Bruno, nav runa par "kranču" laišanu mežā, kad tam ir gadījuma raksturs,tā, protams, nedara, bet par labi strādājošu bezpapīru suņu pietiekami regulāru izmantošanu, kuru vienīgais būtiskais trūkums ir papīru trūkums, tādu klubu ir gana daudz...
Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
Medību trofejas: 7
13.01.2015. 12:18
piebildīšu, ka visus šeit Puksta kunga uzdotos jautājumus (ne par mani, bet par lietu) esmu oficiali uzdevusi arī Lietuvas Vides ministrijai un tagad gaidu atbildi. ko, ka un kad viņi plano realizēt. atkārtošos arī, ka viss var aizkavēties par pāris gadiem ĀCM dēļ. laiks kaut ko ietekmēt ir.
Suņi: veimāras putnu suņi ARGAS un Amber Rain Carski Trakt (1. 2. pakāpes diplomi darba pārbaudēs)
Medību trofejas: 7
13.01.2015. 12:13
lieliska diskusija! tads, sava ziņa arī ir žurnālistikas mērķis - iekustināt pratus un konkretizēt viedokļus. sēdēšana savā pīļu dīķī, nezinot, kas notiek apkārt, arī nav nekas pareizs. kā Aigars man pareizi teica, pat ne visi lietuvieši zina par šiem noteikumiem, kur nu mēs. un pec dažiem gadiem brīnītos, kāpēc suņus LV zog vēl aktīvāk? Kur viņi visi paliek?...
Baltkrievija, starp citu jau pērn maijā apstiprinājusi jaunos noteikumus, kuros minēts ka reģistrēt varēs tikai suņus ar CR, pie kam, ja es nekļūdos, tad tikai ar FCI papīriem... Latvijā arī tas kādam varētu nepatikt. pēc sarunas ar amatpersonam LV uzzināju, cik nekonstruktīvas bija pārrunas jauno medību noteikumu izstrādes laikā un, ka paši mednieku organizāciju pārstāji nav varējuši ne defināt medību suņa funkcijas un pienākumus, ne vienoties par prasībām, kas tiks ietvertas noteikumos. tādēļ tie ir tik miglaini attiecība uz medību suņiem.
bet ko nu te tagad runāt. uz martu gatavojam lielu rakstu. kam ir ko teikt, laipni aicināti apdomāt un izteikt savas domas, bet nu jau oficiali. Remesa kungs, gaidu jūsu vēstuli. lai varam definet mūsu mednieku un kinologu sabiedrības viedokli un nostaju un sekot, lai LV nepāŗņem negatīvo, bet gan pozitīvo pieredzi.
p.s. informēšana nav manas nostājas mainīšana. apspriediet, vienojieties, ierosiniet instancēm izmaiņas mūsu noteikumos, kas uzlabotu suņa statusu, vaislas darbu, paaugstinātu cenu, attīrītu tirgu. sēdēt savā bļodā un laist burbuļus arī Vinnijs Pūks mācēja
Māri, nezinu kuri ir tie vairāki desmiti kolektīvi - esmu piedalījies (kā dzinējs) ar saviem suņiem daudzu kolektīvu medībās, jo tur nav medību suņu, bet šādus tādus mežā nelaiž - nav jau zināms, kas ar tiem krančiem notiks vēlāk - kā reaģēs uz asinīm (liela iespēja, ka kļūs nikni) utt.
Katra šķirne ir radīta ar savām raksturīgām īpašībām, kuras arī tiek izkoptas, bet šo procesu apliecina papīri.
Kas gan tik briesmīgs notiek, ja medī ar labi strādājošu bezpapīru suni? Visi tie pastāstiņi par košanu rokā un savstarpēju kaušanos ir suņa audzināšanas/neaudzināšanas sekas, arī šķirnes suņi ar visiem papīriem kož un kaujas. Palasot kādas šķirnes rašanās vēsturi, praktiski vienmēr ir "...krustojot to ar šito...". Viena lieta ir šķirnes suņu audzēšana, izstādīšana un visāda citādā mērīšanās ar kaut ko :), kur katra organizācija velk deķīti uz savu pusi, otra lieta ir medības, kur svarīgs ir rezultāts, nevis papīrs. Parasti neesmu liels Rebļu Jāņa atbalstītājs, bet šoreiz viņš pauž lielum lielā mednieku vairuma viedokli, esmu medījis vairākos desmitos Latvijas klubu un reti kur nav gadījies sastapt bezpapīru suni.
