Tiem gudriniekiem, kas apgalvo, ka Mājas dzīvnieka pasē dzīvnieka sugu ieraksta vetārsts, centīšos pievienot veidlapu, kur skaidri un gaiši ir parādīts, ka suņa šķirni norāda īpašnieks pēc savas izvēles.
Nu ja , saimnieks pasaka un vetārsts ieraksta, viss pareizi jau ir:))!s
Tad par kādu suņa šķirni te var spriest??? Suņa piederību medību suņu šķirnei var pierādīt tikai ar ciltsrakstiem, nevis paģirains vecis, kurš izlīdis no tālas sādžas pie Krievijas robežas.
Ja jau mēs uzskatam, ka varam pārkāpt medību noteikumus un medīt ar krančiem, tad jau turpinam tādā pašā garā - janvārī šausim aļņus, februārī briežus - tas taču nekas slikts nav??? Vai ne???
Man tā arī bija ar iepriekšējo suni .Pateicu ,ka Bavarietis un arī ierakstīja. Māte bija ar papīriem un "nogrēkoja". Tāpēc mans nākamais suns arī bija Bavārietis.
Te var apskatīties - http://www.ldc.gov.lv/lv/majas...
2002.gadā es saņēmu kucēna ciltrakstus, kur bija redzami visi Broka ciltsraksti.
Tad par kādu suņa šķirni te var spriest??? Suņa piederību medību suņu šķirnei var pierādīt tikai ar ciltsrakstiem, nevis paģirains vecis, kurš izlīdis no tālas sādžas pie Krievijas robežas.
Ja jau mēs uzskatam, ka varam pārkāpt medību noteikumus un medīt ar krančiem, tad jau turpinam tādā pašā garā - janvārī šausim aļņus, februārī briežus - tas taču nekas slikts nav??? Vai ne???
Nezinu, kur radās LKF dokumenti, to var izstāstīt tikai pats Agris. Manam sunim bija LMKA izdoti ciltsraksti.Izdoti 2002.gadā.
1) šķirnes dzīvnieka sertifikāts (ciltsapliecība) — dzīvnieka izcelšanos un ciltsvērtību raksturojošs dokuments;