Interesanti zināt, vai citās nozarēs kā zirgaudzēšanā, gaļas un piena liellopu audzēšanā un utt. ar šada problēma pastāv! Vai tur arī ir "šķirņu" un "kranču" cīņas! Vai tik mēs mednieki tādi ūnikumi esam!!!
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
13.01.2015. 20:23
Aigars Remess raksta:
"Nu Tu Žanna atkal esi uzpīpējusi "kosmosa" vietā "spaisu"... Tāds kā musu LKF nav nevienā valstī. "
Zini, Aigar, esmu daudzus gadus LKF biedrs, kontaktēju ar suņu audzētājiem un tiesnešiem no dažādām valstīm, un varu pateikt, ka būtisku atšķirību nav! Ir nebūtiskas atšķirības, ko nosaka katras valsts šķirņu klubi.
Bruno Putniņš raksta:
"bet tāda kārtība kā Vācijā vai Austrijā mums nav iespējama (vismaz pagaidām) - tomēr arī tur notiek izmaiņas un ne uz labo pusi - austrumeiropieši ar lētiem, brīžiem neskaidras izcelsmes suņiem jauc ierasto kārtību. "
Viss nav tik viennozīmīgi. Bieži gadās, ka Austrumeiropas suņi ir krietni labāki gan eksterjerā, gan arī darba spēju ziņā un cilvēks izvēlas... un ne jau vienmēr pēc cenas.
Kate, nepiekrītu Tev galīgi par šo: "medībām radīts šķirnes pārstāvis, kas uzrāda ar diplomu novērtējamu sniegumu šķirnes profila darba pārbaudēs,ir izgājis psihes testu un saņēmis vismaz vienu novērtējumu "teicami" FCI vai UCI sistemas klubu organizētā izstādē "
Teicams vērtējums ir ļoti augsts vērtējums! Ciltsdarbam pietiek ar vērtējumu "ļoti labi", un kāpēc lai medībās izmantotiem suņiem izvirzītu augstākas prasības? Un ko lai dara ar kucēniem, kuriem ir kāds defekts (balts plankums ne tur, kāds zobs trūkst)? Šaut nost? Labi strādājošu suni? Nu Tu laid!
Un pielīdzināt LKF kaktu kantorim UCI, bet nemaz neminēt LMKA, arī , manuprāt, ir galīgi garām! LMKA ar Favorītu nu nevarētu salīdzināt.
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
13.01.2015. 20:24
Kādu sviestu te sakūluši šķirnenieki-ĀRPRĀTS !Ja tādi tiktu pie varas parastajiem medniekiem ar netik elitāriem tīrasiņu dzinējiem , kas ir nospiedošā vairākumā , kirdik.Tā tās medības tiek novirzītas tikai bagāto izpriecu virzienā .Neviens liekas neredzot ANDRA PETROVSKA teikto , bet tas jau pie mums Latvijā pieņemts-skriet ar pliku pakaļu pa priekšu citiem .
Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
13.01.2015. 20:26
Esmu redzējis kā labi strādā gan krancis, gan „papīru” suns. Esmu redzējis kā nestrādā ne krancis, ne „papīru” suns. Vai ir apkopota kāda baisa statistika, cik krancis medībās ir sakodis medniekus vai apčurājis džipu riepas, vai arī te ož pēc lēnām, bet pamatīgi stumta baisa biznesa?!
Vispār jau šeit tiek "apsūkāta" nopietna problēma. Man ar draugu ir laimējies,bet esmu piedalījies medībās,kur KEL pēc trīs ar pusi gadiem negrib strādāt,bet toties nadzīgs uz košanu medniekiem. Citā kolektīvā laika-miljons,bet mašīnā var iecelt tikai saimnieks. Ja piemēram esmu nopircis KEL un pēc četriem gadiem (ar visiem spēcīgiem radu rakstiem) nestrādā vai pēc pirmā šāviena mūk mājās,tad gan ir švakuckij. Bet uz šiem un citiem jautājumiem droši vien var atbildēt spečuki,kas nodarbojas ar suņu audzēšanu.
Pareizais un zinātniski atbilstošais nosaukums ir DVORTERJĒRS... Arī labskanīgāks...:D
"Nu Tu Žanna atkal esi uzpīpējusi "kosmosa" vietā "spaisu"... Tāds kā musu LKF nav nevienā valstī. "
Zini, Aigar, esmu daudzus gadus LKF biedrs, kontaktēju ar suņu audzētājiem un tiesnešiem no dažādām valstīm, un varu pateikt, ka būtisku atšķirību nav! Ir nebūtiskas atšķirības, ko nosaka katras valsts šķirņu klubi.
Bruno Putniņš raksta:
"bet tāda kārtība kā Vācijā vai Austrijā mums nav iespējama (vismaz pagaidām) - tomēr arī tur notiek izmaiņas un ne uz labo pusi - austrumeiropieši ar lētiem, brīžiem neskaidras izcelsmes suņiem jauc ierasto kārtību. "
Viss nav tik viennozīmīgi. Bieži gadās, ka Austrumeiropas suņi ir krietni labāki gan eksterjerā, gan arī darba spēju ziņā un cilvēks izvēlas... un ne jau vienmēr pēc cenas.
Kate, nepiekrītu Tev galīgi par šo: "medībām radīts šķirnes pārstāvis, kas uzrāda ar diplomu novērtējamu sniegumu šķirnes profila darba pārbaudēs,ir izgājis psihes testu un saņēmis vismaz vienu novērtējumu "teicami" FCI vai UCI sistemas klubu organizētā izstādē "
Teicams vērtējums ir ļoti augsts vērtējums! Ciltsdarbam pietiek ar vērtējumu "ļoti labi", un kāpēc lai medībās izmantotiem suņiem izvirzītu augstākas prasības? Un ko lai dara ar kucēniem, kuriem ir kāds defekts (balts plankums ne tur, kāds zobs trūkst)? Šaut nost? Labi strādājošu suni? Nu Tu laid!
Un pielīdzināt LKF kaktu kantorim UCI, bet nemaz neminēt LMKA, arī , manuprāt, ir galīgi garām! LMKA ar Favorītu nu nevarētu salīdzināt.