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
13.01.2015. 11:11
JĀVEIDO, respektīvi nav! LKF ir naudas kāsēji. FCI māca tikai polku. Tad kur lai suņa īpašnieks ved savu suni vērtēt? Uz Vāciju, Somiju vai kur citur? Es ceru Tu saproti cik resursu(tai skaitā finansiālu) ietilpīgs ir process izveidot daudz maz, konkurentspējīgu kinoloģisku organizāciju, kaut vai tikai medību šķirnēm. Lai Tu varētu sarīkot kādu izstādi, darba spēju pārbaudi utt. un tajā procesā piesaistīt pāris autoritatīvus ārzemju ekspertus, no valstīm kur kinoloģiskais darbs nav mērāms tikai 20gadu intervālā.
P.S. Es gan domāju tāds LKFs jebkuru jaunizvedoto organizāciju "apēdīs". Neesmu suņu īpašnieks, tīri subjektīvs spriedelējums.
Te mēs atkal nonākam pie vecā secinājuma - medību suņus jāvērtē pēc medību suņu nevis kaut kādiem FCI kritērijiem.
Ivar, arī daļēja radurakstu zināšana nevar būt pamats, lai suni atzītu par derīgu medībām. Tie nezināmie radi sevi parādīs visriebīgākajā veidā.
Baltkrievija, starp citu jau pērn maijā apstiprinājusi jaunos noteikumus, kuros minēts ka reģistrēt varēs tikai suņus ar CR, pie kam, ja es nekļūdos, tad tikai ar FCI papīriem... Latvijā arī tas kādam varētu nepatikt. pēc sarunas ar amatpersonam LV uzzināju, cik nekonstruktīvas bija pārrunas jauno medību noteikumu izstrādes laikā un, ka paši mednieku organizāciju pārstāji nav varējuši ne defināt medību suņa funkcijas un pienākumus, ne vienoties par prasībām, kas tiks ietvertas noteikumos. tādēļ tie ir tik miglaini attiecība uz medību suņiem.
bet ko nu te tagad runāt. uz martu gatavojam lielu rakstu. kam ir ko teikt, laipni aicināti apdomāt un izteikt savas domas, bet nu jau oficiali. Remesa kungs, gaidu jūsu vēstuli. lai varam definet mūsu mednieku un kinologu sabiedrības viedokli un nostaju un sekot, lai LV nepāŗņem negatīvo, bet gan pozitīvo pieredzi.
p.s. informēšana nav manas nostājas mainīšana. apspriediet, vienojieties, ierosiniet instancēm izmaiņas mūsu noteikumos, kas uzlabotu suņa statusu, vaislas darbu, paaugstinātu cenu, attīrītu tirgu. sēdēt savā bļodā un laist burbuļus arī Vinnijs Pūks mācēja
Katra šķirne ir radīta ar savām raksturīgām īpašībām, kuras arī tiek izkoptas, bet šo procesu apliecina papīri.
P.S. Es gan domāju tāds LKFs jebkuru jaunizvedoto organizāciju "apēdīs". Neesmu suņu īpašnieks, tīri subjektīvs spriedelējums.
Tie vertējumi ir tie burtiņi suņa ciltsrakstos, kurus attiecīgi arī skatās potencialais kucēna pircējs.Personīgi man tie burtiņi interesē.
Vismaz Latvijā tāda ir jāveido, par pamatu ņemot suņu šķirņu klubus, kurus veido paši suņu īpašnieki.
Ivar, arī daļēja radurakstu zināšana nevar būt pamats, lai suni atzītu par derīgu medībām. Tie nezināmie radi sevi parādīs visriebīgākajā veidā.