lai turpinātu sugu vai vispār tā daļēju saglabāšanu,tad ir jāveido jauna sķirne (to jau labāk zin ,kas ar to nodarbojas) ,manā izpratnē pat divi dažādu sķirnes suņi,nu nav pieskaitāmi ne pie vienas sķirnes,par ja viņš ir līdzīgs mātei vai tēvam. Un ja grib medīt ,tad arī var ieguldīt nedaudz vairāk,jo suns jau nav uz 1 vai 2 gadiem.
Jautājums suņu audzētājiem- cik liela ir starpība starp tīriem takšiem ,Ldz ,laikām,ja tie ir ar papīriem un bez? Vai tiešām ir tāds kosmoss,kad redz neviens nevar atļauties? Un to es domāju par sķirnēm,kuras ir "tautas",kas nav tūkstošos. Kkādas vispārinātas sķirnes tak ir zināmas :
1.Latvijas dzinējsuns
2.Igauņu dzinējsuns
3.Lietuvas dzinējsuns
4.Poļu dzinējsuns
5.Krievu dzinējsuns
6.Krievu raibais dzinējsuns
7.Gludspalvainais taksis
8.Asspalvainais un garspalvainais taksis
9.Vācu medību terjers
10.Velšterjers
11.Krievu – Eiropas laika
12.Rietumsibīrijas laika
13.Austrumsibīrijas laika
14.Karēļu – Somu laika
15.Norvēģu aļņu suns
16.Medību spaniels ( krievu spaniels )
17.Angļu kokerspaniels
18.Basets
19.Bledhaunds
20.Bīgls
21.Labradors – retrīvers
22.Vācu asspalvainais un īsspalvainais putnu suns
23.Skotu, īru un angļu seteri
24.Asspalvainais un gludspalvainais foksterjers
25.Bavārijas assinspēdu suns
26.Veimāras putnu suns
Un ja suns ir jauktenis,tad kāda jēga vispār no šķirnēm? Likvidējam visu,un lai krustojas kas var,nav konkrēta nekā,katrs suns savādāks,bet kas vajadzīga,lai skaļi rej,un nedzen dzīvnieku par galvu un kaklu.tā jocīgi,te ik pa laikam forumā var lasīt,kad kranči jāšauj,bet tagad ,kad ar krančiem iesim medīt,vispār paši saprotat ko īsti vēlaties tad darīt?
Būs formāla atbilde, bez organizāciju nosaukšanas.